Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tippeligatipset 2007: Aalesund FK

Opp og ned, ganger tre!

13. plass: For tredje gang skal Aalesund kjempe for fornyet tilværelse i Tippeligaen. Nest-best i Adeccoligaen er godt nok for opprykk, men det må andre boller til i toppdivisjonen. Vi tror ikke laget er godt nok til å unngå bunnstrid i årets Tippeliga.
Tekst av Stein Andre Sæther og Øystein Holt
Lagt ut: 02. April 2007 - 03:54
Relaterte saker:
- Fakta om Aalesund Fotballklubb
- ffksupporter.net tipper tabellen

Keeper

Adin Brown har ingen store svakheter, og hans lave tabbefrekvens gjør at amerikaneren kan redde mange poeng for sunnmøringene i år. Ankepunktet er skadefrekvensen. Tidligere RBK-keeper Roar Huseby og U21-talentet Andreas Lie, med en høyere tabbefrekvens enn nevnte Brown, er habile benkeslitere, men når ikke opp til Brown sitt nivå.

Forsvar

Det soleklare førstevalget i midtforsvaret er Haraldur Gudmundson. Islendingen med landslagskamper er god, og Amund Skiri blir trolig hans makker. Den tidligere LSK-spilleren Peter Werni lurer i kulissene. Vi tror at dette midtforsvaret får tempoproblemer i Tippeligaen, og erindrer en Skiri som ikke var god nok for Vålerenga. Joakim Alexandersson kjenner vi ikke til.

Det knyttes store forventninger til Einar Jääger. 22-åringen har jo tross alt 41 landskamper for Estland. Vi mener det i seg selv ikke er noe kvalitetsstempel. Spill i den russiske toppdivisjonen for Torpedo Moskva er noe mer imponerende, men det eventyret endte med nedrykk. Gustave Bahoken og Benjamin Kibebe er backup på høyreback. Sistnevnte kan også figurere på stopperplassen.

Det eneste alternative på venstrebacken er en korsbåndoperert Henrik Nylund, som så vidt er tilbake før seriestart. En god spiller, men bak ham finner vi ingen opplagte alternativer.

Midtbane

På midten har man forsterket med tidligere Molde-kaptein og LSK-spiller Magnus Kihlberg. Trolig en lur signering. Skadefri holder Kihlberg høyt nivå, har et godt skuddbein og stor arbeidskapasitet.

Med seg får han den elegante teknikeren Karl Oscar Fjørtoft, som en periode var Allsvenskans best betalte spiller. På sitt beste en meget god spiller, men har han psyken som skal til for å takle nedrykksstriden?

Nykommeren Denis Selimovic har imponert i treningskampene, men er likevel et ubeskrevet blad.

Dag Roar Ørsal, Erlend Holm og Trond Fredriksen blir benkeslitere, og skremmer ingen. U17-talentet Peter Orry Larsen, med flere treningsopphold hos Manchester United, er også blant årets nykommere, men blir nok ikke å finne på banen.

Angrep

I Aalesund varer jula helt til påske, og etter sytten ubenyttede flybilletter ser det endelig ut til at Dede Anderson blir å finne i Aalesund. Vi stiller et spørsmålstegn ved motivasjonen til brasilianeren. Har han trent eller feiret karneval i Brasil? I fjor stod Dede for 14 av Aafks mål i 1. divisjon. Vi tror han må gjenta den bragden for at Aalesund skal ha noen sjanse i år.

På venstre ving finner vi årets forhåndsspådde stjerneskudd Joakim Austnes. En spennende spiller med fart og driblerepertoar som fort kan bli en plage for høyrebacker i Tippeligaen. Selv Hareide har fått øynene opp for denne spilleren.

Motsatt finner vi den gamle traveren Lasse Olsen, som tidligere hadde fart som sin force. Nå har han ikke det lenger engang. Et svakhetstegn at han spiller fast.

ffksupporter.net tror...

Ivar Morten Nordmark har blitt skiftet ut med Per Joar Hansen etter forrige møte med Tippeligaen. Det fører nok til mindre sirkus, og mange kjedelige A4-uttalelser fra tangotrøyene, men engasjerte sunnmøringer skaper nok sirkus på egen hånd.

Vi mener at Per Joar Hansen ikke har fått på plass de forsterkningene som skal til for å overleve i Tippeligaen. De to forhenværende nedrykkene var preget av en svak startellever og fraværende forsterkninger. I år har man forsøkt å forsterke, men vi er ikke imponert. Det er stor forskjell på kvaliteten i de to divisjonene, og vi tror det blir for tynt i rekkene på Color Line Stadion.

Aalesund er avhengige av å slippe skader på nøkkelspillere. En skade i sentrallinjen Brown, Gudmundson, Kihlberg, Austnes eller Dede, vil trolig bli skjebnesvangert. Startelleveren i seg selv virker grei, men bredden er ikke god nok. Spesielt på topp ser det skralt ut. Sunnmøringene har smertelig fått erfare at det slettes ikke er lett å hente spillere til den lille bygda på vestlandet.

Aalesund kommer til å spille jevnt med mange, men vi tror ikke det strekker til. Forsvaret ser greit ut på papiret og bredden er best i den lagdelen. Dette kombinert med det noe tannløse angrepet gjør at vi fornemmer mange uavgjortkamper.

Et usikkerhetsmoment er at vi har tro på at Aalesund fort kan finne på å kopiere Fredrikstads bragd i 2004, hvor sommerens forsterkninger ble avgjørende. Aalesund skal ha betydelige ressurser i bakhånd og det kan vise seg å være et firkløver i det sommerens overgangsvindu åpner. Aalesund møter forholdsvis enkel motstand de første serierundene, og det kan gi dem en god start. Får de flyt kan det sørge for de nødvendige poengene frem til overgangsvinduet åpner i sommer. Da må forsterkningene komme.

Vi vurderer uansett stallen slik den ser ut per i dag, og da tipper vi dessverre nedrykk.

AAFKs forventede startelever (4-3-3):

------------------------------------- Adin Brown -------------------------------------

Enar Jääger --- Amund Skiri --- Haraldur Gudmundsson --- Mattias Nylund

-------- Denis Selimovic --------------------------- Magnus Kihlberg ------------

---------------------------------- Karl Oscar Fjørtoft ---------------------------------

Lasse Olsen --------------------------------------------------------- Joakim Austnes

------------------------------------ Dede Anderson ------------------------------------

ffksupporter.nets tabelltips 2007:

1. -
----------------------------
2. -
3. -
4. -
----------------------------
5. -
6. -
7. -
8. -
9. -
10. -
11. -
----------------------------
12. -
----------------------------
13. Aalesund
14. -

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340