Slo Bryne i straffesparkkonkurranse

FFK til kvartfinale

FFK tok tidlig ledelsen 1-0 mot Bryne, men gjestene utlignet fortjent etter sidebytte. I ekstraomgangene produserte FFK en rekke sjanser og da Øyvind Hoås (bilde) stanget inn 2-1 virket kampen avgjort. Men ut av intet utlignet Bryne nok en gang og det hele måtte til slutt avgjøres ved straffesparkkonkurranse. Der trakk FFK det lengste strået.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 19. July 2006 - 20:50
FFK leverte ingen god forestilling i sommervarmen på Stadion onsdag kveld. Nærmere 2000 tilskuere var vitne til en unødig nervepirrende cupduell mot 1. divisjonslaget Bryne som var nær ved å snyte rødbuksene for kvartfinaleplass. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner. Mens to nervøse Bryne-spillere sendte ballen utenfor, så fant samtlige FFK-spillere veien til nettmaskene og sørget for kvartfinalebillett for laget og byen. Der er det fryktelig lenge siden FFK har vært sist!

Knut Torbjørn Eggen var oppildnet etter at kampen var over og glede seg stort over avansementet:

"Det var veldig artig og viktig! For meg var dette årets viktigste kamp sålangt", kommenterte Eggen overfor Radio Fredrikstad samtidig med at han innså at alt ikke fungerte like bra. For igjen sløste FFK med sjansene. "Vi øver oss jevnt og trutt på å score mål, men setter for mange i keeperhøyde. Vi må helt klart ha større uttelling på sjansene om det skal bli en hyggelig høst", erkjente treneren".

Kampen åpnet perfekt sett med FFK-øyne. Hans Erik Ramberg blir spilt nydelig igjennom, tar med seg ballen inn i Bryne sitt straffefelt og blir lagt i bakken. Tom Henning Øvrebø har ikke annet valg enn å peke på straffemerket, og John Anders Bjørkøy er iskald. Det var spilt 12 minutter og FFK ledet 1-0.

Resten av omgangen er jevnspilt. Bryne ypper seg med småfriskt spill, noen halvsjanser og et par litt større. For eksempel tvinges Rami Shaaban til å gjøre en flott beinparade når en Bryne-angriper får fritt spillerom bak et passivt FFK-forsvar.

Det er likevel FFK som produserer de aller feteste mulighetene. Og årets kanskje største sjanse på Stadion, som det ikke blir mål av, får Hans Erik Ramberg. FFK lurer Bryne sin offside-felle og plutselig er Kråkerøy-gutten helt alene gjennom med Eskeland og har all verdens tid til å prikke inn en perfekt avslutning. Ramberg ser imidlertid ut til å snuble i avslutningsøyeblikket og triller ballen svakt til side for mål på en nesten tragikomisk måte.

Mihaly Tóth får også en stor mulighet før pause. Ungareren møter Kvisvik sitt presise innlegg med en herlig stupheading, men Eskeland i Bryne-målet redder mesterlig. Og noen minutter før halvtid varter FFK opp med et angrep bestående av nesten like mange trekk som Argentina sitt berømte fra VM i Tyskland. Men Brenne som får siste touch på ballen har for anledningen tatt på seg ryggsekk og skyter over fra tre meter.

Bryne kommer klart best i gang etter pause og trener Magnus Johansson (som for øvrig ble henvist til tribunen av Øvrevø for sin oppførsel på sidelinjen) sine disipler presser FFK tilbake på banen. Selv om de sjeldent kommer til de store målsjansene, er det ingen tvil om at FFK er på gyngende grunn. Og etter 72 minutter kommer FFKs straff og Brynes belønning. Et hardt skudd fra skrått hold reddes av Rami Shaaban, men i en duell på returen er Raio Piiroja uheldig og lager selvmål. For øvrig hans andre for sesongen...

Etter scoringen fortsetter kampen i det samme sporet, med et blekt FFK-lag som tillater at Bryne får trille ball. Eggen forsøker å endre formasjon til 4-4-2, men verken dét eller innbytterne Tarik Elyounoussi og Øyvind Hoås klarer å snu kampbildet nevneverdig. Ei heller hjelper det med et nytt straffespark etter at Toth rives i bakken. Denne gang treffer John Anders Bjørkøy keeper. Det blir ekstraomganger.

Mens Bryne-spillerne i hele 2. omgang viste stor innsatsvilje og så ut til å ha et brennende ønske om å spille seg til kvartfinale, så FFK-spillerne ut til å ligge på et intensitetsnivå som minnet om en lett treningsøkt. Derfor var det ikke uten frykt undertegnede så for seg 2x15. Kunne FFK reise seg?

Knut Torbjørn Eggen må ha puttet et magisk pulver i vannflaskene i den korte pausen før ekstraomgangene. For da Øverbø blåste i fløyta, tok FFK kommandoen og så ut som et helt annet lag. I løpet av de to ekstraomgangene produserte FFK intet mindre enn hele 5-6 enorme målsjanser av typen 100 %. Raymond Kvisvik, Simen Brenne og Tarik Elyounoussi burde skamme seg over sjansene de brenner. Kun Øyvind Hoås treffer mål. Det gjør han etter 96 minutter, med pannebrasken, etter et nydelig innlegg av Raymond Kvisvik. For anledningen på høyre side.

Bryne har knapt vært over midtbanestreken da innbytter Espen Hægeland får drømmetreff på volley i 2. ekstraomgang og sørger for 2-2. Tarik Elyounoussi får en gigantisk drømmesjanse til å bli matchvinner to minutter før slutt, men det hviler åpenbart en forbannelse over den gutten. Det vil seg bare ikke.

Det blir derfor straffesparkkonkurranse, og for å gjøre det veldig kort: FFK vinner. Simen Brenne, Raymond Kvisvik, John Anders Bjørkøy og Mihaly Toth scorer, mens to Bryne-spillere bommer på sine forsøk.

Kaptein John Anders Bjørkøy måtte i ilden som straffeskytter hele tre ganger i løpet av kampen (scoret på to). Han var naturligvis lettet over utfallet.

- Dette var veldig deilig. Cupen er utrolig moro! Jeg er superglad for å komme videre, men vi burde ha avgjort dette mye tidligere. Det er aldri noe morsomt å bomme på straffespark, men sånt skjer. Det var dårlig av meg og en middels bra prestasjon av keeperen. Jeg skulle ønsket jeg scoret, men å score på to av tre straffer på en så god keeper som Eskeland må jeg være fornøyd med, avsluttet kapteinen til Radio Fredrikstad.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3