Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Kvartfinale i NM: Vålerenga - FFK

Cupfest mot Enga

Lørdag kl 16 er det duket for kvartfinale i NM på Ullevaal Stadion. FFK møter Vålerenga til dyst. Dette kan bli en skikkelig fotballfest hvor alle supportere fra Plankebyen bør kjenne sin besøkelsestid. FFK har nemlig ikke vært i en kvartfinale siden 1984. Da vant vi som kjent hele cupen. Det kan skje i år også. Men da må Vålerenga først feies av banen!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 18. August 2006 - 19:34
Nå kan FFK senke skuldrene. Selv om denne kampen for all del er viktig og full av prestisje, så fører ikke et tap til at man uken etter ligger an til nedrykk til 1. divisjon. I cupen har alle like mye å vinne som de har å tape. På Ullevaal er naturligvis Vålerenga favoritter mot bortesvake FFK. Men kampen på Åråsen sist viste at rødbuksene er i ferd med å forbedre seg på fremmed gress. Etter kampen i serien mellom lagene på Fredrikstad Stadion tidligere i år, bør FFK også ha det psykologiske overtaket før lørdagens kamp.

Det som er litt betenkelig er skadesituasjonen. Brian West er som kjent ferdig for sesongen, og mange fryktet at Tarik Elyounoussi skulle få samme skjebne da han landet forkjært mot Lillestrøm i forrige kamp. Det viste seg heldigvis ikke å være spesielt alvorlig, og den glade nyheten er at Tarik allerede er tilbake igjen. I hvert fall på benken.

Ellers sliter både Simen Brenne og Øyvind Hoås med skader. De trente ikke for fullt fredag, og dermed virker det ganske klart at de ikke er med i kampen på lørdag. I sum betyr det at FFK er klart svekket i det offensive spillet. Formspilleren Tarik Elyounoussi er ute. Den kreative og offensive drivkraften i Simen Brenne på midtbanen er ute. Oppspillspunktet Øyvind Hoås som var meget god mot Lillestrøm sist er ute. Og Brian West som for alvor nærmet seg formen for noen uker siden er også ute med skade.

Defensivt blir det imidlertid ikke like mange endringer. Rami Shaaban er tilbake i målet og får forhåpentligvis mindre å gjøre enn i landskampen mot Tyskland i midtuka. Forsvaret for øvrig vil bestå av Czwartek, Piiroja, Gerrbrand og Bertelsen. Czwartek leverte en strålende kamp sist mot LSK og ble tatt ut på rundens lag i VG. Piiroja vet vi hva står for og fikk en god gjennomkjøring for Estlands landslag i midtuka. Patrik Gerrbrand har fått enda litt mer tid på seg og øvd samspill med resten av forsvaret. Trond Erik Bertelsen var god mot LSK og spilte for U21-landslaget i midtuka.

Eggen kommer antagelig til å kjøre ut i sin vanlige 4-3-3-formasjon mot Vålerenga. Midtbanen vil trolig bestå av Christian Berg, Hans Erik Ramberg og John Anders Bjørkøy. I angrep tyder det meste på at Mihaly Tóth får den sentrale rollen, mens Raymond Kvisvik tar den ene kanten. Antagelig venstre siden det er grunn til å tro at Miika Multaharju får sin første FFK-kamp fra start på Ullevaal. Han spiller i såfall høyre kant og vil bli viktig siden han er den eneste av de tre på topp med noenlunde tempo i kroppen.

Vålerenga har hatt en stigende formkurve, har fått litt selvtillit tilbake i troppen og Rekdal disponerer også et så å si skadefritt mannskap. Kun Tore André Flo er ute med skade. Dessverre for oss.

Likevel: Dette vinner vi...

Oppfordringen er krystallklar: Møt opp på Ullevaal Stadion og se FFK avansere til semifinalen i cupen!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340