Husk meg
Brukernavn
Passord

Overgangsvinduet sesongen 2019

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 8 1

ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 13 nov 18, 13:13
Endret: 23 jul 19, 00:12
Endret av: Rey

Ser debatten allerede er godt i gang på forrige kamptråd, så jeg tenkte det kanskje er like greit å samle det her.

For første gang siden Håkon WL (...) går vi nå inn i et overgangsvindu med samme trener som forrige vintervindu. Det er vel en slags uskreven regel at en trener trenger tre overgangsvinduer før troppen bør være spikret. Nå startet PMH litt i oppoverbakke forrige vintervindu, men allikevel bør det vel forventes at troppen bør begynne å sitte ordentlig etter dette vinduet. 

Ut ifra kamptråden virker det som at de fleste er enig om at troppen pr i dag utgjør et godt fundament som kan bygges videre på. Vi har allikevel så mange som 12 spillere på utgående kontrakt. Tror og håper de fleste av disse får fornyet kontrakt. Men noen må sannsynligvis ut, og jeg tenker det i den forbindelse kan være hensiktsmessig å ta en oppsummering av sesongen for å diskutere hvem som bør satses videre på. Etter sesongen står jeg med disse terningkastene på spillerne som har spilt mest, uthevede spillere på utgående kontrakt.

6: Jenssen.

5: Veteli, Nielsen.

4: Leko, Westgaard, Nilsen, Åsheim.

3: Rekdal, Begby, Farah, Mæland, Aalbu, Sellin.

2: Lekaj, Chaib, (F. Larsen).

Jeg er nok likevel for å beholde flesteparten av disse, hovedsakelig fordi de fleste holder et akseptabelt nivå, og for å forhindre en haug med utskiftninger.

Hvis f eks Rekdal og Mattila derimot skulle forsvinne, er det plutselig ledig plass sentralt på midtbanen. Der bør vi vel få på en løps- og duellsterk spiller. Jeg synes vi har hatt et svakt punkt ved at midtbanen vår har blitt litt for statisk med Mæland og Rekdal som egentlig har mange av de samme egenskapene. Vi burde få på plass en litt annerledes sentral midtbanespiller. Sivert Strangstad har vært på prøvespill, synes han ser veldig lovende ut i en litt mer arbeidende rolle. Kan utfylle Mælands egenskaper langt bedre enn f eks Rekdal eller Mattila. 

Mange har dessuten etterlyst større fart i troppen. Kanskje kan dette vinduet være en mulighet til å få på plass nettopp det? Ønsker vi en ny stopper med større fart som kan utfylle Nielsens egenskaper litt bedre i midtforsvaret? Bør vi fornye med toppscorer Tim Nilsen? Mener personlig komplimentering av ferdigheter vil være den desidert viktigste faktoren ved overgangsvinduet, både når vi ser fremover på banen, på midten og i forsvar.

Det er en haug med spørsmål. Kom med nye spørsmål, svar og fyr løs.


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 13 nov 18, 14:56

Fredriksstad Blad kjører en ganske tabloid overskrift: 

- Må signere minst 10 spillere

Leser man mer enn overskriften ser man jo fort at dette inkluderer fornyelse av utgående kontrakt med spillere i dagens tropp.

Ellers tviler jeg på at Rekdal blir, dessverre. Han spilte mye i år, allerede neste år bør han ha mulighet for like mye spilletid ett nivå lenger opp. Tror nok ikke vi skal forvente tålmodighet av en så lovende ikke-lokal spiller. Hadde vi rykket opp hadde han nok blitt med videre.

Det ble vel nevnt i kvaliktråden at det kunne være lurt å få inn en hurtigere midtstopper, som da vil erstatte Leko. Det kan nok være lurt, Leko og Nielsen blir veldig like spillertyper og Nielsen har levert på høyere nivå i år (vår suverent beste forsvarsspiller, vil jeg si).

Offensivt ønsker jeg meg minst mulig utskiftninger. Tim Nilsen er jeg godt fornøyd med, Veteli likeså, og jeg er ganske sikker på at Aalbu og Sellin har mer inne enn de har fått vist i høst.

 

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3501

Lagt til: 14 nov 18, 15:29

Leko og Lekaj kommer ikke til å bli tilbudt ny kontrakt iht f-b.no

Jeg er enig med klubben fordi Lekaj ikke har fått det til slik vi håpet og Leko er for lik Nielsen og bør erstattes med rask midstopper.


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 14 nov 18, 16:25

Synes det virker som en riktig avgjørelse. Til tross for at han virker som en veldig fin type, passer han vel ikke godt nok inn i laget som spillertype akkurat nå. Håper de kan benytte muligheten til å få inn en mer temposterk og kanskje hakket mer teknisk stopper som kan utfylle Nielsen bedre enn Leko har gjort. Ser også for meg at Leko muligens har hatt nokså høy lønn (utelukkende basert på antakelser siden han ble hentet som folkets spiller og hentet utenfra). Håper vi kan bruke disse kostnadene bedre til neste år. 

Synes også det er helt greit at Lekaj ikke satses på videre. Er sikkert ikke den hardtarbeidende og lagspillende typen Høgmo ønsker i troppen, samtidig som han vel er avhengig av å få et lag bygget mer rundt seg for å lykkes ordentlig, noe som ikke helt har funket her. Er vel heller ikke så ung lenger at laget kan bygges rundt ham basert på en langsiktig plan. Kan også tenke meg at han tar opp litt av budsjettet, tror vi kan finne en like god spiller og også en type som passer enda bedre inn i troppen. 

Godt at de allerede nå er i gang med å avklare slike ting. Håper vi slipper å gå inn i januar med så veldig mange usikre kort.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 14 nov 18, 17:11

Må vel også si meg greit enig i det valget av klubben.

Leko virker som en bra fyr, men jeg syns ikke han var god nok i fjor og var klar på at jeg ville ha ham benket til sesongstarten i år til fordel for Viitikko. Nå spilte han forsåvidt bra i våres, men i høst var han tilbake til der han var i fjorårssesongen med konsentrasjonssvikt og dårlig ballbehandling. Håper de satser på noen med mer fart inn. Backup på den plassen har vi i Tomas Lopez. Viitikko er jeg mer spent på hva som skjer med. Han fikk ingen sjanser i høst etter skaden og jeg blir egentlig ikke overrasket om han forsvinner hjem til Finland.

Lekaj har heller ikke levd opp til forventningene, så det er greit nok det.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 16 nov 18, 08:46

Jeg synes Leko har vært en av våre beste denne sesongen, og har bundet forsvaret sammen med autoritet og rutine. Men det er mulig han har ønsker lenger kontrakt eller høyere lønn enn klubben har vært villig til å gi.

Det er jo også mulig at man har en ny forsvars sjef på blokka som kan fylle plassen bedre. En ting er sikkert, og det er at vi trenger en med pondus og rutine. Lopez kan sikkert bli en bra stopper, men for å fylle denne rollen trenger han 6-7 år. Viitikko har jeg sett for lite til, så han kan jeg ikke mene noe om. Mads Nilsen har, sammen med Westgaard, vært involvert i alt for mange baklengsmål. Men han er fortsatt relativt ung og kan nok utvikle seg som stopper.

Lekaj har vært så mye skadet at han har vært et usikkert kort.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 26 nov 18, 14:15

Tim Nilsen har signert en 1+1 kontrakt i dag.

Greit det. Han er tross alt toppscoreren vår i år og innsatsen i kampene er det stort sett ingenting å klage på. Burde bli enda kaldere foran mål dog. Brenner litt for mange 100% sjanser.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 26 nov 18, 14:28
Endret: 26 nov 18, 14:35
Endret av: ey1984

Enig. En nokså god spiss på dette nivået. Virker også veldig motivert, gjort det godt på trening osv. Tror han også bidrar mye i garderoben, og betydningen av det skal ikke undervurderes. Når det gjelder et lag som konsekvent sliter i pressituasjoner og i motgang er det livsviktig med noen spillere som kjenner klubben som kan holde moralen oppe og kanskje skape en viss trygghet.

Edit: ser for øvrig at Aleksander Karstensen også har signert ny avtale. Han virker veldig lovende, så da har vi plutselig to gode nyheter på en kald mandag ettermiddag.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 26 nov 18, 15:40

En ting er at nye kommer inn etterhvert, men er også spennede å se hvem som blir med videre av "de gamle".

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


scheien

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 nov 06
Innlegg: 1123

Lagt til: 27 nov 18, 00:04

Håper og trur at Åsheim og Westgård forlenger. Håper selvfølgelig også på Rekdal og Farah, men de trur jeg desverre har bedre alternativer.

Chaib har ikke fått vist seg frem skikkelig, men det er noe med han som jeg liker. Han er uredd og flink til å gå forbi motstandere. Kan bli litt mye innimellom, men hvis han finner balansen mellom å prøve selv og slippe ballen videre til andre så trur jeg han kan bli god. Han har også et godt skuddbein og er ikke redd for å prøve. Han er fortsatt bare 22 år så jeg mener at det er verdt å la han få prøve en sesong til. 

Borgersen, Olsen og Armstrong har jeg ikke sett nok til å mene noe om. Kanskje noen andre kan si sine meninger om disse.

Hadde også likt å se at de forlenger med de spillerne med mest potensial som har utgående kontrakt neste år. Da tenker jeg spesielt på Veteli, Jenssen og Nielsen. Kan forstå hvis de ikke vil signere før eventuelt opprykk, men hadde jeg vært sjef der nede så hadde jeg lagt en kontrakt på bordet så fort som mulig. Vi må prøve å unngå at viktige spillere går inn i en ny sesong med utgående kontrakter.


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 27 nov 18, 11:51

Aalbu legger opp(!) og starter som markedssjef i Ull/Kisa. 

Overraskende!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 27 nov 18, 13:03

Overraskende, men jeg er egentlig greit fornøyd med det. Det åpner opp for at vi kan hente en annen spiss.

Jeg var positiv til Aalbu da han ble hentet jeg, men etter en god start så var det bare elendighet igjen. Og sånn var det forrige gang han var her også og jeg har inntrykk av det samme i Ull/Kisa. Flott fyr, men jeg tror nok vi kan få tak i bedre spisser som leverer mer stabilt

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 27 nov 18, 15:49
Endret: 27 nov 18, 15:55
Endret av: Rey

Nå skjer det ting...

Viitikko drar hjem til Finland, noe som strengt tatt er helt som forventet. Dessverre ødela skader sjansene hans i klubben.

Men vi har en spiller inn også. Årets kaptein i Asker, Stian Stray Molde tar plass ved siden av Nielsen i midtforsvaret. Stray Molde har vært kaptein for Asker i to sesonger og har spilt totalt 137 kamper og scoret 16 mål . Det er slettes ikke så ille når han ikke har rundet 22 enda. Positiv signering.

Ser Jørgen Tjernås beskriver han som følgende "Bra venstrebein, klok og moden i spillestilen. Bunnsolid stopper på dette nivået og med potensial for å nå lengre. Smart signering!"

Spent på om det er snakk om noen overgangssum for han

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 27 nov 18, 16:05

Jøss, her skjer det ting.

Blir det en enda yngre stall neste år? Og, er det bra?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


arildoaim

A-lagspiller

Ble medlem: 23 nov 06
Innlegg: 293

Lagt til: 27 nov 18, 16:12

Spennende, ser ut som han har sterk mentalitet (kaptein i tidlig alder). Får håpe han har relativt grei hurtighet også, som det nevnes så ofte at vi mangler. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 27 nov 18, 17:09

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Jøss, her skjer det ting.

Blir det en enda yngre stall neste år? Og, er det bra?

Alder er bare et tall Wink

Men nei, tror nok ikke vi skal satse på så veldig mye yngre stall enn i år. Dagens signering derimot virker å være voksen for alderen (derav alder er bare et tall) så håper det går bra

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


arildoaim

A-lagspiller

Ble medlem: 23 nov 06
Innlegg: 293

Lagt til: 28 nov 18, 16:04

Ser klubben snuser på Mehnert, noen som vet noe om type spiller? Bra vi "spiser av" Asker som muligens også ville vært en konkurrent i neste sesong (om oppsettet er det samme da).

Ser forøvrig 2.plassen toppscorer i ligaen, Kristoffer Hoven som også er ung, neppe har lyst til å bli med Hønefoss ned. Så kunne vel også vært noe.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3501

Lagt til: 29 nov 18, 11:16

Jeg tenker på Stian Stray Molde. Er han rask? Er han tiltenkt å være "fast" på laget?


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 29 nov 18, 11:25
Endret: 29 nov 18, 11:37
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av arildoaim

Ser forøvrig 2.plassen toppscorer i ligaen, Kristoffer Hoven som også er ung, neppe har lyst til å bli med Hønefoss ned. Så kunne vel også vært noe.

Hoven var nevnt på Twitter, men han er visst også ønsket av klubber i både OBOS og Eliteserien, så det kan fort vært at konkurransen blir for hard.

Opprinnelig postet av Erikk

Jeg tenker på Stian Stray Molde. Er han rask? Er han tiltenkt å være "fast" på laget?

Han skal ikke være så hurtig at han matcher de raskeste spissene i PostNord. Han er heller ikke treg, raskere enn f eks Leko om jeg har forstått rett. Han er visstnok veldig god med ball i beina og innehar god spilleforståelse, noe som sånn sett utfyller Mads Nielsen veldig godt. Synes for øvrig det høres lovende ut med en sentral forsvarsspiller som kan bidra i banespill, jeg synes vi blant annet alt for ofte sliter med å etablere offensivt spill fordi vi bruker alt for lang tid på å føre ballen gjennom ledd. Forhåpentligvis kan han hjelpe oss å bli bedre på det punktet, og da er det plutselig mye lettere å angripe før motstanderen har rukket å etablere seg 100%.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3501

Lagt til: 29 nov 18, 12:17

Jeg tenker den vei at jeg håper han blir fast og det Lopez blir 3. valg og en ny kanskje fra egen jr-avdeling blir 4. valg som stopper. Dermed sparer vi mye penger i forhold til denne sesongen, forhåpentligvis uten at det går ut over kvaliteten.Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 8 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340