Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 190

Lagt til: 19 mai 23, 13:39

Opprinnelig postet av Costanza

Ny kamp og nye muligheter. Men jeg har fortsatt ikke helt kommet over hvordan Mikkjal Thomassen satte opp laget til hjemmekampen mot KFUM Oslo sist. Det virket som et lag satt opp mer med hensyn til å motstander enn eget spill, noe som er litt alarmerende i en hjemmekamp mot antatt svakere motstander der vi absolutt bør sette premissene for kampen. Jeg kan selvsagt like at vi har en taktisk bevisst trener som tilpasser seg motstander og ut fra det viser taktisk fleksibilitet. Men å flytte Rafn inn som midtstopper med Molde og Metcalfe på hver sin vingback, ble for meg et altfor tydelig defensivt grep. Når man i tillegg kun har én av de tre på midten som er særlig offfensivt anlagt (Konté), blir det vanskelig å se hvordan man i praksis skal føre en kamp og skape nevneverdig antall sjanser. Og selv om vi fikk en dødballscoring ble det jo også som fryktet; et lag som ble liggende lavt med store avstander frem og lite bevegelse foran ball når vi vant den. Strengt vurdert hadde vi kun 3 av 11 tydelig offensive spillere i Konté, Bjartalid og Lima, og da sier det seg selv at det blir vanskelig. 

Vel, nå er det Hødd borte som gjelder. Det er et Hødd-lag som er ubesiret på hjemmebane med identisk statistikk som oss; tre uavgjorte og én seier. Her kan man gjerne si det er en del som peker i retning av uavgjort, men forhåpentligvis går FFK på banen med en klar plan og idé om å vinne. 

Forhåpentligvis er Mads Nielsen tilbake i midtforsvaret, samt Rafn/Begby tilbake på vingbackene (selv om Molde har gjort det godt som backup). På midten kan jeg godt kjøpe Åsheim, Magnusson og Konté i en bortekamp mot Hødd. På topp er jeg villig til å la Bjartalid/Lima-duoen en kamp eller to til, men det finnes jo snart en smertegrense for hvor mange kamper fra start Lima skal få uten scoring. I kulissene bør Kjelsrud Johansen snart nærme seg mer spilletid enn han foreløpig har fått, og kanskje en startplass. Ulempen er at det nok hadde passet bedre med en hurtigere spillertype som også er sterkere i kombinasjonsspillet i den rollen foran Bjartalid på topp enn HKJ kan tilby. I teorien er Alba nærmere en god kandidat, men han er dessverre ganske enkelt ikke god nok som fotballspiller.

 

Jeg foretrekker Molde fremfor Begby. Bedre defensivt, fyller opp i boksen fremover ved innlegg motsatt,3 avslutninger nå sist. Ikke det behovet for Begby sin fot når Bjartalíd tar alle cornere og frispark.

Ellers har vi slitt massivt mot kåffa de siste sesongene. Vi vant og de skapte en halvsjangse på en tilfeldighet. Tenker rafn inn i forsvarstreeren var et smart taktisk valg, demme opp for fart.

Brandur bør få mer og mer spilletid hvis det er medisinsk forsvarlig . Kan spille indreløper og falsk nier selv om sentralt på midten er hans beste posisjon.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4