Husk meg
Brukernavn
Passord

Tom Freddy Aune - bør han gå?

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 5 2

KR

Bedriftsspiller
Ble medlem: 14 jul 10
Innlegg: 17

Lagt til: 09 mai 12, 22:13

Jeg er totalt uenig i at Tom Freddy Aune må gå, og synes at han er riktig mann for FFK. 

Holters skriver at Aune har fått all verdens tillitt, tid og ro. At han har fått ro er vel feil? Er vel bare i 2009 det har vært mer negativitet rundt klubben enn det er nå? Økonimisk kaos, Piiroja-saken m.m. Dette er noe som MÅ påvirke spillergruppen.

Hvis vi kun ser på spillerstallen så er en skadefri første 11er mer enn god nok til å klare seg i Tippeligaen, men utover det er stallen syltynn. At stallen er tynn er noe vi har sett de siste kampene hvor en del spillere har vært ute med skader.  Tanken før sesongen var at rutinerte spillere som Knudsen, Holm, Ramberg, Tarik og Horn skulle være stammen i laget og bidra med rutine og kvalitet. Nå har det seg slik at 3 av de 5 er ute med skade. Særlig at forsvarssjefen Jørgen Horn er ute har vært et problem for FFK. De første kampene i sesongen brukte vi Dahl Hagen, Dure, Martinsen og Landgren som forsvarsfirer. Dette er noe som fungerte bra hvis man ser bort fra Sandnes Ulf kampen. Mot Enga borte brukte vi Strømsborg, Dahl Hagen, Martinsen og Hansen som forsvarsfirer. Det var vel da den store forsvarskrisen slo inn for fullt. Bare for å krisemaksimere situasjonen så skal jeg overdrive litt. I 2010 var ikke Martinsen god nok som midtstopper for FFK i Adeccoligaen. Da var Ophaug og Piiroja det foretrukne stopperparet. Pr.dags dato er Martinsen forsvarssjefen vår. Dahl Hagen er en spiller som ikke er god nok som venstre back for Vålerenga, han er nå vår midtstopper. Mads Hansen er venstreving og er nå vår venstreback. Er det rart at forsvaret sliter om dagen? Mot Kvik hjalp det ikke at Masalin stod i mål. Hjertet i halsen hver gang han er involvert.

Midtbanen vår varierer fra det mest fantastiske til det mest håpløse. Dette kommer av at vi har unge talentfulle spillere med stort potensiale, og unge spillere varierer mye i prestasjonene. Jabbie og Hussein er to spillere som kan ble meget gode, men varierer en del. Tanken før sesongen var vel at Holm/Ramberg skulle være den siste spilleren i midtbanetrioen for å bidra med rutine. Nå er det Berntsen som er den siste i midtbanetrioen. Altså vi har tre tenåringer på midtbanen våres. Hvilke andre lag har det?

Under tiden med Aune har FFKs spillerstall blitt en del år yngre. Tidligere hadde vi rutinerte spillere som tok mer ansvar (Piiroja/Borges/Askar/Thomassen) Nå er de borte og erstattet med unge lovende spillere, med stort utviklingspotensiale. Jeg vil si at Aune har vært flink til å utvikle disse nye spillerne. Gamboa tok store skritt under tiden i FFK. Thomassen fikk først tillit under Aune og han utviklet seg mye under de sesongene. Hussein, Jabbie og Dure er også i ferd med å utvikle seg til gode spillere for FFK. Der har Aune og FFK gjort en god jobb med utvikle spillere.

Hvilke trenere kunne gjort det bedre under de rådende forhold? Aune er etter min mening rett mann for FFK.

 


bjervell

A-lagspiller
Ble medlem: 27 mar 03
Innlegg: 715

Lagt til: 09 mai 12, 22:19

Opprinnelig postet av Erikk

VI er så blakke at

-Vi ikke har noen asistenttrener

-Vi har gitt banemannen sparken

-Vi vurderer kunstgress på Stadion

-Vi måtte selge 2 viktige spillere rett før seriestart og har Høili å takke for at vi fikk Halvorsen

-VI sender spiilerne på busstur tur/retur Molde 16. mai

Det har ikke vært lett å være Aune og jeg synes han er en bra mann som ikke har gitt opp etter alle problemene. Jeg kan ikke forstå hvor vi skal skaffe penger til en ny trener og hvilken trener er villig til å jobbe med alle problemene vi sliter med. Svaret mitt er dermed NEI han bør ikke gå.

Støttes.

Det sies i starten av tråden at han har fått all verdens tillit, tid og ro. Ro? Når fikk han ro som trener for FFK? Når har han egentlig fått de ressursene som kunne gitt ham muligheten til å vise hva han er god for?

Misforstå meg riktig - Aune er ikke en supertrener. Men jeg kan ikke for mitt bare liv se hvordan klubben skal kunne klare å erstatte Aune med noe mye bedre. For får ikke klubben flere spillere på bena trengs det ikke en trener, men en trollmann for å holde klubben i tippeligaen.

---------------------------

Bjørn Jervell Hansen


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 09 mai 12, 22:28

Betimelig spørsmål av trådstarter etter begredelig innsats. Men : Klubben har satt seg i en meget vanskelig - om ikke håpløs - situasjon på et overordnet nivå. Det spørs om det er guts, vilje og ressurser i klubben til å ta tak i et eventuelt trenerskifte nå.

Ser det foreslåes noen løsninger her, med alt fra Høili-sletting av gjeld, til fredspiperøyking etc.Totalt urealistisk. Hvorfor i all verden skulle Høili slette klubbens gjeld = alle pengene rett i lomma på Værste/Brynildsen? Og det på grunnlag av en håpløs Stadionavtale som selvsamme Høili advarte om i sterke ordelag fra første stund?

Skal gjelden slettes så er det Værste som må slette denne - og så endre Stadionavtalen til noe som er realistisk bærekraftig.  Da - og først da - kan det være i det minste litt realistisk at andre (f.eks Høili) kan komme med friske penger som gir klubben styringsfart - og de nye investorene betydelig aksjemakt på bekostning av dagens aksjonærer. 

Og med styringsfart også mer langsiktig sportslig satsning - og spiralen skrur seg oppover igjen.

Men jeg er redd dette ikke skjer..... og at elendigheten bare fortsetter.


Magnum

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 aug 06
Innlegg: 1291

Lagt til: 09 mai 12, 22:31

Støtter også det KR skriver.

Og Aune har kanskje fått tillit (av klubben, i hvert fall), men han har da ikke hatt ett eneste sekund med RO og gode arbeidsforhold siden han tok over???

Dessuten:

Jeg er riktignok ikke av den typen som har lett for å legge all skyld på hovedtreneren, eller trur at alt automagisk skal gå så mye bedre bare vi får bytta trener. Men i dagens situasjon - ALLE aspekter av dagens situasjon - er det enda mer uinteressant enn ellers. Vi får klare oss med det vi har av både spiller- og trenermateriell og håpe det holder inn. Vi har ikke stort valg.

---------------------------

Hater hat!


Ståle

Juniorspiller
Ble medlem: 26 okt 10
Innlegg: 87

Lagt til: 09 mai 12, 22:33

Jeg har vært superkritisk til at Aune har fått fortsette så lenge som han har. Men å sparke ham nå? Nei, nå får de som har båret ham på gullstol og hyllet ham blindt i årevis ta ansvar og gi ham mer tid som dere har hylt om i en evighet. FFK har problemer i alle bauger og kanter, ingen topptrener ved sine fulle fem vil overta FFK idag. Nå får vi bare få kontroll på økonomien først og fremst. At vi taper idag og spiler dårlig om dagen er ikke først og fremst Aune sitt ansvar, det er et resultat av en klubb som er i motvind og oppoverbakke.

Det var århundredts tabbe å la Aune overta etter Nordlie. Men keiseren hadde fått nye klær, så det var ingen som turte å si høyt at Aune ikke hadde fått til en d..... før, hvorfor skal han klare det nå?

Gå på stadion og hjelp gutta og Aune. Denne sesongen tror jeg blir vond hard og lang. Gutteklubben grei har kokkelimonka bort  pengene på piker, vin, bonuser og sang, valgmulighetene er få. Nå må vi bare "stå han av" som best vi kan og "backe" laget, treneren og den nye ledelsen.

Denne gangen er jeg helt enig med at vi ikke har råd til en opprivende trener debatt akkurat nå.

Heia Fredrikstad!


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1010

Lagt til: 09 mai 12, 22:35

Aune beviste i 1. Div at han er en meget svak trener, bare et under at vi rykket opp med  divisjonene desidert største budsjett. Under en hel sesong var det kun en håndfull kamper med godt spill med såkalt gode spillere. Håper  han får sparken allerede i kveld, ikke et sekund for tidlig. Gjør ingen andre noe, bør plankehaugen dra igang en kronerulling til ny trener 


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 09 mai 12, 22:37

Du skjønner vel at en kronerulling ikke er nok til en ny trener?

Vi kan sparke Aune så mye vi vil, men det vil gjøre situasjonen enda verre. Da står vi uten trenere.


Vedahl

Juniorspiller

Ble medlem: 19 sep 08
Innlegg: 98

Lagt til: 09 mai 12, 22:43

Synes det er litt morsomt hvordan mange hele tiden snur kappa med vinden i dette spørsmålet. Få uker før opprykket i 2010 ropte de fleste etter Aunes hode på et fat. Etter seierene mot Hønefoss snudde vinden helt og mannen ble hyllet som en helt (bla over flere sider i FB dagen etter opprykket). Mange fulgte etter, og plutselig var det ikke måte på hvor positivt ting var med "ungdomslinjen, sunn økonomi og ung lovende trener". De få gjenværende Aune-kritikerene ble stemplet som useriøse. Men kan virkelig to fotballkamper snu opp ned på de faktiske realiteter?

Desverre ikke. De faktiske realiteter er at Aune har levert systematisk veldig svake resultater over tid.

I 2009 hadde han ca halve poengsnittet i de kampene han ledet kontra de kampene Grönis og Tom ledet.

I 2010 presterte han å lede laget med Adeccos desitert største budsjett og beste spillerstall inn til en tredjeplass.

I 2011 leverte han under pari med en av tippeligaens mest spennende staller (ref Svea i VG). Dog var denne sesongen et aldri så lite fremskritt for laget og Aune som trener.

2012 til nå viser 5 poeng på 7 kamper og cup-exit for Halden.

Greit nok har man spart et par hundretusen i året kontra å ha en "ordentlig" trener. Men hva er akkumulert inntektstap som følge av Aunes prestasjoner på benken? Vil egentlig ikke tenke på det, det gjør bare vondt. Med tanke på hvor viktig en trener er for et fotballag, må dette være kroneksemplet på å "spare seg til fant".

Og hva nå? Økonomien i klubben er fullstendig nedkjørt og ny trener fremstår som en urealistisk drøm. Vannstyringen på økonomi og sport har gått så langt at det nesten må et mirakel til for å snu dette. Lyspunkter? Vi har (inntil videre) noen meget dyktige fotballspillere (i Tarik, Hussain og Landgren) som alene kan være nok til å berge plassen inneværende år. Men på sikt blir dette tungt.  


Sulla

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 09 mai 12, 22:43

Opprinnelig postet av Satch

Skal gjelden slettes så er det Værste som må slette denne - og så endre Stadionavtalen til noe som er realistisk bærekraftig.  Da - og først da - kan det være i det minste litt realistisk at andre (f.eks Høili) kan komme med friske penger som gir klubben styringsfart - og de nye investorene betydelig aksjemakt på bekostning av dagens aksjonærer. .

Dette er faktisk det eneste som IMO kan hjelpe i dagens situasjon, full økonomisk reboot. Det tror jeg også til slutt vil skje selv om det da kan være for sent. Værste og kompani kan umulig sitte rolig å se på at de selv dreper gullgåsa, for så å ende opp med et omdømmeproblem i egen by som selv ikke salig Adolf ville hatt på seg.

---------------------------

In Jocke we trust.


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 09 mai 12, 22:46

Opprinnelig postet av Satch

Det Satch skrev.......

medførte at jeg slapp å skrive så mye.....

Hvis FFK skal være med å prege norsk fotball i årene som kommer så må det skje noe med økonomien, stadionavtalen må reforhandles og Værste må ta et tap, det var nå engang de som fikk klubben inn i dette.

Her nytter det ikke å rope på Høili, Værste sitter med nøkkelen.

Trådemnet:

Aune? Så klart det kan diskuteres om han er god nok, men klubben har ikke økonomi til noen erstatter. FFK`s økonomi er i en så dårlig forfatning og klubben er bundet av avtaler som gjør at de fleste verv i klubben nå må fylles med frivillige.

Det lukter det breddeidrett av.......

---------------------------

"Visst" vi ikke får inn flere spillere så er det ikke "possetivt", da blir det ikke bedre enn i "fjord"! "Uproffersjonelt"!


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10064

Lagt til: 09 mai 12, 22:59
Endret: 09 mai 12, 23:10
Endret av: Holters

Erstatteren kan det hende man allerede har i Trond Amundsen. Det er ingen tvil om at han løper i sirkler rundt Aune rent fotballfaglig. Greit nok at han allerede er assistent og har ett ord med i laget, men det er alltid anerledes å være sjef og ha det endelige ordet. I tillegg er det vel ikke direkte ukjent at de to ikke alltid er enige om valgene som tas.

Mitt poeng er at det umulig kan bli så mye dårligere enn det Aune presterer. Av den grunn jeg villig å la Amundsen prøve seg som hovedtrener. Det er også den eneste løsningen vi har råd til. Jeg har lenge forsøkt å være positiv til Aune, forsvart ham utad, og argumentert med økonomien, men jeg orker rett og slett ikke å holde på sånn lenger. Til det ser jeg altfor lite fremgang og altfor mange floskler.

Nei, vi har ikke penger til å hente en dyr topptrener med et stort navn. Det er heller ikke det vi trenger. Jeg ønsker ingen av de såkalte norske "topptrenerne". I stedet finnes det spennende valg både her og der. Gjerne en svenske som er en god lagbygger. Svenske trenere har hatt en imponerende suksess i Tippeligaen de siste årene. Akurat som vi har hentet spennende - og gode - unge spillere, er det mulig å finne trenere som ikke helt har det store navnet ennå. Rikard Norling var en slik person. Det skipet har selvsagt seilet nå ,men det finnes flere dere ute. I tillegg må det selvsagt være en trener som er villige til å fortsette den spennende linje FFK har lagt seg på med å satse ungt og lovende. En slik løsning vil trolig uansett ikke være aktuelt før etter sesongen grunnet FFKs økonomi med Aune på utgått kontrakt.

Å påstå at Aune er trener for knapper og glansbilder er i beste fall en sannhet med modifikasjoner. Aune har en god lønn, og en langt bedre lønn enn det han ville ha tjent som lærer på Frederik II. Jeg er overbevist om at mange trenere ville ha grepet sjansen og trent FFK dersom de fikk muligheten. Til tross for økonomisk kaos, og en stadionavtale jeg grøsser på ryggen av hver gang den nevnes, har FFK fortsatt et stort navn i fotballnorge.

Ikke vet jeg hvordan FFK skal komme seg ut av uføret. Ethvert normalt selskap med regnskapstallene til FFK ville ha vært slått konkurs for lengst. Fotballklubber er svært unike i så måte, Man tilgir røde tall langt enklere svake sportslige prestasjoner. Produktet er hva som leveres på banen, og per dags dato leveres det ikke på banen.

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


JonFT

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 04
Innlegg: 281

Lagt til: 09 mai 12, 23:02

Aune er ikke fotballfaglig sterk nok til å "lage gull av gråstein". Slik FFK's situasjon er per nå må vi ha en trener som står for en tydelig filosofi og som evner å utvikle unge spillere slik at de kan ta store steg. Uten en slik trener vil ikke FFK overleve i Tippeligaen i år, og da spøker det vel også for klubbens eksistens.

Men, jeg tror vi må akseptere at FFK ikke har råd til noen annen løsning enn dagens, og jeg tror også vi må akseptere at Høili ikke kommer ridende på en hvit hest med sekken full av penger for å redde klubben.

 

 

---------------------------

Alltid FFK!


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 09 mai 12, 23:12

Hvordan klarer man å lage gull av gråstein. Sogndal, Haugesund, Godset og sikkert fler har klart det. Tror dette handler om TFA og hans evne til å disponere laget og motivere den gjengen. Tror nok Amundsen har mer pondus enn  TFA. Noe bør gjøres og med de økonomiske midlene vi råder over er vel den eneste løsningen å la TFA og Amundsen n bytte roller


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 663

Lagt til: 09 mai 12, 23:16
Endret: 09 mai 12, 23:19
Endret av: tynter

 

 

Kronerulling ? Hvor mye var det dem klarte å samle inn når dem ville beholde Piiroia? var det ca 30000,-

Det er vel ca nok til å hente treneren til kongsten eller noe.

 

Ser jeg svarte feil person her. Skulle svart tomroar


oleoleole

Juniorspiller

Ble medlem: 25 jun 09
Innlegg: 212

Lagt til: 09 mai 12, 23:22

Dette har jeg vel vært enig lenge selv, men jeg har prøvd å gi han flere sjanser. Dog gav jeg opp før mange andre, og jeg ser stadig flere ser samme retning.

Jeg ville også sett hvordan den billigste varianten hadde sett ut først, en "enkel" swap av trenerene. 

---------------------------

Jeg er flau over at det er så mange nordmenn som ikke kan sitt eget språk.


nilz1

Knøttespiller

Ble medlem: 12 aug 08
Innlegg: 68

Lagt til: 09 mai 12, 23:30

Ja, Aune bør bort. Han bør selv forlate skuta til beste for klubben i hans hjerte. La Amundsen ta over, for det kan ikke bli verre enn det er nå. I de to siste seriekampene har han sendt et lag på banen som overhode ikke har vært klare for kamp. Så vinner vi andre omgang i begge kampene med meget bra innsats. Feil disposisjoner kostet oss også poeng mot Tromsø, Odd og Rosenborg. Kampen mot Kvik orker jeg ikke å kommentere for laget vi har i dag trenger ikke flere kamper enn de som tilbys i Tippeligaen. Derfor er en cup exit greit spotslig, men ikke økonomisk.

Derfor ber jeg deg Tom Freddy Aune: vær snill lever din oppsigelse med øyeblikkelig virkning i morgen tidlig..... (en jobb som hjelpetrener er ei heller aktuelt. Du her gjort nok for klubben din og vår i denne omgang)

 

---------------------------

FFK og Manchester United

Sitat fra en legende: I 1969 kuttet jeg ut kvinner og alkohol - og det var de verste 20 minutter i mitt liv. (George Best, the world's best footballplayer - ever!!)


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 10 mai 12, 00:27

TA er ikke noe god løsning.....hva har TA gjort som trener?..Hva kan han gjøre anderledes enn det som er gjort til nå?

Nei....jeg har skrevet før at jeg er fan av unge svenske trenere,som skaper opptemisme,og attitude inn i gruppa.


KidDynamo

Bedriftsspiller
Ble medlem: 13 apr 12
Innlegg: 9

Lagt til: 10 mai 12, 01:17
Endret: 10 mai 12, 01:17
Endret av: KidDynamo

Opprinnelig postet av Kai Roger

Jeg tror TFA går selv snart...og TA er ikke et alternativ som hovedtrener. De har sammen bevist nå at de er i ferd med å miste garderoben,og spilere som M Hansen og Halvorsen er blitt skremmende dårligere for hver uke som går.

 

Bortsett fra et mål og en assist i FFK-trøya, så har vel ikke akkurat Mads Hansen vært en kjempespiller for FFK? Hypa nøkkelspiller fra et middelmådig Adeccolag som er i alderen de fleste spillere er på toppen av sin karriere. Lurer på hva det er dere forventer at man kan få ut av han.

EDIT: To mål.

---------------------------

http://www.twitter.com/matiashs


Haarek

A-lagspiller

Ble medlem: 19 jul 05
Innlegg: 407

Lagt til: 10 mai 12, 01:43

Opprinnelig postet av Holters

.  og en stadionavtale jeg grøsser på ryggen av hver gang den nevnes, har FFK fortsatt et stort navn i fotballnorge.

Ikke vet jeg hvordan FFK skal komme seg ut av uføret. Ethvert normalt selskap med regnskapstallene til FFK ville ha vært slått konkurs for lengst. Fotballklubber er svært unike i så måte, Man tilgir røde tall langt enklere svake sportslige prestasjoner. Produktet er hva som leveres på banen, og per dags dato leveres det ikke på banen.

Er det noen som vet hva den avtalen innebærer i kroner og øre?FFK hadde et snitt i overkant av 9000 tilskuere på hjemmekampene i2011.Skulle jo tro at en klubb som FFK med den interessen det er"var" i byen o.s.v skulle gå i +,men det går jo minus så det holder år etter år!!!!


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 10 mai 12, 06:39

Spørsmål til Holters: Hva synes du om spillerstallen som Aune rår over?Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 5 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340