Husk meg
Brukernavn
Passord

Kamptråd: FFK - Skeid (søndag 7. mai kl.15)

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6573

Lagt til: 05 mai 23, 07:31

Vi legger bak oss en skuffende forestilling på Jæren og bretter opp ermene før et vrient hjemmeoppgjør mot Skeid. Blir det sa-sa-sa i bortegarderoben eller sesongens første heiarop i hjemmegarderoben etter kampslutt? Eller får vi en ny målløs kamp på Stadion? Det virker som denne kampen (som de fleste i Obos) kan vippe alle veier. Men dette Skeid-laget er nok det beste på å være et spillende lag som vi har møtt til nå. Det gir nye utfordringer. Jeg blir ikke sjokkert om vi søndag ser et kampbilde der bortelaget triller mest ball og vi ligger enda tydeligere bakpå for å ta kontringer. Det blir neppe veldig god stemning på langsidene av det, men den type kampbilde har vi også opplevd før mot Skeid og andre veldig spillende lag både borte og hjemme.

Det blir veldig spennende å se laguttaket til denne kampen, ikke minst i lys av de veldig overraskende endringene Thomassen gjorde mot Bryne. Jeg ser han er sitert på at alle som kom inn grep sjansen, noe jeg tolker som en høflig og nødvendig, men ikke sann uttalelse. I min bok synes jeg ingen av de tre (Skaret, Maden, Konte) egentlig grep sjansen. Likevel tenker jeg at tempoet i beina til Maden/Konte bør tilsi at én av dem bør inn som indreløper for Åsheim eller Metcalfe (og da fortrinnsvis Metcalfe) i en hjemmekamp mot Skeid. Vi er også nødt til å ha mer produktive/målfarlige indreløpere i det systemet vi spiller, så egentlig bør de aller fleste kamper holde med Metcalfe eller Åsheim, mens den andre indreløperen må ha noe mer offensivt å by på. De lite skapende indreløperne våre føles som en av hovedgrunnene til at vi skaper veldig lite i åpent spill. Drage er også et alternativ her, men også Bjartalid, selv om jeg forstår Thomassens tanke om at han ønsker at disse spillerne skal starte enda høyere i banen for å utnytte den offensive kraften deres enda mer og at de ikke skal "bruke opp" kreftene defensivt.

Magnusson må inn sentralt for å dekke rom, der er det ingen tvil. I forsvar håper jeg Stray Molde tar plass ved siden av Nielsen og Björkström, nettopp fordi jeg synes han er den beste ballspilleren vurdert opp mot Tage/Skaret/Jansson. Vingbackene sier seg selv, mens spissplassen(e) er de mest åpne. Jeg håper og tror dette er kampen der vi ser Bjartalid fra start. Kjelsrud er neppe klar for å starte, Alba er ikke god nok og da er det kanskje ikke så vanskelig likevel. Det blir Lucas Lima. 

Dette er ellers en kamp jeg har litt frykt for. Skeid har et veldig høyt toppnivå med mange gode individuelle ballspillere, men som også har et hurtig relasjonelt angrepsspill som er kapabel til å spille oss ut om de har dagen og går for det. 4-0-seieren borte mot Ranheim forrige helg viste hva de er i stand til på en god dag.

Det ble bom på resultattipset sist, men da prøver vi igjen - litt optimistisk - med 2-1-seier til FFK. Og kanskje tabelltopp?


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5260

Lagt til: 05 mai 23, 21:55

Vi har ikke møtt Skeid så mange ganger i seriesammenheng. De siste tjue årene har vi kun møtt de sels ganger. I 2003 tapte vi 4-0 borte men vant 2-0 hjemme. Etter det må vi så langt fram til 2020 for neste gang vi møtte dem i seriesammenheng. Da fikk vi en heldig hjemmeseier tidlig i sesongen, mens spilte uavgjort borte. I fjor også ble det seier hjemme og uavgjort borte.

Stray Molde har jeg sansen for, så jeg skulle gjerne se han inn for Tage. Synes Tage alltid er usikker med ballen i beina og der er Molde bedre. Kommer Molde inn, regner jeg i tilfelle med at han tar venstre stopperplass og Björkström flyttes over på høyre.

På topp må Alba vrakes. Da har vi ikke så veldig mange alternativer enn Drage og Bjartalid. Ettersom Drage ble hjemme for å hvile sist, regner med at han starter mot Skeid. Så får Bjartalid enda en kamp på benken.

På midtbanen regner jeg med at Metcalfe plasseres på benken for å rotere på spillerne. Perfekt for Maden å ta den plassen og mye bedre enn rollen han hadde mot Brynes sist.

Dessverre blir det ingen kamp på stadion for min del, for første gang siden 2008.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 145

Lagt til: 06 mai 23, 10:31

Saken er vel at vi har vært en smule ufortjent heldige i de to siste kampene (med unntak av den uforståelige annuleringen mot Sulf da). Ja, vi har et godt forsvar, men den berømmelige nullen har vært sterkt truet - i begge kamper har motstanderne hatt de største sjansene. (For så vidt ikke så merkelig ettersom vi knapt har hatt sjanser i det hele tatt.)

Likeså er - som andre har påpekt - tabellplasseringen nokså flatterende. Faktisk er tabellen så jevn at man med litt overdrivelse kan si at serien begynner på nytt nå. To tap på rad og fem-seks lag raser forbi, blant dem kanskje (uæh) Moss.

Dermed er det lett å si seg enig med dem som vil ha endringer. Men hvilke? Júlíus må selvsagt spille fra start, selv om jeg ikke synes han har preget laget slik man skulle tro da han ble utnevnt til årets kjøp i OBOS. Metcalfe er jeg fremdeles kritisk til mtp kreativiteten - prøv nå endelig med Maden på hans plass. Og så er det Konté. Hvis han skal få forløst det potensialet han utvilsomt har, må han jo få spille? Ta ham heller ut igjen hvis det blir for mye rart.

Hm. Nå ble det kanskje ikke plass til Drage. Limas fysikk gjør ham vel selvskreven, trass i hans, eh, noe beskjedne scoringsstatistikk.

Kamptipset må jo bli 1-0. Scoring ved Björkström.

Skeid er selvsagt en hyperfarlig motstander. For spesielt interesserte er det verdt å kjøpe Aftenposten i dag for å lese om millionarven klubben har fått fra Leif (Porno-)Hagen. 40 millioner gjør utvilsomt en viss forskjell for en OBOS-klubb, og som vi gamle halvlatinere sier: Pecunia non olet.

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 06 mai 23, 14:05

Om vi spiller med 2 spisser, eller en venstre kant og en spiss, gjør ikke store forskjellen i skapte sjanser. Men kantspilleren vil få mere ball. Om vi velger denne varianten mener jeg Drage er et klart førstevalg, og at han Barte fyren bør få øve seg på FFK2


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6573

Lagt til: 06 mai 23, 15:44
Endret: 06 mai 23, 15:45
Endret av: Costanza

Det som for meg virker ganske innlysende er at vi på hjemmebane må våge å spille med minst én indreløper som har mer kreatitet og målpoeng i seg enn Åsheim/Metcalfe. Vi kan ikke ha en midtbanetrio "kun" bestående av spillere med god løpskraft og evne til å spille pasninger på tvers og bakover. Da kommer vi alltid til å skape for lite. Mot Skeid bør enten Maden/Konte/Drage inn på midtbanen, helst på bekostning av Metcalfe. Her tenker jeg i utgangspunktet Drage som den mest kreative og smarte, men han har ikke agressiviteten og tempoet til Maden eller evnen til å forsere som Konté. Med Drage ned som indreløper blir det også plass til Bjartalid i rommet bak midtspissen som pr. nå fortsatt må bli Lucas Lima.

Ender opp med at jeg håper på dette laget:

Jenssen

Björkström - Nielsen - Molde

Rafn - Åsheim - Magnusson - Drage - Begby

Bjartalid - Lima


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 06 mai 23, 23:09

Hva er galt med 4-3-3? Vi avgir altfor mye rom på kantene slik bi har stått til nå


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6573

Lagt til: 07 mai 23, 10:02

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Hva er galt med 4-3-3? Vi avgir altfor mye rom på kantene slik bi har stått til nå

Det er ikke noe galt med 4-3-3 i seg selv, men det er ikke en formasjon laget har trent på gjennom vinteren overhodet så ingen grunn til å tro at Thomassen plutselig skal endre til det. Han sa tidlig at han ville tilpasse formasjon etter spillermateriell, og i tillegg har han ønsket å starte med å bygge et sterkt defensivt fundament, noe han får med tre stoppere. I tillegg er nåværende formasjon mer skreddersydd for Rafn og Begby som vingbacker enn 4-3-3 vil være. Det vi mister i nåværende stil er offensiv bredde, dersom vi ikke klarer å få vingbackene høyt nok opp i banen. Selv om jeg ikke tror Thomassen vil gå bort fra 3-5-2/3-4-1-1/5-3-2 som han har brukt til nå, hadde jeg ut fra forhåndsomtale trodd han skulle være enda mer pragmatisk og dynamisk ved å endre oppstilling forløpende ut fra utvikling i kampbilder, men ser at han i hvert fall holder fast med 3/5-backslinje med tre sentralt. Den spilleren som kanskje lider mest under dette er pr. nå Noa Williams som sannsynlig har størst potensial som mer klassisk ving som vi ikke spiller med lenger (derfor ble også Okeke solgt), men også Konté og til dels Alba (og etter hvert kanskje Liam West) hadde vært naturlige valg om vi skulle bruke vinger.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 07 mai 23, 10:23

Mangelen av kantspillere gjør oss også mer sårbare defensivt. Motstanderene dobler på kanten. Vi har, bortsett fra i Mjøndalen kampen, hatt flere sjanser mot enn vi har skapt selv. At vi ikke har scoret mer enn 3 er som fortjent. At vi ikke har sluppet inn mer en 1 er flatterende.

Hvis vi ikke vinner i dag vil vi være bak de 2 foregående sesongene etter 6 kamper.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 07 mai 23, 17:20

Etter dagens kamp, er det noen som mener vi ikke trenger en kursendring, som starter med ny trener, snarest?


madcow

A-lagspiller

Ble medlem: 28 aug 06
Innlegg: 515

Lagt til: 07 mai 23, 17:36

Jeg synes personlig ikke at kampen var fryktelig dårlig. Jeg har sett verre. Når det er sagt; Det er helt jævlig å sitte der i 90 minutter og se hvordan intensiteten til laget vårt daler mer og mer (med unntak av en liten vitamininnsprøytning da trippelbyttet ble foretatt).

Jeg synes vi bruker alt for lang tid på å etablere et angrep. Tiden vi bruker fra vi vinner ballen til vi er klare til å angripe så har selv spissen til Skeid klart å stille seg innenfor 16-meteren til Skeid. 

Byttene i seg selv var greie de, men uten en endring av intensitet i etableringen så kommer vi ingen vei. På slutten (de siste 15) var det som treneren til Skeid sa; de som styrte kampen. Ballinnehav må ha vært 65/35 i Skeid sitt favør i den kampen her? Føltes ut som om FFK slet med å gjøre noe offensivt  

---------------------------

"Nomen mihi Legio est, quia multi sumus."

- FFK / LFC / Østsiden -


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 585

Lagt til: 07 mai 23, 17:39

Jeg syns fortsatt at de skal få mere tid på seg. Å bytte trener etter 6 kamper blir bare useriøst.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 07 mai 23, 17:52

Opprinnelig postet av tynter

Jeg syns fortsatt at de skal få mere tid på seg. Å bytte trener etter 6 kamper blir bare useriøst.

Hvor lenge synes du vi skal vente?


madcow

A-lagspiller

Ble medlem: 28 aug 06
Innlegg: 515

Lagt til: 07 mai 23, 17:59

4. plass, 1 mål innsluppet. 3 mål scoret. 10 av 18 mulige poeng. 6 runder spilt. Ikke meningen å være ufin her nå men ta deg en varm dusj og kom tilbake foran pcen når skuffelsen over hvor defensiv fotball vi spiller har lagt seg. For dette er ikke så fælt som du skal ha det til.

---------------------------

"Nomen mihi Legio est, quia multi sumus."

- FFK / LFC / Østsiden -


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 07 mai 23, 18:49
Endret: 07 mai 23, 18:58
Endret av: kanogvetalt

Vi evner ikke, og det ser ikke ut som vi prøver heller, å spille fotball. Vi er bakpå i sjansestatistikken i alle kamper bortsett fra mot Mjøndalen. Vi har en svakeste start poengmessig enn de 2 foregående sesongene. I dag var det ikke mye folk på stadion, og vi risikerer all time low 16. mai. Det var et artig eksperiment å hente en trener fra 3. div nivå. Er vel bare å innse først som sist at det feilet


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4639

Lagt til: 07 mai 23, 19:27

Vi har 3-1 i målforskjell, altså 4 mål totalt. Samtlige andre lag i 1. divisjon har både scoret og sluppet inn 4 eller flere mål så langt. 

Ja, vi har greit med poeng, men altså - det er så dørgende kjedelig i lange perioder. Det er ikke slik at vi kun har tre mål fordi vi brenner fryktelig mange sjanser.

Altså, når vi har 0-0 hjemme mot Skeid med noen få minutter igjen, og Kjelsrud Johansen er 20 meter fra eget mål og klarerer ballen mot midtsirkelen - hvor det naturlig nok ikke er noen i rødt og hvitt - da vitner ikke det om et lag som er desperate etter å vinne. 

Vi fremstår som et lag som ikke har ambsjoner om å score mål.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 07 mai 23, 19:38

Opprinnelig postet av Tøfflus

 

Vi fremstår som et lag som ikke har ambsjoner om å score mål.

i kamp etter kamp


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10059

Lagt til: 07 mai 23, 23:36
Endret: 07 mai 23, 23:39
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Etter dagens kamp, er det noen som mener vi ikke trenger en kursendring, som starter med ny trener, snarest?

Jeg kunne ikke unngå å legge merke til de negative kommentarene dine om Thomassen da han ble annonsert som trener for FFK ("F-B lanserer en som har vært trener på Færøyene, men det kan vel ikke være alvorlig ment?"). Det er vel ingen tvil om at du var skeptisk til ham fra starten, og det kommer også tydelig frem i dine nåværende kommentarer.

Jeg forstår at mange er frustrert over FFKs defensive spillestil, men å trekke konklusjoner om å sparke treneren basert på kun seks kamper er for tidlig. Det er også verdt å påpeke at Thomassen mangler tre offensive nøkkelspillere som fortsatt er ute med skader, og som vil kunne gi angrepsspillet et løft når de er tilbake.

Jeg synes det er litt ironisk, på grensen til komisk, at du stod på første rad og heiet på Bummen i fire sesonger tross den defensive drittfotballen han stod for med null utvikling fra sesong til sesong. Nå derimot er du forutinntatt og vil sparke Thomassen allerede etter seks kamper - til tross for at laget ligger på 4. plass - bare fordi han har Færøysk pass...?

La oss være tålmodige og gi Thomassen en sesong for å se hva han kan oppnå. Mange gode trenere har startet med å bygge et solid defensivt fundament før de utvikler det offensive spillet. Kanskje Thomassen vil overraske oss med tiden.

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 08 mai 23, 09:11

Her var det mye å ta tak i.

Ja det er dramatsik å fyke en trener etter 6 serieruner, og kanskje til og med litt i overkant. Men, jeg tenker at det var et sjansespill å ansette en trener som bare hadde erfaring fra Færøyene, og til nå ser det ikke bra ut. Han burde selfølgelig få en sjanse til å endre spillestilen, og så se resultater av det, før han får sparken.

Tabellplassering er en ting, men vi har færre poeng etter seks runder nå, enn de to foregående sesongene. Riktignok vil vi ende opp meed 34 poeng, og sannsynligvis trygg plass, om vi spiller 0-0 ut sesongen. Jeg tror vi vil ryke på noen baklengsmål om spillet fra de siste kampene fortsetter.

Personlig har jeg alltid vært en tilhenger av å ha et godt defensivt fundament i spillet, og at et godt forsvar skaper ballgjennvinningt, og overganger, dvs målsjanser. Er også tilhenger av å ha en spiller i anker rollen på midten, og han fra Island løser den rollen veldig bra. Kanskje en av de beste vi har hatt.

Men det får da være grenser. Når begge backene går frem, noe de gjør ytterst sjelden, er vi fortsatt 4 bak- Det blir jo aldri overtall av den slags. Da vi fikk en kontring i 2. omg i går, så angriper vi med 3 mot 6, den ene gangen vi prøvde. Det fotballfaglige har jeg så lite greie på at jeg må nøye meg med å synse, men det virker som det blir veldig statisk i forsvar med så mye folk, og jeg synes det er oppsiktsvekkende at Skeid klarte å skape så mye.

En annen ting som er urovekkende er at det var lite folk, og ikke veldig stor stemning, på stadion i går.

Når det gjelder Bummen, så var vel hans spill mer offensivt på grensen til det naiveSmile.

Vi tok Obos med storm i begynnelsen av -21 sesongen med høyt press, til dels veldig høyt press, og lyktes med det. Utover høsten og i -22 sesongen var motstanderne mer forberedt på hva vi kom med, uavhengig av hvor mye vi utviklet spillet, samt at vi ble noe svekket defensift pga skader, og hvilke spillere man skulle priorietere å benytte.

 

Tilbake til gårsdagen, så er det spesielt i en kamp der vi skal være favoritter samt at vi nå er så mye bedre trent enn tidligere, at det er Skeid som kjører kampen mot slutten. Og ikkie minst at vi, når det er 15 min igjen, tar ut en spiss, og setter inn en midtstopper. Da er frykten for å tape så mye større en lysten på å vinne. Og da har man tapt.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3464

Lagt til: 08 mai 23, 09:53

Jeg synes også gårsdagens kamp var skuffende. Jeg synes videre at vi har skuffet hjemme i de tre kampene vi har spilt. Imildertid synes jeg vi har vært gode borte og den kyniske taktikken har gitt poeng. " Å starte bakfra" når man skal bygge opp et lag er jo en kjent taktikk. Kan vi bruke Lillestrøm som eksempel kom de til Obos med ny trener og langt fra noen champagne, spesiellt i starten på sesongen. Nå vil jeg si at de er et mønsterbruk og det med samme trener. 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 08 mai 23, 11:15
Endret: 08 mai 23, 12:46
Endret av: kanogvetalt

Opprinnelig postet av Erikk

Jeg synes også gårsdagens kamp var skuffende. Jeg synes videre at vi har skuffet hjemme i de tre kampene vi har spilt. Imildertid synes jeg vi har vært gode borte og den kyniske taktikken har gitt poeng. " Å starte bakfra" når man skal bygge opp et lag er jo en kjent taktikk. Kan vi bruke Lillestrøm som eksempel kom de til Obos med ny trener og langt fra noen champagne, spesiellt i starten på sesongen. Nå vil jeg si at de er et mønsterbruk og det med samme trener. 

Vi får håpe du har rett.

Når du bruker LSK som eksempel, så er det også en historie fra (husker ikke helt eksakt når) da de var blant topplagene i serien, men lå og forsvarte seg, og kun scoret på dødball. De byttet trener, ikke fordi resultatene utelble, men fordi ingen kom for å se på. 

Edit:

Jeg tror tabellposisjonen bidrar til tålmodigheten hos mange:

Vi er altså på 4 plass, 10 poeng, 3 poeng bak lederen og 6 poeng til nedrykk.

I fjor etter 6 runder, 5 plass, 11 poeng, 5 poeng bak lederen, men hele 9 poeng foran nedrykkFlat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4