Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Start

Møter et Start-lag i form

Søndag kommer Start på besøk til Fredrikstad Stadion. Under ledelse av Stig Inge Bjørnebye har laget fra sørlandet forsyndt seg grovt med poeng den siste tiden og er seriens definitive formlag. Heldigvis har FFK også noe bra på gang. Bortekampene mot Lillestrøm og Vålerenga gir grunn til optimisme!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 26. August 2006 - 00:05
Knut Torbjørn Eggen kommer trolig til å gjøre to endringer i laget fra det som knuste Vålerenga på Ullevaal i cupens kvartfinale forrige helg. Tarik Elyounoussi er frisk og tilbake i startoppstillingen. Det betyr at Miika Multaharju trolig plasseres på benken, selv om han viste lovende takter i sin debut fra start. En annen spiller som gjorde et fordelaktig inntrykk mot Vålerenga (hvem gjorde ikke det?) er Christian Berg. Han gjorde også en god innsats mot Lillestrøm uka tidligere. Likevel må han nok vike plass for Simen Brenne som igjen er kampklar.

I mål står Rami Shaaban. På høyreback har Pål André Czwartek imponert de siste kampene og holder Miika Multaharju unna backplassen. I midtforsvaret er Patrik Gerrbrand og Raio Piiroja selvskrevne. Gerrbrand har tilført lagdelen etterlengtet trygghet med sin ro og gode pasningsfot. På venstreback starter Trond Erik Bertelsen, som denne uka ble tatt ut i landslagstroppen og helt sikkert vil vise seg frem fra sin aller beste side i håp om å få spilletid av Åge Hareide. Det blir en interessant "kamp i kampen" mellom han og Marius Johnsen.

På midtbanen starter den vanlige trioen med John Anders Bjørkøy, Hans Erik Ramberg og Simen Brenne. I angrep får Mihaly Tóth fornyet tillit etter de to scoringene mot Vålerenga, mens formsterke Raymond Kvisvik og Tarik Elyounoussi spiller på kantene. Gardar Johannsson er som kjent ikke spilleklar, og i skrivende stund er det usikkert om han i det hele tatt blir FFK-spiller. Dette kan du lese mer om i andre medier.

Når det gjelder motstanderen, IK Start, kommer de som kjent fra 120 minutter UEFA-kvalifisering mot Drogheda. Det betyr forhåpentligvis tunge bein og hoder. Men sørlendingene har havnet i den berømte flytsonen, har marginene med seg, og blir derfor en farlig motstander på Stadion.

Start spiller for øvrig 4-3-3 i likhet med FFK og har en ganske lik spillestil. Defensivt er laget samspilt med solide Rune Nilssen bakerst som har Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Bård Borgersen og Marius Johnsen foran seg. På midtbanen mønstrer Bjørnebye to landslagsspillere i Fredrik Strømstad og Kristofær Hæstad, i tillegg til enten Fevang eller Paulsen. Sistnevnte har under Bjørnebye fått tillit og blomstret som en arbeidsrom indreløper. Ganske ulik backrollen han hadde i Bodø/Glimt.

I angrep må David Nielsen stå over etter allerede å ha pådratt seg tre gule kort i sin korte tid i norsk fotball. Heldigvis for oss siden Nielsen er Start sin mest målfarlige spiller. Todi Jonsson måtte stå over mot Drogheda grunnet skade, men er antagelig tilbake til denne kampen. Jonsson vraket som kjent FFK til fordel for Start i fjor sommer. Alex Valencia og hurtigtoget Stefan Bärlin spiller på kantene. To meget gode spillere når de er i form. Heldigvis har FFK hurtige backer.

Det blir et møte mellom to offensive lag i form på Fredrikstad Stadion søndag kveld. Dessuten en forsmak på den kommende semifinalen. Alt ligger til rette for en skikkelig fest - med tre poeng til FFK!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340