Husk meg
Brukernavn
Passord

Kamptråd FFK - Særp (13.april kl 18:00)

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 2 2

tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 663

Lagt til: 14 apr 24, 21:33

Jeg tenker at uten VAR kunne forbundet gått inn og straffet stygge ting i ettertid f.eks situasjonen med Bjørlo i går. Nå har jeg ikke noe tro på at det skjer siden VAR på en måte har sagt det var ok. 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5533

Lagt til: 15 apr 24, 07:48
Endret: 15 apr 24, 12:41
Endret av: kanogvetalt

Opprinnelig postet av tynter

Jeg tenker at uten VAR kunne forbundet gått inn og straffet stygge ting i ettertid f.eks situasjonen med Bjørlo i går. Nå har jeg ikke noe tro på at det skjer siden VAR på en måte har sagt det var ok. 

Det første har du rett i, og er redd du har det hele veien.

Edit, som fryktet, så forutsetter det at hverken dommer eller VAR har sett/dømt situasjonen, for at forbundets påtalenemd skal kunne gi noen straff i etterkant.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5533

Lagt til: 15 apr 24, 07:54

Opprinnelig postet av Tøfflus

 

Skulle likt å se en oversikt over åpenbare dommerfeil som har blitt rettet opp av VAR (inkludert klare offside-feil som har blitt rettet opp) siden det ble introdusert i norsk fotball, opp mot situasjoner hvor VAR har latt være å gripe inn i åpenbare feil eller situasjoner hvor det i det minste hadde vært naturlig å be dommer se på video. For eksempel straffesparket Glimt ikke fikk i cupfinalen mot Molde.

 

Har bare et eksempel fra første runde i eliteserien i år, i kampen mellom Odd og Haugesund.

Odd scorer, men linjedommer markerer for offside.Forståelig at han gjør det, da det definitivt kunne se ut som en Odd spiller spiller den offsideplasserete Odd spissen igjennom. Reprisen viser at det er høyst tvilsomt, og Var har jo enda flere kameraer.

Dommer dømmer altså først offside, og frispark, men får beskjed av Var om at det er mål, og gjør om. Og det hele var unnagjort på under ett minutt.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5533

Lagt til: 15 apr 24, 07:57

Opprinnelig postet av Anders Strand

 

For øvrig håper jeg Kjell får såpass orden på sin gamle kropp at han kan spille en halvtime.

Tror han er frisk, og er ikke så gammel at han ikke skulle holde 90.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5533

Lagt til: 15 apr 24, 12:30
Endret: 15 apr 24, 12:46
Endret av: kanogvetalt

Om kampen, så synes jeg vi står godt mot S08. Det kunne se ut som de hadde knekt koden med hvordan de skulle angripe oss. På begge målere sodeforskyver vi hele forsvaret mot ballen, og de kommer bak/utenfra med en god hodespiller.

På det første måler er også Sørløk langt unna Sandberg når han legger inn. Woldezi holde offsidelinjen, mens Berget kommer med fart og kraft inn i situasjonen, og førstnevnte er da sjanseløs. Litt som på 2-2, da S08 stopperen er der, mens Kjeldsrud kommer inn i situasjonen utenfra.

Jeg skrev før kampen at jeg bare hadde hørt om Berget og Johansen på S08, men var da ikke klar over at Sandberg var der. 3 meget rutinerte spillere som vil bety mye for dette laget gjennom sesongen. Ingann av de sto 90 minutter, men de sørget for 3 av 4 målpoeng. Jeg skulle helt ærlig ønske at vi hadde minst en spiller av dette kaliberet. Vi har Kjeldsud, men han har på langt nær den erfaringen på toppnivå i Norge (og utlandet), og får jo heller ikke spille noe særlig.

Og så ønsker jeg å se Hendriksson, Rafn, Kjær, Begby på midtbanen fremover. Noen som kan spille ball. Riktignok var Bjørlo bedre med ball enn i foregående kamper, men har et stykke igjen, i mine øyne. 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 15 apr 24, 13:52

Jeg tenker at uten VAR kunne forbundet gått inn og straffet stygge ting i ettertid f.eks situasjonen med Bjørlo i går. Nå har jeg ikke noe tro på at det skjer siden VAR på en måte har sagt det var ok

Det ble desverre slik det er skrevet over og jeg synes det er latterlig. Er dermed problemet VAR eller de tullereglene som sier overfallsmannen ble "frikjent av VAR".


madcow

A-lagspiller

Ble medlem: 28 aug 06
Innlegg: 535

Lagt til: 15 apr 24, 14:27

VAR-rommet var ikke uenig med dommer i det hele tatt. De var helt enig med at det var gult kort. Jeg blir sjeldent påvirket av dommerfeil men dette gjør meg mer og mer forbanna.

 

En ting som er spennende i dette som jeg ikke tror noen så/nevnte er jo at også Mads Nielsen fikk gult kort for den situasjonen da han ble forbanna fra benken sin side.

 

Kilde for Mads Nielsen-kortet: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=8443515

---------------------------

"Nomen mihi Legio est, quia multi sumus."

- FFK / LFC / Østsiden -


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 15 apr 24, 15:19

Tja, praksisen var vel den samme før VAR. Dersom dommeren hadde gjort noe i situasjonen (f. eks gitt gult kort) så kunne ikke påtalenemnda tildele karantene i ettertid for det ville være å "overprøve dommerens beslutning".

Jeg synes prinsipielt det er merkelig å fortsette med denne begrunnelsen når man har tatt i bruk VAR, for da har man allerede sagt at dommerens umiddelbare beslutning ikke er endelig.

Samtidig har man jo lagt inn et ekstra lag (VAR-dommer) som i prinsippet skal gå inn og rette opp dersom hoveddommer gjør feil (f. eks. fordi han ikke ser situasjonen godt nok) og sånn sett sier jo nemnda at ikke bare en, men TO dommere har vurdert situasjonen og vi kan da ikke overprøve to dommere. 

Men prinsipielt var begrunnelsen dårlig før VAR og er i mine øyne verken bedre eller dårliere nå. Jeg mener at nemnda burde vurdere innmeldte situasjoner uavhengig av hvordan dommer umiddelbart reagerte. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må gjøre dommerens jobb enklere også, han slipper da byrden av å tenke på at en evt feil avgjørelse mtp rødt/gult/ikke noe kort kan medføre at en spiller slipper en karantene han kanskje fortjener. På eliteserienivå filmes alle kampene fra flere vinkler og man vil nesten alltid ha mulighet til å finne en vinkel som lar en se situasjonen bedre enn dommeren gjorde der og da.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5533

Lagt til: 15 apr 24, 15:48
Endret: 15 apr 24, 15:49
Endret av: kanogvetalt

Det ironiske ved det hele:

Eliteserierunde 2 - Den store snakkisen i fotball-Norge er at FFK spillerne la seg, spilte skadet, og ble liggende lenge. Om og om igjen. Og slapp unna med det.

Eliteserierunde 3 - Den store snakkisen i fotball-Norge er at en FFK spiller ble skadet, ble liggende, og at dommer, VAR og forbundet sin reaksjon ikke er streng nok.

VAR det noen som sa karma?


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 15 apr 24, 17:33

Det sier i så fall mye om profesjonaliteten, dersom mediekjøret etter én kamp er nok til å plante tanken i hodet på ikke bare en, men flere dommere at dette er et lag som legger seg ned for det minste.

Og det var i hvert fall tre situasjoner i Brann-kampen også som var høyst reelle hodesmeller også, heldigvis ingen like stygge som de to vi så denne helgen (Bjørlo mot 08, samt Brannspilleren som fikk hjernerystelse i kampen mot Viking): En hvor Sørløkk og en annen FFK-spiller gikk i samme duell og kræsjet, en til med Sørløkk hvor han blokkerte et innlegg med fjeset, og smellen på overtid hvor Kjelsrud måtte lappes sammen og apekatten Sivert Heltne Nielsen var fra seg og tydeligvis trodde Kjell hadde tatt med seg teaterblod utpå banen eller noe.

 

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 166

Lagt til: 16 apr 24, 09:22

Den relativt intellektuelle blekka "London Review of Books" interesserer seg også for VAR, uten at diskusjonen der er så veldig mye mer givende enn her på Forum. Men et par tall fra engelsk fotball kan kanskje være av en viss interesse: En undersøkelse i 2020 viste at antallet riktige dommeravgjørelser (nei, ikke spør meg hvordan de avgjorde det) steg fra 92,1% til 98,3%. Vel og bra, men en konsekvens blir jo da at de 1,7% som fremdeles er feil, på en måte ikke kan unnskyldes - ref. Bjørlo-saken.

Artikkelforfatteren er VAR-kritisk, og påpeker at en dårlig dommer er en dårlig dommer, uansett om han er på banen eller i VAR-rommet. Rent anekdotisk gjengir han en samtale mellom banedommeren og VAR og kommenterer på britisk vis: "... it was more like listening to several non-pilots trying to land a plane".

I et svar til artikkelen kommer en annen opplysning: I januar i år i PL ble banedommeren 55 ganger "rådet" til å gjøre om på en beslutning, og det skjedde i 54 av tilfellene (heia Saggi!). Konklusjonen her er imidlertid at VAR bør overta den endelige beslutningen, og det kjenner jeg at jeg i hvert fall er uenig i, kanskje på følelsesmessig grunnlag da.

Før sesongen trodde jeg at VAR opplagt måtte være en forbedring. Nå er jeg veldig usikker. Mye av diskusjonen koker kanskje ned til at VAR er OK for TV-seere, men ikke for tilskuere på banen. Og det er vel dessverre sånn at de store pengene kommer fra sofapotetene. 

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 16 apr 24, 11:20
Endret: 16 apr 24, 12:14
Endret av: Erikk

Noen sammneligner med hockey og sier systemet de bruker er bedre. Kan det være fordi de har hatt dette lengre og blitt flinkere? Jeg husker at dommerne satt " i alle evigheter" og så på video før de bestemte seg for noen år siden og folk var ikke særlig fornøyde. Kan vi ikke gi VAR tid så må det jo bli bedre etter hvert? Jeg synes det blir helt feil å gå tilbake til at "alle" kunne se hva som skjedde på video-reprise bortsett fra dommeren som hadde dømt feil.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5533

Lagt til: 16 apr 24, 13:18
Endret: 16 apr 24, 14:12
Endret av: kanogvetalt

Jeg har uansett opplevd større dommerskandaler enn at Andersen fikk gult, og ikke rødt. Han kommer for sent, og med stor kraft, men utover det ikke noe galt. Hadde Bjørlo stått "høyere" så hadde det blitt skulder mot skulder, og dommer hadde med rette dømt fordel, om han hadde sett situasjonen. Skulderen treffer på siden av kjeven, som er oppskrift på knock out, men ganske ufarlig. Men, i boksing gir dette karantene.

Annuleringen av målet var korrekt, selv jeg gjerne skulle sett det annerledes. Min umiddelbare reaksjon var også at det var offside.Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 2 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340