Kongsvinger - FFK 2-3 (0-2)

FFK halter videre til 4. runde

FFK og Tarik Elyounoussi tar seg videre i cupen nok en gang, men overbeviser ingen om at dette kan gå hele veien. Med forsvarsspill i denne klassen skal vi være glad det var et førstedivisjons-lag som sto på andre siden av banen. Mange upresise sisteballer fra KIL sørget for få store målsjanser til hjemmelaget, som kunne skapt trøbbel for FFK i kveld.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 05. July 2006 - 22:49

NM i fotball, 3. runde:

Kongsvinger – FFK 2-3 (0-2)
Gjemselund Stadion, drøyt 700 tilskuere

Mål:
Laget (4-3-3): Shaaban - Czwartek, Szekeres, Piiroja, Bertelsen – Ramberg, Bjørkøy, Kvisvik - Wiig (Hoås 61'), Brenne, Elyounoussi (West 61')
Gule kort: Ingen

Nye roller

Knut Torbjørn Eggen prøvde ut nye roller i angrep i kveldens kamp, noe som var lite vellykket. Med Wiig og Tarik på hver sin kant, og Kvisvik bak midtspiss Brenne, spilte FFK en slags 4-2-3-1. Spillerne byttet så mye på posisjonene etter hvert at det ble vanskelig å se helt mønsteret. Kanskje var dette grunnen til at de heller aldri fant ut av hverandres bevegelser, før Brenne gikk ned på midten igjen og Wiig tok over som midtspiss. Da tok FFK spillemessig over for fullt.

Riktignok tok det bare to minutters tid før de rød-hvite tok ledelsen i varmen på Gjemselund. Tarik Elyounoussi fikk sjansen på volley og smalt til med venstrebenet fra drøyt 20 meter. Ballen fyker inn over keeper, den ser ikke helt utagbar ut, men uansett 0-1.

Så ble det ikke skapt veldig mye, før Tarik dukker opp på lengste stolpe etter et innkast. Bertelsen kaster langt inn i feltet mot Piiroja, som ikke når opp. Dermed spretter ballen forbi, og går til Elyounoussi som bare kan bredside inn 0-2, som også blir pauseresultatet.

Bytter satte fart

Rett ut fra garderoben gjør KIL-trener Vegard Skogheim to bytter som setter fart på hjemmelaget. Peter Lindau, en teknisk angrepsspiller med fortid i både Strømsgodset og skotsk fotball, skaper sjanser og scorer også reduseringsmålet for vertene. Ballen sniker seg såvidt over mållinja før Piiroja rekker å klarere.

Det ser ut til at kampen kan være avgjort når Øyvind Hoås har kommet inn og scorer. Etter et innlegg vinner han duellen med keeper på bakerste stolpe, og header ballen i det tomme målet.

I løpet av omgangen vil Kongsvinger ha straffespark hele tre ganger. De får imidlertid bare ett, for hands på Tamas Szekeres. Den settes sikkert inne ved stolpen. De to andre situasjonene er en hands på Czwartek og en felling av Szekeres, men disse dømmes ikke for, noe som ser riktig ut fra tribuneplass.

FFK ror i land en knapp seier, men forsvarsspill av den klassen de viser i kveld holder ikke i Tippeligaen. Når det samtidig prøves ut nye angrepsmønstre som mislykkes ganske radikalt, så skal vi være fornøyd med å være videre og at vi sannsynligvis får hjemmekamp i neste runde.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3