Husk meg
Brukernavn
Passord

Spillertroppen 2024

Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 6 3

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 03 jan 24, 16:56

Opprinnelig postet av scheien

Det er vanskelig for noen av oss å vite hvilken form og nivå Tarik har om dagen. Det vi vet er at vi har fjernet mange av de mindre spillerne vi hadde i troppen og erstattet de med spillere som har høyde og muskler.

Slik jeg ser det så har ikke nivået til Tarik noe å si. Han passer rett og slett ikke inn i fotballfilosofien til Trenern vår, og da er det totalt unødvendig å hente han tilbake. 

Ser hva du sier, men kjøper ikke helt argumentet. Hvis Tarik selv er klar og i form, så kan han bidra med så my hurtighet, teknikk, overblikk og erfaring at han helt klart kan styrke laget. Tarik er vel ikke høyere enn han var sist han spilte for FFK, men han er helt klart sterkere, ikke lenger en spiller motstanderne bare kan skubbe til side. Dessuten er Tarik veldig fleksibel, han kan spille på nærmest enhver posisjon fra midbanen og fremover. Så jeg deler ikke oppfatningen at han ikke kan brukes i dagens FFK. Det tror jeg faktisk godt han kan. 

Men det gjenstår å se hva det blir til.  

 

Hva gjelder keeper diskusjonen er jeg enig i de kommentarer som har kommet. Men er det noen som kan forklare nærmere hvilke svakheter Jensen har som gjør at man overhodet vurderer å bruke milioner på et alternativ? Jeg har fortstått at Jensen i blant har gjort en og annen tabbe, men er det noe bestemt her, et mønster i tabbene som gjør ham upålitelig? Mitt inntrykk er at han har vært både stabil og god i lang tid, så jeg forstår ikke helt hvor problemet ligger. 

 

Ellers har jeg et spørsmål mer, til forumet og de som kjenner spillertroppens nyere historie bedre enn meg: Hvor mange spillere i dagens FFK ligger an til å ta en Czwartek? Altså følge med FFK fra 2.divisjon og opp til Eliteserien? 

Så vidt jeg husker var det bare Pål Andre C som gjorde det i 2002-2004, men hvor mange (og hvem) gjør det samme nå? 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 03 jan 24, 21:59
Endret: 03 jan 24, 22:03
Endret av: Tøfflus

Det er jo en del spilllere som har vært i klubben siden 2020 eller lenger, så noen blir det jo. Jenssen, med mindre han av en eller annen grunn erstattes av en annen keeper, er den første å nevne. Mads Nielsen, selvsagt - og også Aukland og Molde. Og Kjelsrud. Dette bare på direkten.

Men det var da vitterlig flere som var med fra 2. divisjon til eliteserien. Markus Ringberg, for eksempel. Han gikk jo ikke til Hamkam før sommeren 2005. Og Stian Johnsen da.

Der Czwartek skiller seg fra de andre er at han var i FFK i flere sesonger i 2. divisjon, før Eggen, og var med på hele den første perioden i Tippeligaen fra 2004 til 2009. Han gikk altså fra en "etablert" 2. divisjonsspiller til en etablert tippeligaspiller.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5534

Lagt til: 08 jan 24, 15:35
Endret: 08 jan 24, 15:45
Endret av: kanogvetalt

C 6 mill for en keeper, riktignok ref den høyst usikre kilden F-B, men allikevel? 

Er ikke det en merkelig prioritering? 

Morro for Hobro, men det bryr jeg meg egentlig mindre om kjenner jeg.

Takk for innsatsen til Håvard Jensen. Så ikke helt når han spilte seg ut, men skal like å se at vi kjøper en keeper til den prisen uten at han skal spille hver kamp.

Tydelig at det ikke er penger det står på.

 

Fikk vel ikke mye for Williams fra Kongsvinger heller. Trist at han blir borte for oss, men ikke overasket.


Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 167

Lagt til: 08 jan 24, 16:35

Opprinnelig postet av kanogvetalt

C 6 mill for en keeper, riktignok ref den høyst usikre kilden F-B, men allikevel? 

Er ikke det en merkelig prioritering? 

Ja, bare et par nye midtstoppere nå, så begynner det å se bra ut!

Neida. Joda. Jeg vet godt at Mikkjal og Heier har ca en million ganger bedre greie på fotball enn det jeg har. Dessuten hadde de omtrent full klaff med spillerlogistikken i fjor (ref. opprykk!). Men jeg skjønner altså ikke dette, hvis det stemmer. Forhåpentligvis vil kommende sesong gi en forklaring.

For den eneste "gode" forklaringen jeg kan komme på i øyeblikket, er at de betrakter denne mannen som et så stort talent at de regner med å tjene penger på ham.

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5427

Lagt til: 08 jan 24, 16:47
Endret: 08 jan 24, 16:49
Endret av: Rey

Seks millioner for en keeper høres ut som rare prioriteringer for meg. Når det i tillegg bare er snakk om, etter ryktene, to års kontrakt noe som er akkurat det samme som han har i Danmark høres det helt villt ut. Han er garantert hentet for videresalg og da må vi kvitte oss med han ganske så kjapt for å få igjen penger for han.

At Williams forsvinner er trist, men helt riktig. Skulle vi få noe som helst igjen for han måtte han gå nå. Han hadde ingen framtid hos oss.

Så blir det bare mer og mer klart at Tarik ikke virker motivert nok til å spille for oss denne sesongen.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3493

Lagt til: 08 jan 24, 17:13

Vi må ha ekstremt mye penger for å kunne prioritere på denne måten. Jeg må også si jeg stiller meg helt uforstående til å degradrere Jensen som har vært god for oss i mange år og som i tillegg er lokal. Å blåse så mye på en ung spiller og kun ha en 2-årskontrakt får meg til å se på klalenderen om det er 1. april allerede. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5427

Lagt til: 08 jan 24, 18:13

Nå ser det heldigvis ut som det blir fireårskontrakt og da stiller jo ting seg litt anderledes. Men mye penger uansett

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5534

Lagt til: 08 jan 24, 21:50

Selvfølgelig skal vi satse på å holde plassen, men mest sannsynlig gjør vi det ikke. Da kan han bli en dyr mann, og han skal ha levert bra det første året for å kunne selges med gevinst.

Hvis vi bruker 6 mill på en keeper, hva skal vi da bruke på angrepsspillere, som normalt sett er dyrere. Og hvor kommer pengene fra?


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 08 jan 24, 22:20

Opprinnelig postet av Anders Strand

Jeg vet godt at Mikkjal og Heier har ca en million ganger bedre greie på fotball enn det jeg har. 

Ja meg også. Så jeg kommenterer også dette med en viss ydmykhet. Jeg synes vel å kunne se det fornuftige i å ha to keepere i stallen som er gode nok for eliteserien. Det er alltid en risiko for skader, sykdom, karantener osv. 

Det er kanskje heller ikke helt feil å ha en keeper til i stallen som kan gi Jensen reell konkurranse. 

Men jeg håper at i den store kompetanse dagens sportslige ledelse i FFK utvilsomt har, at det også finnes en viss forståelse for betydningen av å ha lokale profiler på laget. Det betyr mye for lokalbefokningens følelse av å identifisere seg med laget, lyst til å komme på stadion, og entusiasme når vi er der. Jeg forstår at de tkan være vanskelig å legge vekt på sånne hensyn når man er under press for å oppnå resultater. Men publikums fremmøte, samt følelsen av at FFK er byens lag (og ikke bare et lag bestående av fremmedarbeidere som tilfeldigvis holder til i Fredrikstad for tiden) utgjør mye av fundamentet for klubbens økonomi. Så det er viktig, også på den måten. Jensen er en av få lokale spillere på dagens FFK. Jeg håper noe av tanken med denne investering er at konkurranse vil gjøre ham bedre. 

 

Hva gjelder Tarik, er det nettopp det at han er en sterk lokal profil som gjør ham verdifull for FFK nå, selvsagt kombinert med den erfaring han har med seg hjem etter mange år i utlandet. Det er intet langsiktig i Tariks fremtid som spiller, men bare en enkelt sesong i FFK trøya kunne gjort en stor forskjell. 

Det ser ut til at FFK synes det er fornuftig å bruke 6 mill på å hente en talentfull (men uferdig) dansk keeper. Jeg skal ikke kritisere det, men jeg tror det vill gitt minst like stor mening å tilby Tarik en sign on fee på et par mill, for en kontrakt på ett år. Hvis Tarik selger ca tusen ekstra billetter til hver hjemmekamp (som andre har gjettet på her inne), betyr det en ekstrainntekt på omkring 5 mill på et år. Man kan godt redusere dette anslaget en hel del og forsatt se at den attraksjon Tarik vil være, kaster inntekter av seg - og derfor forsvarer en investering, selv om det ikke er fremtidig salg inne i bildet. (Det kan også tenkes at enkelte sponsorer vil mene at en sterk lokal profil gjør FFK enda mer attraktiv). 

Ut over det, tenker jeg at det kunne ha en betydning for Tariks fremtidige verdi for klubben, altså etter at karrieren endelig er over, hvis dagens unge talenter får en mulighet til å selv se hva Tarik kan på en fotballbane. De spillere som i dag er14-15 år gamle var knapt nok født sist Tarik spilte for FFK. Hvis Tarik skulle gå inn i rolle hvor han trener/utvikler/inspirerer dagens unge FFK'ere, så vil det bety noe at de selv har hatt mulighet til å se ham spille. Det vil gjøre ham mer levende i rollen som forbilde, og ikke bare være en historisk skikkelse fra en svunnen tid. Når jeg selv husker Tarik i dag, er det ikke for hans 60 landskamper eller flotte karriere i utlandet. Jeg husker ham fordi jeg har hatt gleden av å se hans prestasjoner på banen for FFK. Det er det som setter et varig innttrykk. Bare en enkelt sesong kan bety mye for Tariks fremtidige status som klubblegende og inspirasjonsskilde for en ny genersjon unge spillere. Jeg synes å se konuturene av en vinn-vinn situasjon i det, både for klubben og for Tarik selv. Men det er klart, hvis jeg er den eneste som ser dette, så tar jeg sansynligvis feil.  


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3493

Lagt til: 09 jan 24, 10:49

Jeg husker hvordan han snakket opp klubben og var kaptein, men husker best når han forlot klubben til fordel for Rosenborg midt i sesongen og vi rykket ned. Det var mange flere enn meg som var rasende på dette forum når det skjedde men det har blitt mange år siden. Jeg har selv flyttet fra Fredrikstad og det er skjeldent jeg er på kamp, men for å si det svært forsiktig kommer jeg ikke til å bli mer fristet til å ta turen hvis Tarik spiller. Hvor mange som mener det samme som meg vet jeg ikke, men jeg tviler på at jeg er alene om disse synspunktene. Når det gjelder ny keeper tviler jeg sterkt på at de betaler 6 mill for å gi Håvar reell konkuranse, dette er keeperen de satser på. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 09 jan 24, 22:13

Jeg tror ikke at altfor mange vil felle en hard dom over noen som valgte å forlate FFK i 2012, når vi i etterpåklokskapens skarpe lys ser hvor skakkjørt klubben egentlig var på den tiden. Om vi hadde berget plassen i 2012 hadde vi mest sannsynlig gått ned året etter - eller gått konk, eller hanglet videre litt til. FFK var uansett ikke et blivende sted for en spiller med internasjonale ambisjoner på det tidspunktet. Det er grenser for hvor stor klubblojalitet vi supportere kan kreve av spillerne.

Hadde han gått til en direkte konkurrent om overlevelse i tippeligaen hadde det selvsagt vært noe annet. Jeg bærer ikke noe nag og om han faktisk ender opp med å spille for oss i 2024 så skal han få minst like høylytt bifall fra meg som alle andre på laget.

Noe annet er selvsagt hva han har å bidra med i Eliteserien per nå. Den siste sesongen i Japan spilte han ikke fast, scoret kun ett mål, så han er jo ikke i nærheten av nivået fra sine beste år. Men erfaring fra høyt nivå kan selvsagt være verdifullt dersom han fortsatt har tempoet i kroppen og fysikk til å tåle belastningen av kamp og trening.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5534

Lagt til: 10 jan 24, 08:50
Endret: 10 jan 24, 08:51
Endret av: kanogvetalt

Opprinnelig postet av Tøfflus

Jeg tror ikke at altfor mange vil felle en hard dom over noen som valgte å forlate FFK i 2012, når vi i etterpåklokskapens skarpe lys ser hvor skakkjørt klubben egentlig var på den tiden. Om vi hadde berget plassen i 2012 hadde vi mest sannsynlig gått ned året etter - eller gått konk, eller hanglet videre litt til. FFK var uansett ikke et blivende sted for en spiller med internasjonale ambisjoner på det tidspunktet. Det er grenser for hvor stor klubblojalitet vi supportere kan kreve av spillerne.

Hadde han gått til en direkte konkurrent om overlevelse i tippeligaen hadde det selvsagt vært noe annet. Jeg bærer ikke noe nag og om han faktisk ender opp med å spille for oss i 2024 så skal han få minst like høylytt bifall fra meg som alle andre på laget.

 

Enig, og jeg tror han har mye å bidra med-

Spørsmålet er om dagens sportslige ledelse vil han han, nok. Om ikke kan han faktisk ende i en annen TL klubb.

Ny danske på vei, på lån. Offensiv midtbane. Ser ut som en spennende spiller, men kanskje ikke et soleklart førstevalg i TL? Hvor stor er denne utlendingskvoten igjen?


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5427

Lagt til: 10 jan 24, 09:00
Endret: 10 jan 24, 09:07
Endret av: Rey

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Enig, og jeg tror han har mye å bidra med-

Spørsmålet er om dagens sportslige ledelse vil han han, nok. Om ikke kan han faktisk ende i en annen TL klubb.

Jeg synes egentlig spørsmålet virker å være om HAN vil nok. Det virker ikke slik på intervjuene han har gitt tidligere og det er enda mer som tyder på at han ikke er det etter det siste intervjuet han ga.

 

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Ny danske på vei, på lån. Offensiv midtbane. Ser ut som en spennende spiller, men kanskje ikke et soleklart førstevalg i TL? Hvor stor er denne utlendingskvoten igjen?

Synes igjen dette er en rar signering. Han er i utgangspunktet kantspiller, noe vi ikke spiller med. Han er bare nitten år og kommer på lån og er utlending. Synes det er en merkelig prioritering å bruken en utenlandsplass på en nitten år gammel lånespiller for å utvikle han for Glimt. Det kan selvfølgelig være med opsjon på kjøp slik det var med Kvile, men rart likevel.

Vi har, hvis vi tar med Fischer, 10 utenlandske spillere i troppen. Grensen er ni. Da må vi ha ut to stk.De som jeg ser er mest nærliggende å kvitte seg med er Konte, Lima og Björkström. Men vi sitter ikke akkurat med gode kort på hånden når det gjelder å forhandle med andre klubber om overgangssummer. Som med Lima, så vet de at vi ikke bruker han og at vi må kvitte oss med utlendinger. Lukter billigsalg, som med Williams (Selv om kontrakten hans var kortere)

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3493

Lagt til: 10 jan 24, 09:27

Utenlandskvoten er et tema og å låne en unggutt fra et bedre lag for å utvikle han for det laget høres ikke ut som hvor vi bør være, eller bruke utenlandskvote på. Kanskje vi har en kjøpsopsjon? Det sto det ikke noe om i avisa som jeg kunne se. Hvor godt han passer inn i systemet skal jeg ikke si noe annet enn at han BØR passe veldig godt inn i vårt system for at dette skal kunne gi noen form for mening.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5534

Lagt til: 10 jan 24, 09:35

Opprinnelig postet av Rey

 

Jeg synes egentlig spørsmålet virker å være om HAN vil nok. Det virker ikke slik på intervjuene han har gitt tidligere og det er enda mer som tyder på at han ikke er det etter det siste intervjuet han ga.

 

Det handler vel også om hva som blir vektlagt, ikke minst i overskrifter, fra avisen. Det er jo det vi leser, og jeg har ikke snakket med Tarik selv, og dermed så tenker jeg at jeg ikke aner noe om hans motivasjon.

Sportsjournalistene i lokalavisen fremstår som mikrofonstativer for Ingebrigtsen og treneren, først og fremst. Ikke mye egne meninger eller kritisk tenking der i gården.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5427

Lagt til: 10 jan 24, 09:46

Jeg går jo ut i fra at sitatene i artiklene blir gjengitt korrekt. Jeg har heller ikke snakket direkte med Tarik, men det er ingenting av det han er sitert på som tyder på sterk motivasjon. Det virker heller som det er snakk om å legge skoene på hyllen.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5427

Lagt til: 10 jan 24, 09:48

Opprinnelig postet av Erikk

Utenlandskvoten er et tema og å låne en unggutt fra et bedre lag for å utvikle han for det laget høres ikke ut som hvor vi bør være, eller bruke utenlandskvote på. Kanskje vi har en kjøpsopsjon? Det sto det ikke noe om i avisa som jeg kunne se. Hvor godt han passer inn i systemet skal jeg ikke si noe annet enn at han BØR passe veldig godt inn i vårt system for at dette skal kunne gi noen form for mening.

Jeg kjenner ikke spilleren godt nok jeg heller, så mine betraktninger gjelder egentlig mer generelt enn denne spilleren spesifikt. Så vet vi jo heller ikke så veldig mye om avtalen enda. Leste noen Glimtsupportere som synes det var litt rart å la han gå, og det er jo positivt for vår del

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5534

Lagt til: 10 jan 24, 11:18

Opprinnelig postet av Rey

Opprinnelig postet av Erikk

Utenlandskvoten er et tema og å låne en unggutt fra et bedre lag for å utvikle han for det laget høres ikke ut som hvor vi bør være, eller bruke utenlandskvote på. Kanskje vi har en kjøpsopsjon? Det sto det ikke noe om i avisa som jeg kunne se. Hvor godt han passer inn i systemet skal jeg ikke si noe annet enn at han BØR passe veldig godt inn i vårt system for at dette skal kunne gi noen form for mening.

Jeg kjenner ikke spilleren godt nok jeg heller, så mine betraktninger gjelder egentlig mer generelt enn denne spilleren spesifikt. Så vet vi jo heller ikke så veldig mye om avtalen enda. Leste noen Glimtsupportere som synes det var litt rart å la han gå, og det er jo positivt for vår del

Traore derimot høres ut som en fornuftig signering, selv om utenlandskvoten strekkes ytterligere. Kvitte oss med en fra Færøyene kanskje?


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3493

Lagt til: 10 jan 24, 11:26

Traore høres mer spennende ut men ikke flere lån håper jeg.


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 10 jan 24, 11:42

Ja ikke sant. Du synes Lima og konté har prestert bedre enn Bjartalid og Brandur? Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 6 3

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340