Husk meg
Brukernavn
Passord

Kamptråd FFK - Særp (13.april kl 18:00)

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5435

Lagt til: 11 apr 24, 13:21

Så var det endelig på tide lokaloppgjør mot Særp igjen. Grugleder meg veldig og det er nok noen tenker litt på at Reidar Bergh aldri skulle sendt H. W. Kenworthy opp til Særp for at han skulle starte fotballklubb der oppe for at FFK skulle få en motstander. Men gjort er gjort og lørdagen får vi bare nyte.

Særp 08har jo ikke noe særlig historie, men innbyrdes oppgjør klubbene i mellom er ikke så lystig lesing for oss. Vi har aldri vunnet mot 08 på Fredrikstad Stadion i tellende kamp. Totalt står vi med en seier, to uavgjort og fire tap på de syv kampene vi har møttes. Riktignok har vi ikke tapt mot dem i øverste divisjon. Måtte akkurat det fortsette.

Vi har hatt en helt grei start på sesongen med en nydelig borteseier mot Brann og et hederlig tap hjemme mot Glimt, men der var det ingen som forventet noenting. Så var det nedsablingen av Drøbak/Frogn i cuppen i går. Bedre start enn forventet.

Særp har hatt en litt mer trøblete start og står uten scorede mål (med unntak av et selvmål) og null poeng i serien. De slet også lenge mot den originale særpeklubben i cuppen i går. Spillet har ikke vært bra og det er ikke kjempegod stemning blant supporterne oppe ved fossen. Det virker som de frykter denne kampen mer enn vi gjør. Jeg føler vel de også har vesentlig mer å tape selv om det vil være forferdelig å dra på jobb på mandag i Særp hvis vi taper.

Bjartalid er fortsatt ute mot Særp, så laget regner jeg med blir det samme som mot Brann. Tror ikke Hendriksson danker ut Bjørlo nå heller

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5543

Lagt til: 11 apr 24, 19:38

Fin intro.

Nei, du har nok rett i at det ikke blir endringer i laget. Men det betyr også at gameplan'en fra de 2 foregående kampene er plan A, B og C. Noe jeg tillater medå være skuffet over, selv om det er forventet. Nå er nok ikke S08 i stand til å spille oss ut som B/G og Brann, men vil kanskje forsøke å løse det på en enklere og mer direkte måte, og det kan bli mer spennende.

Ellers er det vel kun geografi som gjør at kampen mot denne relativt ferske klubben fra drabantbyen er så interresant. De er en av få klubber i Eliteserien som ikke har noen titler, og vi har heller aldri tapt mot de i denne serien. Laget er også relativt grått og kjedelig. Tror jeg kun kan navnet på Johansen og Berget, og aner ikke hva treneren heter. 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 11 apr 24, 21:20

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Laget er også relativt grått og kjedelig. Tror jeg kun kan navnet på Johansen og Berget, og aner ikke hva treneren heter. 

Han heter Stefan Billborn. Nemlig. https://www.sarpsborg08.no/lag/stefan-billborn

Forøvrig en nyttig link til aktuell tabelloversikt: https://glb.no/vannstander/tabelloversikt/

Alt man trenger å vite om Særp står her. 

 


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 671

Lagt til: 12 apr 24, 15:21

Sarp har gjort veldig mye riktig siden de startet det 08 prosjektet og har nok en stall som er på papiret en del bedre enn oss. Banken full av penger har de også, så de kan hvis nødvendig kjøpe seg ut av problemer hvis det skulle oppstå. Men,de har nok vært mere optatt av å drive butikk enn å hevde seg i tippeligaen. Så hvis det går dritt med 08 så kan jo særpingene begynne å heie på kiwi Money mouth. Jeg tror på uavgjort,håper såklart på seier men er instillt på tap.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3497

Lagt til: 12 apr 24, 17:03

Når man ser på tabelltipsene før sesongen var det mange av de som hadde S(æsj)p høyt oppe


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 12 apr 24, 20:28

Sjelden er grugleder mer passende enn før en slik kamp. Derbymatcher byr på de beste og de verste opplevelsene. Det var jo nydelig da vi slo dem 4-1 på bortebane i 2011, en kamp som mer eller mindre meldte oss ut av nedrykksstriden det året og sørget for at de var godt syltet i den. Men etter det har det jo ikke vært spesielt hyggelig. Men det er uansett godt at vi nå er i en posisjon hvor vi ikke lenger kan være fornøyd med et hederlig tap, som sist vi møttes i cupen.

Særp har hatt en dårlig start, men det er vel ikke tvil om at de er bedre enn at de skal ligge sist i ES. Dog må de gjerne få lov å bli liggende der i hvert fall en uke til ...! 

Kampen i morgen tipper jeg blir krig. 08 har nok tatt lærdom av Brann-kampen, og vil som andre har nevnt antagelig prøve å være mer direkte enn Brann og skape trykk på oss på den måten. Duellstyrken til Maxwell kan komme godt med. Men jeg håper ikke vi blir liggende like mye bakpå som mot Brann (selv om den kampen endte bra for oss), det er ikke sunt.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 13 apr 24, 21:34

Dette var slitsomt dere ... surt at vi er 1cm offside unna seieren, men den er vel riktig.

At ikke 08 ble redusert til 10 mann etter overfallet på Bjørlo derimot .... sier meg enig med Pedersen i FB,  hvis VAR ikke griper inn på sånt, hva skal vi med det da? Fysj.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5435

Lagt til: 13 apr 24, 21:54

Dette var en deilig opplevelse. Synd vi ikke vinner, men jeg er egentlig ganske fornøyd. 

God stemning på tross av en mengde idioter fra husklynga oppe ved fossen. Regner med det havner en saftig bot oppe hos dem fra NFF på grunn av den kastinga av bluss. Ikke nok med at de kastet ut på banen, som heldigvis skal byttes om ikke så lenge, men det så ut som en av de prøvde å hive over på hjemmetribunen også. Da er det helt mørkt.

Sitter igjen med en god følelse etter kampen også uten å ha sett situasjonene i reprise. Sarp får jo et tidlig mål, men vi tar tak i kampen etter det og det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde utlignet før pause. Andre omgang er egentlig enda et hakk opp og trykket som er etter at vi utligner er magisk. 

Så får jo dessverre særp en billig scoring på en dødball og da fryktet jeg en forferdelig uke på jobb i særp, men heldigvis dukker Kjelsrud på slutten og utligner. Ikke ufortjent i det hele tatt. Ut fra xG statistikken så var det 2,54 - 0,78 i vår favør, så absolutt ikke noe å si på at vi tar poeng i dag.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 671

Lagt til: 13 apr 24, 22:10

Ja hva skal man si etter en sånn kamp. En veldig morsom opplevelse og litt synd at vi ikke vinner når vi i det store og hele er best,kampen sett over ett. Magisk med full stadion og bra stemning men synd med all den blussingen. Forventer at det blir noen bøter til begge klubbene nå. Og så er det jo patetisk at Andersen fra særp ikke får rødt på det overfallet på Bjørlo. Hvor var var ??


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5435

Lagt til: 13 apr 24, 22:29

Opprinnelig postet av tynter

Hvor var var ??

Ser at Terje Hauge har vært ute nå i etterkant og innrømmet at dette skulle vært rødt kort. Men at han sier "– Det er sjeldent vi ser disse situasjonene. Jeg kan ikke huske sist vi så en tilsvarende situasjon i norsk fotball. Jeg tror kanskje det er det som ligger til grunn for at VAR ikke grep inn"... helt utrolig.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


madcow

A-lagspiller

Ble medlem: 28 aug 06
Innlegg: 535

Lagt til: 13 apr 24, 23:46

DET aller verste med det der Rey, vet du hva det er? Det er dette:

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8443515

Hva står det der? Jo:

VAR supervisor: Terje Hauge (Olsvik IL)

 

Samtidig klarer han å prestere å si det han sier til Media. "– Vi er enige i at VAR burde tilbudt å se situasjonen på monitor – og da mest sannsynlig gitt det røde kortet – det mener vi det skal være i denne situasjonen.."

Resultat: Skjedde ikke.

Samtidig sier han: "hvis vi ser de 240 kampene som ble spilt i fjor og allel som har blitt spilt til nå, så har VAR fungert veldig bra, svarer Hauge kontant. VAR fungerer.

Skråblikk: Skylapper much på Terje?

---------------------------

"Nomen mihi Legio est, quia multi sumus."

- FFK / LFC / Østsiden -


madcow

A-lagspiller

Ble medlem: 28 aug 06
Innlegg: 535

Lagt til: 13 apr 24, 23:52

Utover det: Første målet så er markeringen til Woledzi helt OFF på Jo Inge Berget. En rutinert spiller får en gavepakke uten like. Andre målet så blir Aukland outsmarted og mister mannen sin som løper inn og rutinert får hodet sitt på ballen og det blir mål.

Jeg er fornøyd med rammene rundt kampen og det meste.. men det begynner å bli litt graverende de feilene vi gjør (også mot B/G). VAR.. som nevnt i forrige post orker jeg ikke å snakke mer om. Dommeren var ræva. Han mistet kontroll på kampen og det er et underverk at det ikke ble flere skader der ute med tanke på hvor høyt lista for kort lå. Vi får se fremover :) 

---------------------------

"Nomen mihi Legio est, quia multi sumus."

- FFK / LFC / Østsiden -


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5435

Lagt til: 14 apr 24, 00:42

Jeg tenkte egentlig ikke noe over dommeren i kampen i dag og jeg liker at det tillates litt. Så jeg synes ikke han var så ræva. 

Førstemålet er jeg helt enig i at Woledzi skal ta på sin kappe og han er også nesten skylda i et til når han gir bort ballen ute ved sidelinja rundt 51 minutter. I stedet for å dytte ballen ut over sidelinjen hæler han ballen rett til en sarpespiller og det er egentlig et under at det ikke blir mål der når Fischer gjør en kjemperedning. Woledzi er en herlig spiller men har sine svakheter. Så er han kanskje litt vanskelig å spille sammen med når han er så uryddig?

Morro at Begby og Kjær kommer inn i dag og viser seg fram også. Synes begge viste lovende takter når vi må framover. 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 671

Lagt til: 14 apr 24, 00:43

Er det noen sted man kan se bilder av tifo før kampen ? 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5435

Lagt til: 14 apr 24, 00:45

Er noen bilder i denne Twittertråden

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 14 apr 24, 01:15

Opprinnelig postet av Rey

"Jeg kan ikke huske sist vi så en tilsvarende situasjon i norsk fotball. Jeg tror kanskje det er det som ligger til grunn for at VAR ikke grep inn"... helt utrolig.

Jepp, hva er da poenget? Skal VAR bare brukes i situasjoner man har sett før? 

Ellers god kamp. Fantastisk stemning på stadion. FFK var alt i alt best, men Særp hadde mest rutine og dagens beste spiller, så uavgjort var vel ok. Skjønt jeg trodde tvivlsomme offside situasjoner skulle dømmes i angripende lags favør. Men det har man kanskje heller aldri sett før... ?

Fortsetter FFK å spille som dette, så rykker de ikke ned. 


Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 168

Lagt til: 14 apr 24, 13:29

 

[/quote]

Fortsetter FFK å spille som dette, så rykker de ikke ned. 

[/quote]

Nei, og det synes jeg er det mest oppløftende ved de tre første kampene: FFK har tatt nivået. Spillere uten erfaring med eliteseriefotball klarer seg helt greit og vel så det.

Men etter Viking-kampen (som jeg ikke har så veldig store forventninger til) begynner hverdagen. Da skal vi møte lag som vi bør/skal/må slå. Heldigvis viste kampen i går at FFK kan langt mer enn bare å forsvare seg. 

For øvrig håper jeg Kjell får såpass orden på sin gamle kropp at han kan spille en halvtime.

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5543

Lagt til: 14 apr 24, 17:44

VAR er et system. Systemet er det ikke noe galt med, men det er fortsatt mennesker som sitter og tar avgjørelsene, riktignok på et bedre grunnlag enn de 3 (4) på stadion alene, men fortsatt mennesker.


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 14 apr 24, 19:38

Det er forsåvidt riktig det. Men slik praksisen med VAR nå er så virker det jo som det bare blir flere kokker og dermed mere søl. I våre to hjemmekamper har vi nå altså en situasjon som i verste fall var diskutabel (det gule kortet mot Glimt hvor Saggi sto på sitt) hvor VAR altså mener det er en "åpenbar feil", mens i går er det en situasjon som de fleste mener burde vært rødt kort, hvor VAR ikke ber hoveddommer se situasjonen på nytt. Da forsterkes inntrykket av at det er tilfeldig når VAR-teamet griper inn og ikke, og da er det strengt tatt ikke noe poeng i å ha det. (Det at dommeren ikke ser at Bjørlo får smellen i hodet, og derfor lar spillet gå, er jo et godt nok bevis på at han ikke ser situasjonen skikkelig).

Skulle likt å se en oversikt over åpenbare dommerfeil som har blitt rettet opp av VAR (inkludert klare offside-feil som har blitt rettet opp) siden det ble introdusert i norsk fotball, opp mot situasjoner hvor VAR har latt være å gripe inn i åpenbare feil eller situasjoner hvor det i det minste hadde vært naturlig å be dommer se på video. For eksempel straffesparket Glimt ikke fikk i cupfinalen mot Molde.

Isolert sett tenker jeg det ikke er et problem at VAR-dommerne ber stadiondommeren se en situasjon på nytt dersom de mener han har dømt feil, men da synes jeg det skal være helt opp til stadiondommeren om han vil gjøre om sin avgjørelse eller ikke. "Clear and obvious" praktiseres uansett ikke.

Jeg har egentlig mer sansen for hvordan videodømming praktiseres i hockey, hvor kampdommerne selv går og ser på video av situasjoner hvor de er i sterk tvil, og dersom ikke videobildene viser tydelig at de har tatt feil så får den opprinnelige avgjørelsen stå.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3497

Lagt til: 14 apr 24, 20:07

Det er fullt mulig måten det gjøre på i hocey er bedre men jeg vil presisere at vi trenger VAR eller noe annet som hjelper dommerne. Jeg er enig i at det er helt ræva av VAR å ikke gripe inn i den nevnte situasjonen men uten VAR ville ialfall ingen ting skjedd siden dommeren ikke så overfallet. VAR er langt fra bra men det må jo bli bedre og bedre med tiden.Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340