Husk meg
Brukernavn
Passord

Tor-Kristian Karlsen slår tilbake: - Myten om farmerlaget

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 3 1

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10064

Lagt til: 30 jan 09, 15:18
Endret: 30 jan 09, 15:52
Endret av: Holters

TKK har publisert et blogginnlegg hos TV 2 som forsøker å ta livet av "myten om farmerlaget":

"Plan B er kanskje ikke like sexy som brød og sirkus, men er det ikke plikten til dyktige fotballedere og styremedlemmer å bakke ansvarlig drift fremfor kortvarig varmluft?"

http://tkkarlsen.tv2blogg.no/article519433.ece

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 30 jan 09, 15:29

Bra lesning.. Tragisk at han måtte fyke for gamlesvensken... Det er nå min mening..

---------------------------

Rødhvitelite-ultrasmentalitet


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 30 jan 09, 15:43

Er enig med deg tragisk at vi kvittet os med Karlsen.

Når det gjelder farmerlag trodde jeg det var noe man var for en bestemt annen klubb.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5533

Lagt til: 30 jan 09, 15:43

Vanskelig å være uenig med det han skriver

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 30 jan 09, 15:52
Endret: 30 jan 09, 15:54
Endret av: FFK1903

Mange kloke ord fra en mann som vet å ordlegge seg. Den hele og fulle sannhet får vi vel neppe, men det er surt å ikke få vite hvor Karlsen kunne dratt klubben videre. På en annen side, det er ikke umulig at FFK klarer et generasjonsskifte også uten Karlsen. Heldigvis er ikke Bosmangjengen alle nøkkelspillere på laget.

Karlsens skrekkscenario er vel noe a la det RBK opplevde i sin post Eggen-periode, hvor nesten hele den sammensatte førsteelleveren til Rosenborg forsvant på få år. Eggen kjørte en fast ellever i omtrent hele sin regjeringstid på Brakka og ga seg i rett tid da disse begynne å falle fra. Og spillerne han hentet inn var omtrent etablerte hele gjengne og gikk rett inn på laget. Jeg kan ikke se for meg at for eksempel Skjelbred hadde fått sluppet til og blomstre slik han gjør nå hvis han hadde vært under Eggens ledelse. Ennå sliter de der oppe med å få orden på "rotet" Eggen la igjen. Eggen hadde vel en for høy stjerne til at noen i ledelsen rokket ved hans disposisjoner, og hvem kan kritiserer en trener som tok hjem seriegull i over ti ganger?

Jeg håper og tror at FFK ikke følger i de fotsporene. Og med Wallace, Thomassen med flere, så kanskje vi allerede er noenlunde på vei.


Svein

A-lagspiller

Ble medlem: 25 mar 03
Innlegg: 653

Lagt til: 30 jan 09, 15:57

Bra det han skriver, men tross alt så burde han jo ha solgt tankene sine inn i systemet FØR han begynte i jobben.

---------------------------

Who is General Failure and why is he reading my disc??


knut

A-lagspiller

Ble medlem: 18 jun 03
Innlegg: 522

Lagt til: 30 jan 09, 15:58

"Jeg aksepterer uten bitterhet eller sorg at FFK fortsetter 2009-kampanjen uten meg. Nettopp fordi de som styrer klubben alltid har rett. Styringsrett over en fotballklubb, gir også retten til å styre den utenfor stupet."

uten bitterhet, sa du?

---------------------------

med ffk til champions league!


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1010

Lagt til: 30 jan 09, 16:05

leser man hans blogg, er det ikke noen tvil om at vi har mstet en kapasitet.  Synd han ikke modererte seg i noen måneder tid, så hadde alt løst seg av seg selv.  Skal FFK oppretholde det økonomiske nivået, så må det sannsynligvis være et spiller salg hvert annet år.

Vi vet jo alle hvem det er størt potensiale i ang salg,  tror det er lettere å finne dette uten for Europa  fremover.

Han har mye rett, det er enkelt å pisse i buksa å få det varmt en kort stund.

Vi vet aldrig hvor lenge investorer ønsker å skyte inn penger, det ville være lurt å gjøre seg uavhengig og basere seg i hoved sak på sikre inntekter.

Begrensning i bruk av gamle fotball nomader , som tømmer kassen er jo det misnt smarte en klubb gjør.

 


mygg

A-lagspiller
Ble medlem: 23 sep 03
Innlegg: 243

Lagt til: 30 jan 09, 17:29

Opprinnelig postet av tomroar

leser man hans blogg, er det ikke noen tvil om at vi har mstet en kapasitet.  Synd han ikke modererte seg i noen måneder tid, så hadde alt løst seg av seg selv.  Skal FFK oppretholde det økonomiske nivået, så må det sannsynligvis være et spiller salg hvert annet år.

Mannen ba om å bli løst fra kontrakten sin i første oppoverbakke.

Dersom Karlsen skulle vært en mann for framtida burde han ha klart å holde ryggen rak gjennom denne uenigheten. Også en sportsdirektør må kunne klare å samarbeide med folk rundt seg. En del av å å fikse et samarbeide er å takle uenighet. Og å kunne kompromisse. Det er ikke minst en leders oppgave.

Jeg er ikke sikker på at kompromisser var Tor-Kristian Karlsens sterke side.

Da er det kanskje like greit at han tok hatten sin og gikk før konfliktene bredte om seg.

Tor-Kristian Karlsens fotballfaglige kunnskaper er antagelig betydelig større enn hans lederegenskaper.

 

---------------------------

Osloaristokrat


morradi

Juniorspiller
Ble medlem: 13 aug 06
Innlegg: 148

Lagt til: 30 jan 09, 17:38

At FFK om ikke annet har mistet en svært skrivefør leder er det liten tvil om. Men dersom TKKs "plan b" var så ukontroversiell som den fremstår her, så bør det være lov å stille spørsmål ved hans pedagogiske evner. 


‰-kungen

Knøttespiller
Ble medlem: 30 sep 08
Innlegg: 69

Lagt til: 30 jan 09, 17:45

Dette blir egentlig litt for dumt av TKK. Han argumenterer flott for sin side av saken, men som nerder flest glemmer han å faktisk ta høyde for at motpartens argumenter er like gyldige.

Det var en risikosport å ansette TTK i sportsdirektørstillingen. Mannen har null erfaring fra lederansvar for en sammensatt kompetansegruppe, og et særdeles smalt erfaringsområde innen fotballen.

Han har opparbeidet seg en kraftig besserwisser-framtoning om alt innen fotball uten å ha gjort noe annet enn å være speider eller speidersjef. Det er litt som å ansette en taxisjåfør som samferdselsminister fordi han er dritgodt til å kjøre taxi og har en mening om alt. Det kan jo bra det, men det er en risikosport.

Hvis TTK trodde at han kunne gå rett inn i en etablert organisasjon og velte om på driften uten å bruke litt list, lempe og tid, så understreker han bare poenget med manglende erfaring. 

 


BøgeJon

A-lagspiller

Ble medlem: 14 apr 03
Innlegg: 759

Lagt til: 30 jan 09, 18:21

Synes det er bra at vi kvittet oss med denne personen. Støtter Grønnis fullt ut! Og siden det kom til et valg mellom disse, er jeg glad at Grønnis ble og TKK forsvant. Det er liksom noe rart med det at man i det minste bør ha prøvd å sparke fotball sjæl, før man kan kalle seg Sportsdirektør i FFK...

---------------------------

Fredrikstad for bøge, og bøge for Fredrikstad


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 30 jan 09, 18:36

Av alle dumme argumenter synes jeg det du bruker der nærmer seg toppen av kaka.

F.eks. En som ikke har vært flyger kan ikke bli sjef i SAS (nå skal det vel sies at envher idiot har kunnet bli sjef i SAS, så det er vel begrenset gyldighet på det eksemplet...Wink). En som ikke har vært IT-programmerer kan ikke bli sjef i et IT-selskap. En som ikke kan sprenge fjell kan ikke bli sjef i Mesta, osv, osv.

Slike argumenter er - satt på spissen - annenrangs ræl fra slitne fagforeningsfolk som ikke vet bedre. Det er skuffende å se noen bruke det i dag...

Med tanke på CV'en til TKK synes jeg det er hevet over enhver tvil at han har noe å fare med i en sportsdirektør-stol. Hvor mange andre (minst like) kvalifiserte sportssjefer finner du i Norge eller med norsk pass - og som for en passelig edruelig sum vil jobbe for FFK?

 

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 30 jan 09, 19:01

Opprinnelig postet av BøgeJon
Det er liksom noe rart med det at man i det minste bør ha prøvd å sparke fotball sjæl, før man kan kalle seg Sportsdirektør i FFK...

Tragisk nok er det mange klubber som ser på det som eneste argument... Jeg vil heller ha en med lederegenskaper enn en med fotballferdigheter skal styre klubben. Gjerne en som har peiling på økonomi også. Sier ikke at Karlsen har dette, men heller han enn en fotballspiller uten utdanning som tror at sportsdirektør er som å leke butikk. Den eneste sportsdirektøren som har gått fra å være fotballspiller til å bli en noenlunde bra sportsdirektør er vel Egil Østenstad i Viking, men han tror jeg har utdannelse innen et eller annet med økonomi og ledelse.

 


Bedreviteren

Landslagsspiller

Ble medlem: 14 sep 03
Innlegg: 2585

Lagt til: 30 jan 09, 19:12

Tror ikke det noen som hevder at du må ha vært fotballspiller for å bli sportsdirektør i en fotballklubb, men det er vel en grei ballast. Karlsen er jo for mange her inne reneste Messias. Har han virkelig så bra cv og reultater? Det bør ihvertfall ikke ta lang tid før han får en toppjobb innen fotball, noe mer enn en speider, så får vi se da.....


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 30 jan 09, 19:20

Jeg syns vel hele innlegget vitner litt om at Karlsen er en ganske arrogant fyr. Det er inntrykket jeg alltid har hatt, og det jeg sitter igjen med nå også. Om han er dyktig eller ikke spiller ingen rolle så lenge han ikke kan samarbeide med andre mennesker rundt seg. Nå påstår jeg ikke at det er faktum, men det er en tanke. Det kan jo virke litt sånn. Per Morten Haugen har kanskje langt mindre kompetanse enn Karlsen på de fleste områder, men det virket som om han og Grönhagen hadde en bra kjemi.

Da kan man spørre seg: hva er viktigst? Jeg mener helt klart at det er en uutholdelig situasjon dersom det er store uenigheter mellom to eller flere mennesker i feks. en fotballklubb, noe vi fikk et eksempel på i denne saken.

Så jeg trekker ikke Karlsens kompetanse i tvil, den tror jeg er mer enn god nok. Det samme gjelder også med Grönhagen. Og jeg syns begge to har elementer i sine visjoner som er gode. Tor Kristian Karlsen er god på å få frem egne talenter og importere inn fra andre land. Han har mye erfaring med forhandlinger og er god med økonomi i tillegg. Grönhagen har en bra fotballfilosofi, er klok i sine medieuttalelser og det virker som om han klarer å utrette mye i en relativt tynn spillerstall.

Hvis de to hadde sittet godt til hverandre tror jeg det ville vært en kjempebra mix for klubben!

---------------------------

Pondus beskriver kvinner på en elegant måte:

"Menn og kvinner er skrudd sammen på helt forskjellig måte! Det blir som en trehulsykkel mot en romferge. En enkel og grei konstruksjon mot et absurd komplisert maskineri, som titt og ofte eksploderer!"


‰-kungen

Knøttespiller
Ble medlem: 30 sep 08
Innlegg: 69

Lagt til: 30 jan 09, 19:21

Opprinnelig postet av denialsander

Av alle dumme argumenter synes jeg det du bruker der nærmer seg toppen av kaka.

F.eks. En som ikke har vært flyger kan ikke bli sjef i SAS (nå skal det vel sies at envher idiot har kunnet bli sjef i SAS, så det er vel begrenset gyldighet på det eksemplet...Wink). En som ikke har vært IT-programmerer kan ikke bli sjef i et IT-selskap. En som ikke kan sprenge fjell kan ikke bli sjef i Mesta, osv, osv.

 

Hva med å lese hva som står skrevet før du hisser på deg en aneurisme. Og du har fløyte her inne? Ikke rart det er langt mellom folk som orker å diskutere noe som helst på et saklig nivå her inne.

Jeg sa at det kan godt gå bra, men det er en riskosport! Det kryr jo av gravemaskinførere som er høye lederstillinger i Mesta, men de gikk da ikke rett ut av gravemaskinen og bort i direktørstolen? De prøvde seg kanskje litt som formann først? Kanskje litt prosjektledelse og litt personalansvar?


HotDream

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 30 jan 09, 21:54

Opprinnelig postet av denialsander

Med tanke på CV'en til TKK synes jeg det er hevet over enhver tvil at han har noe å fare med i en sportsdirektør-stol. Hvor mange andre (minst like) kvalifiserte sportssjefer finner du i Norge eller med norsk pass - og som for en passelig edruelig sum vil jobbe for FFK?

 

Og hvor på CV'en til TKK står det at han har erfaring som sportsdirektør? (Å ja, han har to måneder..)  Som personalansvarlig leder i en organisasjon? Svar: Ingen steder.

For å svare på spørsmålet ditt: Det vet vi ikke i og med at vi ikke har peiling på hvor god eller dårlig sportsdirektør TKK er.

At mannen har store og gode ideer om hvordan ting bør være er det vel ikke tvil om, men klarer han ikke å "selge" dette til sin arbeidsgiver og det sportslige apparatet som allerede er i klubben, ja så er han jo ikke sportsdirektør lenger. Da kan han fortsette å skrive blogg på TV2.no som om det eneste riktige er hans syn på saker og ting.

Mannen eier ikke ydmykhet. Hadde han hatt det og nærmet seg oppgavene sine i FFK med litt forsiktighet og litt respekt for andre innvolvertes meninger, ja da hadde kanskje TKK fortsatt vært hos oss...?


stjernengutt

Landslagsspiller
Ble medlem: 31 aug 05
Innlegg: 826

Lagt til: 30 jan 09, 23:39
Endret: 30 jan 09, 23:48
Endret av: FFK1903

Opprinnelig postet av ‰-kungen
Hva med å lese hva som står skrevet før du hisser på deg en aneurisme. Og du har fløyte her inne? Ikke rart det er langt mellom folk som orker å diskutere noe som helst på et saklig nivå her inne.

Har det for meg at Denialsander svarte Bøgejon, ikke deg.

Mod: Fikset sitering, og ja, ser man på trådet versjon, så stemmer det du skriver.

---------------------------

1. Prio Stjernen
2. Pri FFK
3. Fârjestad
4. ManU


tgtgtgtg

A-lagspiller

Ble medlem: 28 des 08
Innlegg: 550

Lagt til: 30 jan 09, 23:47

Opprinnelig postet av mygg

Tor-Kristian Karlsens fotballfaglige kunnskaper er antagelig betydelig større enn hans lederegenskaper.

 

Kunne ikke vært mer enig.

---------------------------

«Ligner på Ballack» blir selvsagt til «den nye Ballack» i rikspressen TKKFlat Trådet Nøstet
Side 1 av 3 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340