Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4665

Lagt til: 02 jun 16, 22:34

Fra og med 2016-sesongen tror jeg vi klarer oss med en tråd. Ser at 2013-14-tråden har blitt brukt jevnt og trutt gjennom de to årene etter, så sesong-tråder har jeg herved mistet trua på. Kan de herværende Liverpool-sympatisørene klare seg med én tråd så kan vel vi også Cool

Nå når 2015-16-sesongen er over, Van Gaal har dratt sin kos og en viss portugiser har overtatt jobben hans, er det på tide å se framover. Men først et lite tilbakeblikk.

Van Gaals to år ved roret ble ingen suksess. Mange kjedelige kamper, og resultater som til sjuende og sist ikke var bra nok. 4. og 5. plass i serien holder ikke, selv om David Moyes senket listen med 7. plass i 2013-2014. Men Van Gaals regjeringstid endte med en opptur, Uniteds første triumf i FA-cupen siden 2004 smakte godt.

Så til framtiden.

Mourinho har jeg aldri likt, jeg synes han har fått fram det verste i lagene han har ledet (men prestasjonsmessig det beste). De tingene andre toppklubber har blitt kritisert for, synes jeg hans Chelsea og Real Madrid har gjort verre. Hersing med dommeren, generell utrivelig oppførsel på banen. Om han da kommer til å spille på de verste sidene også hos Uniteds spillere, det gjenstår å se. Jeg lurer på om jeg og andre United-fans vil lære å elske Mourinho innen det uunngåelig ender i konflikt om tre-fire år. Jeg lurer også på i hvilken grad Sir Bobby og Sir Alex vil ha påvirkning på Mourinhos ledelse. Ferguson og Mourinho var jo veldig gode busser under Mourinhos første periode i Chelsea, men sistnevnte følte seg visstnok "forrådt" da han ikke fikk tilbud om United-jobben i 2013 og ble klar over at Ferguson hadde frarådet styret å velge ham.

Forskjellen på Ferguson og Mourinho som ledere, er først og fremst at Ferguson gir alle en sjanse til å være en del av fellesskapet, og forsøker å inkludere alle. De som har havnet utafor har som regel gjort det fordi de har handlet slik at Ferguson så dem som ødeleggende for lag og klubb, eller satt seg direkte opp mot ham. Mourinho virker mer som en som holder seg med favoritter fra dag 1.

Med alt det ovenstående i bakhodet er det med blandede følelser jeg ser fram mot Mourinho-æraen.

Overgangssirkuset i sommer blir sikkert vilt, men slikt har jeg ikke brydd meg om på mange år. Jeg er glad for å se gode spillere komme til United, men såpeoperaen rundt interesserer meg ikke lenger. Men en ting er sikkert, Mourinho har en annen tilnærming enn Van Gaal og vil nok ønske seg en bredere spillerstall.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24