Husk meg
Brukernavn
Passord

Veien videre (stadionavtalen mv)

Flat Trådet Nøstet
Side 20 av 38 20

Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5449

Lagt til: 24 jun 13, 21:19

Møtet er ferdig

Lite klart enn så lenge

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 25 jun 13, 00:25

Jeg er redd dette kun blir brannslokking på kort sikt.

Den avtalen som på lang sikt kan redde klubben,og med det la klubben se FREMOVER er hvis kommunen kommer inn og tar over stadion,for så å leie den ut til FFK for en billig-'markedssum' .

Hvis så skjer,må vi nok også ta med på kjøpet at det blir kunstgress på stadion,da den vel er mere driftsøkonomisk. Bare se hva som skjedde på Sør Arena,der de vel hadde Norges flotteste naturgress.

Personlig ser jeg nå at kunstgress ikke behøver bety så mye....se på lag i TL som spiller finfin fotball-Godset er vel et godt lag,samme med Aalesund. I GALE Bergen er også byen delt ca på midten om man skal legge kunstgress på ærverdige Brann Stadion.......kunstgress er desverre fremtiden her oppe i NORD,hvis da ikke NFF,besinner seg,og starter uker 4 senere,og lar være å ta ferie da banen er best. Eller lar de med kunstgress få...si de to første kampene hjemme,da mener jeg serierunde 1 og 2.

Kunstgress=mindre i bedlikehold for kommunen enn naturgress. Banen kan brukes maaaaange flere timer,av flere lag også. Kommer opp en kunstgress generasjon nå,og U21 laget hadde kanskje IKKE kvslifisrt seg hvis de ikke spilte på kunstgresset i Drammen i avgjørende kamp mot France?

Så mitt håp,er at nå går Værste inn med 4-5 millioner kroner,og får akjsemajoriteten,og i neste phase kommer kimmunen inn og tar over stadion forpliktelsene,for så å leie disse ut til klubben,med rammebetingelser somer levelig,lik det de har Drammen. DA kan de sposorer som sitter på gjerdet komme ned ifra akkurat det gjerdet,og de vil se at sponsorpenga går til Sport,og ikke til værste.

Imellomtiden får vi håpe at det løser seg med Jocke og Lars B,og at det IKKE selges spillere i neste vindu.....heller at det legges til midler for å forsterke med en eller to spillere når høstsesongen setter inn. Hvis styret og stell virkelig ønsker TL spill i byen,er tiden inne for å signere en spiller eller to,og kansje selge en spiller eller to.....mitt tips er at Jabbie vil bli solgt,og han blde gutten fra Costa Rica er allered dratt hjem.

Ser forøvrig for meg et anderledes scenario,HVIS klubben hadde tapt de siste 4 kanoene istedenfor å vinne......DA hadde dette vært enda tøffere å få til.


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 25 jun 13, 01:22
Endret: 25 jun 13, 01:24
Endret av: Supreme NTM

Er det bare meg som stusser over at disse 6 millionene skal spyttes inn gjennom å selge enda fler aksjer? Akkurat nå har Værste AS 53 % (med eierselskaper) av FFK Sport ASA. Er det virkelig langsiktig vellykket hvis Værste har spyttet inn penger for enda mer makt over FFK Sport?

 

Edit: Å dra denne debatten inn på kunstgress/naturgress blir så banalt at jeg nesten ikke finner ord. Det er så langt unna hovedproblemet som det går. Jeg har hørt flere ganger at det er rimeligere å anlegge kunstgress, hvor finnes egentlig kalkylene for disse kostnadene?


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 25 jun 13, 05:47
Endret: 25 jun 13, 05:52
Endret av: Patrioten


Hvordan skal vi tolke dette?

Styrelederen ber nå publikum om å gjøre sitt for å hjelpe klubben.

– Det viktige for FFK er at folk i Fredrikstad støtter oss og vil at vi skal drives videre. En veldig enkel måte å gjøre det på er at folk stiller opp og fyller stadion to-fire ganger i løpet av høsten. Det er et viktig bidrag, og et veldig viktig signal.

 


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 25 jun 13, 05:51
Endret: 25 jun 13, 06:22
Endret av: Patrioten

Leste dette fra tidligere spillere og leser dere tydelig her, så lurer dere sikkert som meg,  når det står at Terje Høili og Jon Brynhildsen har sammarbeidet om spillerkjøp.

17. februar skrev Håkan Söderstjerna under en treårskontrakt med FFK. Avtalen inneholdt det spesielle punktet at klubben skulle være i tippeligaen senest innen to år. I motsatt fall ville kontrakten bli reforhandlet. Som så mange ganger før var det investorene Jon Brynildsen og Terje Høili som sørget for at overgangen gikk i orden. Hovedpersonen var var krystallklar da papirarbeidet var utført.


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 25 jun 13, 08:23

her er et svar ifra daglig leder :

 

* Det er nesten bare de som bidrar økonomisk for tiden. Det har sine grunner i sviktende økonomi og omdømme, sier daglig leder i FFK Sport AS, Per Erik Jacobsen.*

Han snakker om Værste. Er det så rart at 'ingen' andre bidrar da? Jeg tror at 'alle' ser at penga går i et sluk,og at det beste for klubben hadde vært å komme seg vekk ifra Værste-ekteskapet,og da ville kanskje 'andre' bidratt mere----eller tar jeg feil?


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 25 jun 13, 08:54

Opprinnelig postet av Satch

 og det HAR gått, og GÅR for mye penger til Værste og Værste-eide Stadion as pga en altfor dyr stadionavtale. 

Værste eier i all hovedsak stadionselskapet, men de fleste aksjene skal overføre til klubben når lånet er betjent. Stadionselskapet er ideelt og det kan derfor ikke taes ut noe utbytte til eierne. Så selv om pengene går til et selskap som pr i dag er eiet av Værste, så blir de der. 

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1010

Lagt til: 25 jun 13, 09:21


Når går det jo store summer også til Verste for det som ikke har med selve stadion å gjøre.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3501

Lagt til: 25 jun 13, 09:31

Problemet er vel at Værste har satt klubben i en umulig økonomisk situasjon. Resultatet av dette er publikum- og sponsorsvikt noe som gjør den økonomiske situasjonen værre.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 25 jun 13, 09:58

Opprinnelig postet av tomroar


Når går det jo store summer også til Verste for det som ikke har med selve stadion å gjøre.

Ja, det betales leie for de lokalene Sport AS disponerer i Værste sin del av stadion. Fom 1.jan 2013 dreier vel dette seg kun om kontorlokalene.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5554

Lagt til: 25 jun 13, 09:59

Opprinnelig postet av Erikk

Problemet er vel at Værste har satt klubben i en umulig økonomisk situasjon. 

Hvordan da?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 25 jun 13, 10:05


Nytt møte i dag, tror det er styremøte i klubben


Balto

Juniorspiller
Ble medlem: 23 jun 09
Innlegg: 201

Lagt til: 25 jun 13, 10:40


Er det på møtet ikveld det blir avgjort hvem som evt. må gå?


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 25 jun 13, 10:44

Opprinnelig postet av Patrioten


Nytt møte i dag, tror det er styremøte i klubben

Det er vel som man må forvente. Generalforsamlingen (i AS) og årsmøtet (i klubb) legger føringer for styrenes arbeid, så da er det vel naturlig med styremøte dagen etter en generalforsamling. Det er jo generalforsamling og årsmøte som er høyeste organ i de to enhetene. Styrene skal "bare" gjennomføre det de blir pålagt av generalforsamling, henholdsvis årsmøte.

---------------------------

"Football eh? Bloody hell!"

- Sir Alex Ferguson


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 25 jun 13, 18:31

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Erikk

Problemet er vel at Værste har satt klubben i en umulig økonomisk situasjon. 

Hvordan da?

Føler vel at dette blir omatt og omatt igjen - også i svar til deg :

Om du leser litt lenger oppe i tråden  så ser du at det FB hevder i stadige linker "Betaler 6 mill i året for stadion" er direkte feil - det oppdager man bare ved å lese FB's egne artikkel. Snittet for de siste årene før 2012 er over det dobbelte.

Og det hjelper fint lite å flisespikke på at "aksjene skal tilbake" og "det kan ikke tas utbytte".Eller prøve på bløffen i FB : Klubben er flertallseier". En høy leie er en høy leie, og kostnaden som bokføres i klubben er like høy om pengene blir igjen i Stadion as eller ikke. Med tilsvarende negative effekt på EK i Sport as - da med tilhørende lisenstrøbbel kvartal etter kvartal. Det er lett å lese av dine innlegg at du har god økonomifaglig peil - og da vet du også at det regnskapsmessig ikke hjelper noe som helst om dette faktisk betales eller ikke.

Videre har Værste - selvom de helt sikkert ikke har ønsket eller planlagt det - satt klubben i en svært vanskelig økonomisk situasjon fordi de gjennom en altfor dyr stadionavtale har (måttet) konvertere gjeld til aksjekapital for ikke å miste lisensen pga for lav EK. Dette har ført til at de samme folkene sitter på alle sider av bordet - og sponsorene rømmer med halen mellom bena.

Av samme årsak har de kuttet og kuttet i det sportslige - som har ført til at også publikum gradvis har blitt borte. Som har ført til at man har måttet konvertere og kutte og konvertere og kutte osv osv.

Og det er vel grunn til å mistenke at den aller største potensielle sponsoren har holdt seg vekk lenge pga at grunnlagsløftene for å flytte stadion til Værste så til de grader er brutt.

Om ikke dette er å sette klubben i en umulig økonomisk situasjon - ja da må både Erikk og jeg være helt på jordet. Vi er i tilfelle ikke alene på det jordet.

Kanskje sponsorer og publikum skulle kreve det samme som Værste? Hver gang vi betaler inn penger så skal vi ha aksjer i Sport as :)?


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3501

Lagt til: 25 jun 13, 19:06
Endret: 25 jun 13, 19:25
Endret av: Erikk

Takk Satch :-) Nå sparte du meg for en lengre redegjørelse siden denne har kommet så mange ganger tidligere i denne tråden og mange andre tråder.

Eller skal vi si det enkelt i og med at de lovte at "nye stadion ikke skal koste klubben en krone"


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 25 jun 13, 19:37


Eller ihvertfall "ikke skal koste klubben en krone mer enn på Holmen"


foyn

A-lagspiller
Ble medlem: 20 sep 07
Innlegg: 424

Lagt til: 26 jun 13, 07:58


Mye interessant i dagens papir-FB.

Man kan sikkert si mye om værste, men Delbekk virker som en svært oppegående fyr


jjunior

Landslagsspiller
Ble medlem: 27 feb 04
Innlegg: 1081

Lagt til: 26 jun 13, 08:06

Opprinnelig postet av foyn


Mye interessant i dagens papir-FB.

Man kan sikkert si mye om værste, men Delbekk virker som en svært oppegående fyr

Mye interessant på f-b.no også.
Er det mer utfyllende i papiravisa?
(Jeg har desverre ikke tilgang på denne)

At kommunen overtar stadion er nok den beste løsningen for alle parter.
FFK og værste må nok ta tapene sine iform av å si fra seg verdiene i dette selskapet
(noe værste uansett har forpliktet seg til å gjøre når lånet er nedbetalt).

En kommunal arena vil ha kunstgress, brukes av "alle" og muligens gi litt mindre tilhørighet enn en annen arena.
Men alternativet er konkurs, og da kan det ikke være så mye å lure på.

Jeg håper det blir noe av denne dealen, og at FFK på denne måten kan kutte kostnadene sine. 
(Med forbehold at det ikke er fallgruyver i denne dealen som ikke er kommet frem enda) 

På sikt er nok dette den beste løsningen for å lære å stå på egne ben.

Det er selvfølgelig morsomt for en klubb å eie sin egen arena (MED NATURGRESS!), men har man ikke råd så har man ikke råd.......
Nå dreier det seg desverre rett og slett om å redde stumpene av klubben.... 


foyn

A-lagspiller
Ble medlem: 20 sep 07
Innlegg: 424

Lagt til: 26 jun 13, 08:11

[quote=jjunior]

Mye interessant på f-b.no også.
Er det mer utfyllende i papiravisa?
(Jeg har desverre ikke tilgang på denne)

[quote=jjunior]

 

En side til med Delbekk hvor han er ganske klar på at fler-styre modellen er håpløs og den ikke funker av flere grunnerFlat Trådet Nøstet
Side 20 av 38 20

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340