Husk meg
Brukernavn
Passord

Spillertroppen 2024

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 6 1

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 27 okt 23, 09:40

Åsheim og Alba er ferdige etter denne sesongen. 

Jeg synes det er vemodig at spesielt førstnevnte ikke kan få en plass i stallen, allsidig som han er. At Alba vurderes som for lett i eliteserien, kan jeg forstå, men han er vår mestscorende (om vi ikke tar med straffer) denne sesongen, så hva da med de øvrige angrepsspillerne i stallen?

Hvilke spillere i dagens stall tror vi holder mål neste sesong?

Jeg tenker Maxwell, Magnusson, Aukland og Jenssen har det som skal til. Ville normalt tatt med Åsheim og Alba på denne listen pga deres fysikk og intensitet i spillet.


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6581

Lagt til: 27 okt 23, 10:15

De jeg tenker at man ikke trenger å diskutere, men som blir med videre (fordi de er under kontrakt og blir vurdert som gode nok til å være i troppen):

Brage Skaret
Simen Rafn
Philip Aukland
Maxwell Woledzi
Mads Nielsen
Brandur Hendriksson
Patrick Metcalfe
Joannes Bjartalid
Julius Magnusson
Sondre Sørløkk
Henrik Kjelsrud Johansen

De som er under kontrakt, men som av ulike årsaker er usikre:

Tim Björkström - fantastisk type, men får neppe spille og opptar en plass på utenlandskvota. Klubben må derfor jobbe for å løse ham ut av kontrakten.
Imre Bech Hermansen - nettopp tegnet ny kontrakt og en spiller klubben vil satse på, men jeg tenker at utlån er veldig sannsynlig.
Ludvig Begby - er fortsatt under kontrakt, og er neppe tiltenkt noen startplass i Eliteserien. Han får helt sikkert spørsmål fra klubben om å vurdere klubbskifte, men tipper at Begby tar sjansen på å bli værende for å kjempe seg til noen minutter i Eliteserien med FFK. Jeg tror ikke det er en sjanse han får igjen og som han vil gå glipp av. Kan også reddes av at FFK trenger å ha minst to egenutviklede spillere i 25-mannstroppen (Jenssen og Rafn går inn i kategorien)
Mikail Maden - fortsatt under kontrakt, men langt unna laget. Overrasket over at de ikke ble enig om en sluttavtale og klubbytte i sommer, men det bør ordnes i vinter.
Lucas Lima - en spiller jeg har stor tro på, men som dessverre neppe blir satse på nå. Det er heller ikke til hans fordel at han går på utenlandskvota. Tror han kunne fått en plass i stallen om han hadde norsk pass.
Noa Williams - mye av det samme som for Lima. Passer som kjent heller ikke i Mikkjals system, og her jobber nok klubben febrilsk for å finne en klubb som de kan hente ut i hvert fall litt penger fra for en overgang.
Bouba Konté - muligens den mest usikre, men når det kommer til utenlandskvota så må sannsynligvis noen ut for å frigjøre plass til forsterkninger, og da ryker trolig Konté på salg eller lån. Tror ikke han pr. nå er klar for å spille tilnærmet fast i Eliteserien, dessverre.

Spillere på utgående kontrakt(Åsheim og Alba allerede bekreftet ute):
- Ole Langbråten. Får muligens være med videre om han aksepterer en posisjon som tredjevalg. Det kommer til å bli hentet inn en ny utfordrer til Jenssen.
- Håvar Jenssen. Får naturligvis tilbud om forlengelse så her er det snakk om kontraktsforhandlinger. Vil tro det løser seg.
- Stian Stray Molde. Blir overrasket om det blir forlengelse, men litt håp for Stray Molde må det jo være når det ikke offentliggjøres noen avskjed samtidig som med Alba og Åsheim. Men tror heller ikke Molde blir med videre.
- Tage Johansen. Ganske sikker på at det ikke blir noen forlengelse her. Kan selvsagt skrive en rimelig kontrakt og leie ut, men vil tro det beste for Tage selv er å finne en permanent klubb som er riktig for hans utvikling.
- Oscar Jansson. Det samme som for Tage.
- Filip Stensland. Se Tage og Oscar.
- Innocent Kingsley. Får selvasgt ikke ny kontrakt.

Spillere på lån:
- Mikael Lassen. Blir neppe kjøpt når han blir vurdert bak Metcalfe i køen i Obos-ligaen. Virker som en spennende type, men det kreves mer når man opptar en plass i stallen på utenlandskvota.
- Sigurd Kvile. Håper og tror at han signeres, forutsatt at prislappen ikke er for høy.
- Oscar Aga. Veldig i tvil. Har sans for Aga og tror han kan ta nivået, men her er det mye usikkerhet. Har ikke vist noe særlig på høyeste nivå ennå. Er redd at RBK vil prise ham høyere enn jeg tenker FFK bør ta seg råd til. Må selvsagt veies opp mot hvilke andre alternativer FFK kan gå til og hva som er kostnadene for dem.

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 27 okt 23, 12:33

Du skriver at det ikke er noe vits å diskutere 11 førts espillerne du nevner, fordi de er under kontrakt, og så trekker du frem 7 andre som va kan diskutere, selv om de er under kontrakt. Wink

Alle diskusjoner rundt dette er av interesse nå frem mot sesongstart, men jeg tenkte mer på hvem vi tror er gode nok for en startelver i eliteserien, og deretter kan vi begynne å fable om hvilke plasser vi trenger å forsterke. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 27 okt 23, 13:18

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Du skriver at det ikke er noe vits å diskutere 11 førts espillerne du nevner, fordi de er under kontrakt, og så trekker du frem 7 andre som va kan diskutere, selv om de er under kontrakt. Wink

Nå skrev han vel " under kontrakt OG blir vurdert som gode nok"

Ellers var det vel som forventet at hverken Alba eller Åsheim fikk bli med videre. Synd at Åsheim ikke fikk bli med, men forstålig. Burde vel kunne være en billig squad-player å ha, men hvis man har gode planer for å erstatninger så er det greit.

Det jeg er mest spent på er hva som skjer med Björkström. Som nevnt har han tydligvis vært enorm å ha i garderoben og det kunne han sikkert vært neste sesong også hvis det ikke var for at han gikk på utlendingskvota. Hadde han vært norsk er jeg helt sikker på at han hadde blitt med videre... nå er jeg veldig usikker.

Jeg tror ikke Konte blir med videre. Spennende spiller, men det begynner å bli en del klubber som har prøvd å få noe stabilt ut av han og feilet. Det er en grunn til at S08 lot han gå. 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6581

Lagt til: 27 okt 23, 13:20

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Du skriver at det ikke er noe vits å diskutere 11 førts espillerne du nevner, fordi de er under kontrakt, og så trekker du frem 7 andre som va kan diskutere, selv om de er under kontrakt. Wink

Alle diskusjoner rundt dette er av interesse nå frem mot sesongstart, men jeg tenkte mer på hvem vi tror er gode nok for en startelver i eliteserien, og deretter kan vi begynne å fable om hvilke plasser vi trenger å forsterke. 

Jeg skriver at det ikke er noe poeng i å diskutere de øverste spillernavnene fordi de er under kontrakt OG det er helt åpenbart at klubben ikke vil prioritere å kvitte seg med. Det blir uansett store omveltninger i stallen, men om noe totalt uventet ikke skulle skje så er det etter mitt syn helt urealisatisk at noen av de navnene forsvinner. Så har jeg etterpå satt opp en liste over spillere som er under kontrakt, men hvor det er mer diskutabelt om det er spillere klubben ønsker å ha med seg opp. 

 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 27 okt 23, 13:43

Ok,

 

Men hvem tror vi kan være gode nok for eliteserien?

Jeg foreslo Maxwell, Magnusson, Aukland og Jenssen. Er man uenig i det, og har man eventuelt andre kandidater? De fleste andre, kanskje bortsett fra Hendriksson er ubeskrevne blad på dette niveået. Sørløk falt igejnnom for Ranheim, men har oevasket positivt for oss, og kan kanskje ta steget.

Er bekymret for at vi har forsterket med veldig mange Obos spillere for å sikre opprykket, og at vi dermed ikke har plass til, eller råd til, å hente spillere som kan holde oss i eliteserien.


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6581

Lagt til: 28 okt 23, 21:25

Hvem som er gode nok for Eliteserien finner vi først ut når de har spilt der. De fleste har ikke det. Sørløkk er en annen spiller enn da han fikk prøve seg litt for Ranheim for mange sesonger. 

Samtidig tenker jeg at styrken til FFK er det kollektive. Fotball er ikke individuell idrett, det er lagidrett. Og jeg tror Thomassen er i stand til å organisere og sette opp et slagkraftig lag for Eliteserien. Men selvsagt må vi også ha enkeltspillere med ferdigheter til å kunne dominere på nivået. Maxwell har det potensialet. Jeg mener også at Bjartalid kan ha det. Jeg tror Bjartalid har et høyere toppnivå enn Hendriksson, men sistnevnte bør også være god nok for Eliteserien. Aukland og Nielsen bak kan fort også være det, mens Brage Skaret kan bli det. Kvile, om han kjøpes, er trolig også "god nok" og kan bare bli bedre. Rafn, når han blir frisk, vet vi har nivået inne. Magnusson er jeg overbevist om vil kunne bli en solid spiller i Eliteserien, og kanskje reise videre til større og bedre ligaer senere. Er også enig i at Håvar Jenssen antagelig er god nok for Eliteserien. Så er det også en del i stallen som har potensial til å bli det, men hvem som "tar nivået" før de har spilt er jo aldri helt sikkert. At FFK har forsterket laget med "Obos-spillere" handler jo om at man som Obos-klubb naturlig ikke har vært i posisjon verken økonomisk eller sportslig til å hente etablerte Eliteserie-spillere. Derfor var det også strategisk lurt at man i sommer hentet tre spillere på lån (Lassen, Kvile, Aga) i håp om at det skulle være gode nok forsterkninger for opprykk, men uten å binde seg til noe permanent i tilfelle man klarte nettopp opprykk. Nå blir det uansett en del endringer i stallen, og basert på hva Heier/Thomassen har rekruttert det siste året, mener jeg det er all grunn til å ha tilro til komponeringen deres av stallen for 2024-sesongen også. I de to siste vinduene har FFK lyktes med mer enn man kunne forvente. Det tyder på at det gjøres en god og grundig jobb med kartlegging og identifisere de riktige typene. Det blir noen interessante neste måneder nå.


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 674

Lagt til: 09 nov 23, 14:34

Sigurd Kvile har nå skrevet 3 års kontrakt med FFK. 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3501

Lagt til: 09 nov 23, 19:32

Jeg synes det er vanskelig å forstå hvorfor de prioriterer Kvile. Vi har jo MANGE gode stoppere fra før.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 10 nov 23, 08:38

Framtiden.

Det er vel ganske usikkert hvor lenge vi kan beholde Maxwell. Björkström er også et usikkert kort etteresom han går på utlendingskvoten. I tillegg har vi Skaret, Nielsen og Aukland. De bak der igjen er ikke gode nok. En fornuftig signering tenker jeg. En spiller med potensiale som ikke er god nok for Glimt akkurat nå. Utvikling og videresalg

Som forventet blir forresten ikke Lassen med videre

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 10 nov 23, 13:48

Jeg tenker at stallen skriker etter profiler som får spilletid. Klubben markedsfører hjemmekamper med Begby og Kjeldsrud Johansen fordi disse er publkumsfavoritter, men de får jo ikke spilletid. En god, men grå, spillestall tar poeng, men profiler trekker publikum, og det siste trenger vi om vi skal ha økonomi til å holde oss


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3501

Lagt til: 10 nov 23, 13:52

Jeg er enig i det og da hadde det vært en god plan å prioritere en ny spiss som også hadde vært en profil. At man velger å bruke ressursene på ennnå en midstopper som langt fra er noe profil synes jeg er rart. Hvis Maxvel blir solgt nå kan dette snu men så langt jeg forstår er vel planen at han fortsetter?


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 10 nov 23, 13:53

Opprinnelig postet av Erikk

Jeg synes det er vanskelig å forstå hvorfor de prioriterer Kvile. Vi har jo MANGE gode stoppere fra før.

Ifølge Glimt.no har vi betalt overgangssum ref overskriften "Sigurd Kvile selges til plankebyen".


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3501

Lagt til: 10 nov 23, 14:18

Jeg har også forstått det slik at vi betaler og at Aasane har fått andel av dette (som moderklubb). Han blir vel et 5. eller 6. valg valg slik det står nå? 


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 674

Lagt til: 11 nov 23, 10:39

Jeg tipper de ser et stort potensiale i Kvile og at med en god oppkjøring til neste sesong kan han nok bli en avde som starter de fleste kampene.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 17 nov 23, 16:42

Opprinnelig postet av Costanza

- Stian Stray Molde. Blir overrasket om det blir forlengelse, men litt håp for Stray Molde må det jo være når det ikke offentliggjøres noen avskjed samtidig som med Alba og Åsheim. Men tror heller ikke Molde blir med videre.

Litt overraskende for en del, men nå har Molde skrevet under en ny toårskontrakt. 

Jenssen har også skrevet ny kontrakt, men verdt å merke seg at dette bare er fram til sommeren 2025. Tenker han satser på en overgang til en høst/vår liga og derfor bare skriver fram til sommeren.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6581

Lagt til: 17 nov 23, 18:27

Opprinnelig postet av Rey

Opprinnelig postet av Costanza

- Stian Stray Molde. Blir overrasket om det blir forlengelse, men litt håp for Stray Molde må det jo være når det ikke offentliggjøres noen avskjed samtidig som med Alba og Åsheim. Men tror heller ikke Molde blir med videre.

Litt overraskende for en del, men nå har Molde skrevet under en ny toårskontrakt. 

Jenssen har også skrevet ny kontrakt, men verdt å merke seg at dette bare er fram til sommeren 2025. Tenker han satser på en overgang til en høst/vår liga og derfor bare skriver fram til sommeren.

Jeg er av de som nok er litt - men ikke veldig - overrasket over at de forlenger med Stray Molde. Jeg regner uansett med at de henter inn et klart førstevalg på venstreback med Molde som backup. Og da blir veien frem til a-lagsspill enda lenger for Ludde Begby som jo er under kontrakt...

Om Jenssen gjør en god sesong i Eliteserien, så tror jeg også han sikkert er lysten på å prøve noe nytt etter kommende sesong eller halvveis ut i 2025. Jeg vil tro at kontraktslengden og det utypiske i at den går ut midt i en sesong på sommeren er grunnen til at forhandlingene har dratt ut i tid, og at FFK neppe har ønsket den løsningen. Jenssen har jo flere ganger ymtet frempå at han "drømmer om spill i Danmark". Om han skal videre dit, så vel det kanskje et naturlig tidspunkt. Blir uansett spennende å se om han faktisk blir førstevalg mellom stengene i Eliteserien. FFK skal garantert hente inn minst én keeper, og han blir antagelig minst like god som Jenssen.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 18 nov 23, 23:33

Jeg var også en av dem som ikke hadde den minste tro på at Molde kom til å bli med videre. Jeg liker fyren og føler han har vært undervurdert hele veien, for han er ikke typen til å stikke seg fram. Han er ingen publikumsspiller slik Begby er, men han står med fire mål og det er bra fra hans posisjon. 

 

Per nå har vi 22 spillere under kontrakt neste år. Regner med at vi jobber hardt for å bli kvitt alle lånespillerne samt Maden og Konté.

Williams er utvilsomt spennende, men han har strengt tatt ikke utviklet seg på de årene han har vært hos oss og slet med det samme i Skeid som hos oss. Han produserer alt for lite. Drar fint av en spiller eller to, men så vet han ikke hva han skal gjøre og går seg fast. Det så vi i Fredrikstad og det samme så vi i Skeid.

Lima har jeg aldri helt klart å se det store i, men det sier nok mer om meg enn han. Han kjemper og sliter, men det er det. Tror bare det var en kamp han var virkelig god i for oss i år. Men det virker som Helsingborgfansen er fornøyd med han, så håper han drar dit. Både Williams og Lima blir tapsprosjekter dessverre.

Maden hadde jeg tro på etter første kampen hans i fjor og etter sesongstarten for FFK2, men han faller dessverre helt igjennom.

Tage og Oscar er det dessverre bare å kvitte seg med. De er for langt bak i køen. Begge avsluttet sesongen positivt for sine lag, men ikke godt nok til å rykke fram i køen.

Konté var positiv i starten av sesongen, men har falt helt sammen på slutten. Nå er det såpass mange klubber som ikke har klart å utvikle han ordentlig, så det er vel snart å innse at han nok ikke kommer til å bli det helt store. Men han har noe spennende ved seg.

Den mest usikre kortet for meg er Björkström. Det er ikke noe tvil om at han er bra å ha i klubben men kan vi bruke en utlendingsplass på en som ikke er i nærheten av å spille?

 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 05 des 23, 14:54

Hva tenker dere om en eventuell retur for Tarik? 

Jeg tror han vil styrke oss vesentlig og trekke minst tusen ekstra tilskuere til hver hjemmekamp, i tillegg til at han er en profil, og en flott ambassadør.

Forutsatt at han får spille da


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3501

Lagt til: 05 des 23, 15:14

Jeg tenker at det mulignes er flere som husker hvordan han pisset å drakta sist han var her og tenker på han som en totalt uønsket person i klubben. Hvis man legger dette bort har han nå blitt 35 år og er mye skadet slik jeg forstår det. Hvor mye det koster vet jeg heller ikke men har mine anelser. Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 6 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340