Husk meg
Brukernavn
Passord

Brukt hodet, ikke hånda

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

kjell

A-lagspiller
Ble medlem: 28 jun 03
Innlegg: 516

Lagt til: 24 mar 09, 21:56

 

Kan noen lære meg reglene?

 

Ballen søker hånda! Hvor skal han ha armen da? Han drar nytte av å stoppe den med armen. Ballen hadde ikke gått inn uansett. Hørt disse frasene før? Hva er hands? Og hva er ikke hands?

 

Helgens runde i Tippeligaen var (som vanlig) preget av gråting over dommerens avgjørelser. Såkalte eksperter sier imot hverandre, og ikke engang landslagstrenere blir enige om reglene. Det står svart på hvitt i regelboka at det er ulovlig å ta ballen med armen. Greit nok. Hvorfor forsvarer da Truls Dæhli Brann-spilleren Fakiri når han opplagt berørte lærkula med hånda si? Ballen var på vei vekk fra målet, har det noe å si? Paul Sholes stoppet også en ball med hånda i helga. Den ballen var på vei rett inn i buret, så han fikk rødt kort. Betyr det at man kan stoppe ballen så mye man vil i midtsirkelen, siden det ikke er "farlig" der? Nei, man kan selvfølgelig ikke gjøre det. Dommere blåser alltid for hands midt på banen. Der blir det kun et lite frispark, og alt er glemt. Reglene er de samme på innsiden og utsiden av 16-meteren. Bruk nå den fløyta deres hver eneste gang en arm er borti ballen, kjære dommere. Og da mener jeg konsekvent, uansett. Vi har nok av filming og holding i feltet fra før, la nå ikke håndball bli lovlig der inne også.

---------------------------

Ære være plankebyen!


HotDream

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 24 mar 09, 22:00

Opprinnelig postet av kjell

Reglene er de samme på innsiden og utsiden av 16-meteren. Bruk nå den fløyta deres hver eneste gang en arm er borti ballen, kjære dommere. Og da mener jeg konsekvent, uansett. Vi har nok av filming og holding i feltet fra før, la nå ikke håndball bli lovlig der inne også.

Amen!


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 24 mar 09, 22:06

Til kjell. Oi dette er ett veldig tøff dabatt som jeg tror at det vanskelig og få svar på, for dommere er så forskjellige osv. jeg tørr ikke og komme meg noe, for jeg hører VG,tv2 og nrk sliter med og bli enige

---------------------------

Eu iubesc fredrikstad

Imi este dor de Dagfinn


jambo

A-lagspiller
Ble medlem: 11 sep 07
Innlegg: 314

Lagt til: 24 mar 09, 22:40
Endret: 24 mar 09, 22:58
Endret av: jambo

Opprinnelig postet av keiko99

Til kjell. Oi dette er ett veldig tøff dabatt som jeg tror at det vanskelig og få svar på, for dommere er så forskjellige osv. jeg tørr ikke og komme meg noe, for jeg hører VG,tv2 og nrk sliter med og bli enige

Hva med å komme med en egen mening? Du pleier ikke ha problemer med det.

Det er bare å bøi enige om at vi blåser hver gang ballen treffer hånda, så slipper vi dommere som er forskjellige osv.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5543

Lagt til: 25 mar 09, 08:18
Endret: 25 mar 09, 08:58
Endret av: kanogvetalt

Jeg hørte dommersjef Rune Pedersen på Tv angående dette temaet for et par uker siden. Det han sa var at hvis armen/hånden var i en "naturlig posisjon" og hånden ikke berørte ballen med vilje, så er det ikke hands. 

Men, hvis hånden stopper ballen på vei inn i mål selv om situasjonen er som beskrevet over så blir det nok straffe, men ikke kort.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


JipJap

A-lagspiller
Ble medlem: 14 apr 03
Innlegg: 749

Lagt til: 25 mar 09, 11:31

Opprinnelig postet av kjell

Kan noen lære meg reglene?

 

Opprinnelig postet av Rune Pedersen, NFF

7. Hands - vurdering av straffbar bruk av hånd.

Vurdering av hva som er straffbar bruk av hånd på ballen, er avhengig av flere vurderinger fra dommernes side. Fortsatt skal armen berøre ballen med forsett (viljehands) om det skal dømmes hands, men spillerne må i større grad ta ansvar for hvordan man opptrer med hånd/arm og hvor denne er i forhold til kroppen for øvrig.

For kamplederne er 2 spørsmål avgjørende:

  • Var det ballen som traff hånden? IKKE STRAFFBAR
  • Var det hånden som søkte ballen? STRAFFBAR

Uansett er det vanskelige vurderinger som skal gjøres og NFF anbefaler dommere og assistentdommere å se hen til:

  1. Benyttes arm eller hånd med forsett for å treffe ballen?
  2. Er spillerens hender eller armer i en naturlig posisjon? Hva er naturlig posisjon i forhold til situasjonen?
  3. Forsøker vedkommende å hindre ballen å komme i kontakt med armen/hånden?
  4. Avstand og tiden fra hvor ballen kommer og eventuelt berører hånden?

Vi minner også om at det er dommerens plassering, vinkel og innsyn som blir avgjørende for denne bedømmelsen - på samme måte som med andre typer forseelser

Kilde: http://www.fotball.no/t2.aspx?p=73209&cat=51834


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 25 mar 09, 15:14

Ganske vanskelig emne, og i Fotball-Norge er det ingen som blir enige om noe uansett. :)

Jeg mener en av de kanskje aller viktigste tingene å ta hensyn til er ballens fart og avstand til hånda den treffer. Om en motspiller står to meter unna og kliner ballen opp i hånda di, hva skal du egentlig gjøre da for å unnverge det? Det er selvfølgelig også viktig å få med seg hvor langt unna hånda er i forhold til kroppen.

Men når det ikke er et helt klart og tydelig regelverk er det selvfølgelig at det endres litt fra dommer til dommer. I fjor hadde vi trøyeholdingdebatten, nå har vi handsdebatten. TV2 og spesielt Matchball Mandag må ta på seg mye av skylden.

Ellers mener jeg at det burde vært straffe til Stabæk når El-Fakiri handset. Og om noen husker situasjonen hvor Morten Skjønsberg fikk rødt kort i fjor mot Viking mener jeg derimot at det er en klar feiltolkning av reglene av Terje Hauge. Så det er ikke lett å være dommer...


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 26 mar 09, 11:04

Jeg mener, etter å ha sett alle disse situasjonene flere ganger, at Tommy Berntsen sin hands var uforskyldt og dermed ikke straffbar, mens resten burde det vært blåst på. Berntsen sin var slik som Lemmy snakker om - hardt skudd fra kort hold treffer armen.

Men jeg kan ikke dy meg for å glise i skjegget når Daniel Nannskog har blitt snytt for en eller muligens to (Sundgot i åpningskampen kunne også fort vært straffe) straffer på to kamper Smile Største grinepetter'n i tippeligaen, det er artig å se ham dritsur.

 

---------------------------

"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"

- Benjamin FranklinFlat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340