Husk meg
Brukernavn
Passord

Restaurantanmeldelser

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 20 okt 09, 21:11

Jeg kunne godt tenke meg å åpne en tråd hvor vi kan utveksle erfaringer med spisesteder.

Som en lidelskapelig elsker av mat og vin så forsøker jeg det kunststykke å vekke noen FFK-supporteres interesse, så får vi se om noen gidder å lese eller å svare. Etter å ha skrevet noe lignende på fb-no så har jeg blitt kalt for en snobb, men helt ok det, når man har en lidenskap for god mat og god vin og enkelte synes det er drittfint så helt ok, menjeg forsøker likevel.

For tiden så bygger vi ut huset vårt for å få et større og mer moderne kjøkken hvor jeg kan utføre min hobby på best mulig måte, derfor er vi uten kjøkken et par uker, og må leve på mikromat ala Fjordland og noen besøk på restaurant, eller hva man ville måtte ønske å kalle det. Og i tillegg har undertegnede vært noen uker på sykehus med vannkopper og hjernehinnebetennelse så lysten etter et godt hverdagsmåltid med vin var absolutt tilstede. Sykehusmat er jo egentlig sykehusmat.

Først ut er Fellini på byens nye hotell, hvor Petter Stordalen nettopp har overtatt driften.

Når min kone og jeg møtte opp så ble vi møtt av forferderlig skrål fra vestibylen, noe skrik og jammer som ikke helt behager vår musikkstil, men likevel, vi spurte den hyggelige hovmesteren om det var noe bord ledig. Han svarte at det var det desverre ikke pga en kickoff som var i gang på hotellet, men vi kunne sitte ved et av bordene ved vinduet, og det ville absolutt ikke gå utover vår bestilling at kjøkkenet hadde mye å gjøre med denne kickoff-en.

Sultne var vi og jeg bestilte en Spagettii med kongekrabbe og en lett kremet blåskjellkraft til forrett  til kr. 114.- og en hovedrett Grillet kalv ytrefilet med purreløk, kapers, rødbeter og kalvesaus til kr. 294.-, bare prisen skulle jo tilsi at dette burde være bra, og  ba innstendig om at den måtte stekes "rare", eller rå, og min kone bestilte en medium av samme.

Vente, vente................

Etter 50 minutter så vinket min kone på kelnerdamen, og hun hadde omsider tid til å se til oss etter at hun hadde brukt meget lang tid på en av byens sangfugler og hennes selskap, (det virket som om det var det som var av betjeningens interesse), så spurte jeg om det var vanlig å vente en time på forretten. En av hotellets eiere var også tilstede og hilste vennlig på sangfuglen, jeg må vel kanskje derfor forstå at vi ikke var av særlig interesse for personalet.

Etter noen få minutter kom den hyggelige kelneren tilbake og tok på seg skylden, noe jeg tror ikke var riktig, for at forretten ikke var klar, men desverre, kongekrabbe var det nok slutt på, ja-ja, tenkte jeg, en ålreit beskjed å få etter nær en times venting. Jeg fikk da istedet kamskjell, blåskjell og pastaen. En forrett i seg selv som var så der.

Når hovedrettene omsider dukket opp så hadde jeg bange anelser om den råe ytrefileten av kalv, jeg tenkte nok at den har blitt stående i varmeskapet en stund og rå hadde nok blitt til grå. Jammen hadde jeg rett gett. Min kone overtok min, som var nær den medium hun ønsket og jeg påventet en ny og rå en. Forventningene gikk ikke akkurat i taket når Ellen sa at fileten var som å tygge tau. Når min råe filet ankom så var den faktisk stekt rare, men jeg undres som tidligere, hva slags kvalitet på storfe er det norske restauranter byr på egentlig ? Det var en tyggemotstand som var allt for hard, og smak og saftighet var nærmest ikke tilstede selv om fileten var tilberedt og stekt "rare". Tilbehøret var ok.

Jeg er sikker på at norske spisesteder stort sett bruker kjøtt som ikke har mørningstiden inne, eller kjøper såkalt "B-kvalitet".

At det i tillegg var vanskelig å få betalt hører selvfølgelig med til saken, kelnerdamen var jo selvfølgelig kun opptatt av den lokale kjendis-syngedamen, så vi kunne vel ikke vente noe annet. I stor irritasjon etter en 20 minutters venting så tok jeg kortet og regningen med meg på kjøkkenet å spurte om det var mulig å betale da vi hadde dårlig tid, noe vi også ga besked om når vi ba om regningen.

Da var hovmesteren ganske snart på plass. beklaget og tok i mot betalingen og ba om adressen da han ville om en stund etter at det nye konseptet var klart, å sende meg et gavekort på en middag, for "slik ønsker vi ikke å ha det", og det samtykket jeg i, slik ønsket vi ikke å ha det.

Derfor er det en stor sannsynlighet for at det kommer en oppfølger på denne anmeldelsen senere, får håpe det er med positivt fortegn.

Imens så får man velge det sikre, nemlig Kranbanen, og ikke minst Herr Elgheim på Hvaler, som med sin lidenskap for mat og vin virkelig gjør noe for at kundene skal være fornøyde.

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?
Og når avsannes Djevelen ?


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 20 okt 09, 22:38
Endret: 20 okt 09, 22:39
Endret av: hasse33

Har også spist der EN gang på kveldstid....virka som pastaretten (huskler ikke engang hva det var) vi spiste var oppvarma i micro`n. Meget dårlig!!!!!!!!!

Det eneste som delvis har funka med det stedet er noen lunchbesøk der...."spis hvor mye du vil for en 100 lapp" el


1947modell

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 mai 07
Innlegg: 828

Lagt til: 20 okt 09, 22:42

Håper du følger opp Willy med flere anmeldelser. Selv har jeg alltid hatt samme hobby ang vin og mat,men har hatt det som jobb siden læretida på City var over i 66. Jeg var fanatisk vinsamler (smaker) av de røde, men har vel stort sett gitt meg nå. Har vært på flere vingårder rundt i Frankrike og Spania og har derav mine favoritter. Men jeg har aldri sett på meg selv som en snobb. Ikke gjør det du og kona heller. Du kjenner sikkert driften som er sterkere enn sexualdriften. Takk for hyggelig innlegg.


jarleb

Juniorspiller

Ble medlem: 18 sep 06
Innlegg: 90

Lagt til: 20 okt 09, 23:48

Jeg håper også på fortsettelsen, eller lignende anmeldelser fra deg eller andre. Er ikke ofte ute å spiser, da jeg har små barn, så når jeg først går ut såvil jeg ikke kaste bort den store begivenheten på dårlig service eller værre dårlig mat...


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 21 okt 09, 08:33

Generelt har jeg inntrykk av at hotellrestauranter er ganske dårlige, spesielt i Norge. Er selv veldig opptatt av god mat og vin, men som student blir det ikke ofte man har råd til å spise ute. Jeg har en forsmak for en håndfull gode, gamle italienske og franske restauranter her i Oslo som alltid leverer. Ellers er det også spennende med litt spansk tapas og det finnes flere gode sushisteder (der er det vel mest dama som påvirker).

---------------------------

BRH - http://www.brigaderodhvit.com


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 21 okt 09, 10:16
Endret: 21 okt 09, 10:17
Endret av: FFK1903

Flott idé, men bare et forslag: Kan alle anmeldelser starte med en fet overskrift? Anmeldelse: Pizzanini for eksempel. Da blir det lettere å finne anmeldelsene blant alle diskusjonsinnleggene, og det blir jo lettere å se hvilken restaurant som er anmeldt.


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 23 okt 09, 17:49

Opprinnelig postet av Willy René

Jeg er sikker på at norske spisesteder stort sett bruker kjøtt som ikke har mørningstiden inne, eller kjøper såkalt "B-kvalitet".

At mørningstiden ikke er inne er ikke så rart. Det har jo mattilsynets regler forhindret. En Kobe-biff vil du aldri få i Norge - iallefall hvis bonde, slakter og kjøkken skal følge loven...

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


Knuty

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 mar 05
Innlegg: 2289

Lagt til: 23 okt 09, 22:23
Endret: 23 okt 09, 22:24
Endret av: Knuty

Opprinnelig postet av denialsander

 En Kobe-biff vil du aldri få i Norge - iallefall hvis bonde, slakter og kjøkken skal følge loven...

Tja, Kobe-biff har da vært servert i Norge opptil flere steder det. Se blant annet http://oslopuls.aftenposten.no/restaurant_uteliv/article74834.ece

Hvorvidt noen gjør noe ulovlig her vet du nok bedre enn meg.


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 23 okt 09, 23:28

Opprinnelig postet av Knuty

Tja, Kobe-biff har da vært servert i Norge opptil flere steder det. Se blant annet http://oslopuls.aftenposten.no/restaurant_uteliv/article74834.ece

Hvorvidt noen gjør noe ulovlig her vet du nok bedre enn meg.

Fult så ordrett mente jeg det nå vel ikke. Wink 

Jeg mente at en Kobe-biff, slik man får den andre steder enn i Norge, vil være omtrent så mør og flott at du kan nesten få den i deg med sugerør.

Selv om anmelderen her har fått servert godt kjøtt som kalles Kobe (og som kanskje kommer fra kuer både massert og gnidd, for alt det jeg vet), tror jeg ikke den er håndtert ideelt.  Hvis den er håndtert ideelt har den nok lagt litt lenger enn mattilsynet ville synes å være ok. :)

Etter å ha nydt kjøtt på en rekke restauranter i inn og utland har jeg tilgode å møte en norsk kokk som synes reglene for kjøtthåndtering er tilfredsstillende. Dermed blir det en del "kreative" løsninger i samspillet mellom bonde, slakter og kokk - for å kunne levere kjøtt som er mørt nok for å bli del av et godt biffmåltid.

 

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


fredrikstadpatriot

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 okt 03
Innlegg: 3249

Lagt til: 24 okt 09, 00:55
Endret: 24 okt 09, 01:07
Endret av: fredrikstadpatriot

Mulig dere var ute etter spisesteder i Fredrikstad, men skal jeg først anbefale en resaurant velger jeg å anbefale en i nabolandet Sverige...

TvåKanten i Gøteborg! Terningkast 5 (prisen trekker ned fra 6)

 

Nydelig mat, herlig service og en atmosfære som minner om høy klasse. Prisen er noget høy i forhold til mengde mat, bør helst ta en tre retters om man vil bli god og mett, men jeg syns det er verdt det når jeg først er i Gøteborg og skal spise på det jeg vil kalle en bedre restaurant

Menyen er sesong basert, det vil si at de bytter ut menyen ihvertfall tre ganger i året, så noe favoritt retter har jeg ikke, har vært der fire ganger de siste tre årene og aldri spist det samme.

Fantastisk vin meny, som jeg tror vil glede de fleste smaker. Betjeningen er veldig seviceminded og kan jobben sin. De er flinke til å finne viner etter din smak og ikke minst etter hva du spiser.

 

Ikke så god på å skrive anmeldelser, så jeg stopper der.

 

Så tilbake til gamlelandet;

Druen på Aker Brygge:

Var en tur der i sommer for å spise lunsj.

Meget gode blåskjell i en fantastisk hvitvin og hvitløks "saus" (??)

Hyggelig betjening og flott utsikt over Aker Brygge og livet rundt. Var der midt på sommern og satt selvsagt ute på en ganske stor uteservering. Meget fornøyd med både servering og mat. Men har desverre ikke hatt muligheten til å spise en skikkelig middag der. Så avventer terningkastet...

Grei pris og stor posjon.

 

---------------------------

Jørn Moum, gleder seg over seriesølv 2008!
FFK, The Pride of Norway!

*14.05.08 - Bethina* :)


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 24 okt 09, 11:58

Vært på Druen et par ganger jeg óg. Satt der 17 mai óg, trivelig sted. God mat, men det er vel egentlig vinen som er verdt å nevne der. Vinkartet er sånn ca 30 ganger så stor som menyen. Hvis du har lyst til å slå til med champagne til 24 000 så er det bare å slå høl på lommene. Cool

---------------------------

BRH - http://www.brigaderodhvit.com


fredrikstadpatriot

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 okt 03
Innlegg: 3249

Lagt til: 24 okt 09, 14:20

Vinen er nok i fokus der ja, men var som sagt innom for lunsj, og da ble det desverre ikke tid til vin... ;)

---------------------------

Jørn Moum, gleder seg over seriesølv 2008!
FFK, The Pride of Norway!

*14.05.08 - Bethina* :)


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 24 okt 09, 16:13

Siden restauranten heter "Druen" er det nok vinen som er i fokus ja...


GurrBass

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 jul 05
Innlegg: 1827

Lagt til: 24 okt 09, 16:29

Noen som har vært på nye Chang Cheng da??  Var del å spiste der før,og har gjerne lyst til å ta med fruen ut på en middag snart igjen...

Så hvis noen har vært der og kan skrive noen ord om åssen det var,så hadde jeg satt pris på det! Smile

---------------------------

FFK,klubben i mitt hjerte :-)


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5447

Lagt til: 24 okt 09, 16:46

Var faktisk anmeldelse av Chang Cheng i F-B i dag. Kommer vel på nett i løpet av uka som kommer. De virket greit fornøyde men savnet den litt mer autentisk mongolske smaken Chang Cheng hadde skrøtet av før åpningen

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 24 okt 09, 17:00
Endret: 24 okt 09, 17:03
Endret av: hasse33

Spist på Chang Cheng en gang etter nyåpning. Service var som vanlig god, lokalene moderne uten den "klassiske" china restaurant look`n.

Hva med maten ???

Spiste noe svin med Shecuan. Hadde vel forventet det litt hvassere og noe bedre standard. Hvis man sammenligner dette med plasser som Dinner og Nodee i Oslo faller dette helt igjennom. Det ble desverre for mye som "vanlig norsk chinarestuarant" og  uten at det gir deg de store gourmestiske opplevelsene.

Synes det var mye av det samme som på gamle Chang Cheng selv om folka her har sagt at dette skulle bli mer ekte kinesisk (ja jeg vet det er mange forskjellige varianter innefor kinesisk kokkekunst). Jeg hadde forventa mer med tanke på at dette er de samme folka som bygde opp Brasseri 88.

Det blir muligens litt som å banne i kjerka, men China plassen i gågata i Sarpsborg er endel hakk bedre......


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 26 okt 09, 13:24

Opprinnelig postet av Rey
Var faktisk anmeldelse av Chang Cheng i F-B i dag. Kommer vel på nett i løpet av uka som kommer.

http://f-b.no/article/20091026/FEATURE/33514917/1220/NYHET


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 26 okt 09, 20:48
Endret: 26 okt 09, 20:52
Endret av: Willy René

Jacob Aal Brasserie og Bar

26.10.2009.

Utbyggingen av kjøkkenet vårt er ennå ikke ferdig, og vi føler oss mer og mer drittlei av Fjordlands "delikatesser", derfor ønsket vi en middag ute i dag.

Nå finnes det ikke så mange bra spisesteder i Nedre Glommaregionen, men min ringe hukommelse ga et lite pip i ettermiddag, så derfor spurte jeg min kjære Sekretær, Elskerinne og Hustru Ellen som faktisk fyller år i dag; "Skal vi ikke kjøre nedom Fredrikstad for å se om den derre Jacob All-greia er åpnet", "Ja hvorfor ikke" kom det som vanlig tillitsfulle og gode svaret, og som sagt så gjort så farte vi nedover fra Særp, (Huff-og-huff) og satte retningen mot glommas perle.

Ja, riktignok, restauranten var åpnet, og vi entret etablissementet med en nysgjerrig og forventningsfull mine. Kanskje dette stedet kunne være med på å heve bryggas tragiske nivå ?

Vi ble møtt av en hyggelig, men noe urutinert kelnerinne, men absolutt hyggelig og imøtekommende, og hun besvarte mitt spørsmål om hun hadde noen ledige bord med "Ja, du kan velge og vrake", så vi valgte et bord langt fra inngangen hvor det trakk litt kaldt, og langt fra den fyren som satt i nærheten av baren, han hadde en mobiltelefon som sannsynligvis stod på max-nivå for hørselhemmede. Vi satte oss da med utsikt mot Chang-Cheng, gamle Fredrikstad Glassmagasin. Lokalet var moderne innredet, rent og pent og miljøet var akkurat sånn, ja litt "brasserie og bar", absolutt et sted å besøke for et hverdagsrestaurantbesøk. 

En søt svensk flicka kom med menyen, en meget oversiktlig og grei meny, med lunchretter for formiddagen, og småretter som kunne benyttes som forretter, og et jeg hadde nær sagt heldigvis begrenset antall hovedretter. Det var en god blanding av kjøtt og fiskeretter, og smårettene var også noe for enhver smak, egentlig en innholdsrik og grei meny uten at den var overfylt av retter, noe som ga en god tro  på at her var det ferske råvarer som var i fokus.

Ellen bestilte en champignonsuppe til forrett og Willy bestilte en kremet fiskesuppe med safran, blåskjell, laks og hellefisk. Kelnerinnen virket overbevisende når hun svarte på spørsmålet om at alle råvarene var ferske, ingen halvfabrikata eller frosne ingredienser.

Champignonsuppen var utsøkt, den inneholdt champignon som var behandlet i hurtigmixer samt nyfreste champignon som lå oppe på den kremede suppen. Willys fiskesuppe var også overraskende god, nærmest utsøkt denne også, med fisk som absolutt ikke var kokt i ihjel, laksen og hellefisken var faktisk mør og saftig, ikke tørr, og blåskjellene var utmerket. Grønnsakene hadde også en god konsistens. Suppen i seg selv var meget god, kanskje litt for sterkt smaksatt med safran, men dette kunne man ikke klage på.

Ellens kveite holdt også høyt nivå, hun syntes nok den kunne vært litt mindre varmebehandlet men den holdt absolutt bra nivå uten å være tørr. Men det var kanskje hennes egen feil, at hun lot kveiten ligge 10 minutter før hun begynte å spise, grunnet telefon fra vår sønn Jens Henrik, han ringer alltid når han er på vei fra jobb, da har han tid til å snakke. Kveiten ble kanskje litt "etterstekt" på disse minuttene på tallerkenen. Willy lammecarrè med ratatoilli og skivede poteter holdt et overraskende høyt nivå. Han hadde bestilt kjøttet stekt "rare", og som et av de få stedene i Norge så maktet faktisk Jacob Aal å steke carrèen til det perfekte, nemlig "rare". At råvaren var fersk hersket det ingen tvil om, den var utsøkt, tilbehøret og sausen holdt høy klasse uten å overdøve den herlige lammesmaken. I tillegg var lammet tydeligvis av første klasse, i og med at fettet oppover beinet på carrèen smakte så herlig av får. Skal ikke lam smake noe av får da dere ? Som et gammelt familiemedlem sa en gang; "Lammefette(t) og fårefette(t) er best"!... He-he... Men seriøst: Det verste jeg vet er når lammet er gråstekt og du ikke vet om det er lam eller kalv du spiser. Når du tygger og tygger og allt smaker av tau. Dette besøket på Jacob Aal var av de få restaurantbesøk i Norge hvor man tar "rare"-gjester på alvor, kjøkkenet kunne kunsten.

Det ble en liten dessert, Ellens sjokoladefondant var ifølge henne meget god, og Willys Creme Brulèe det samme. Willy var en smule mistenksom når kelnerinnen bekreftet spørsmålet med et høyt og tydelig JA om den hjemmelagede Brulèen virkelig var hjemmelaget. Det kan bekreftes, det var den, meget god, selv om Willy som ikke skal ha så mye sukker slapp å få med det flamberte sukkerlokket, denne var virkelig laget på stedet.

Og så det store spørsmålet, var dette en klar heving av restaurantnivået på brygga ? Et høyt og rungende JAAAA!!. Dette kan godt anbefales, og det kan godt gjentas.

Så får man håpe at dette legger litt press på de andre aktørene på brygga.

 

---------------------------

Når får FFK stjerne på drakten ?
Og når avsannes Djevelen ?


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 27 okt 09, 20:57

godt å høre!  Fredrikstad trenger noe nytt og bra.

---------------------------

Erru ikke hes dagen etter kamp, harru ikke sunget nok!!


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10066

Lagt til: 27 okt 09, 23:03

Synes du skal ta med meg på en "rare experience", Willy! Wink

Morsomt tilskudd disse anmeldelsene.

Keep it up! :)

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporterFlat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340