Sprint/Jeløy - FFK 1-2 (0-1)

Videre i cupen i motvind

FFK tok seg til tredje runde i NM i fotball ved å slå Sprint/Jeløy med knappest mulig margin. I tidvis kraftig vind var det vanskelige spilleforhold på en elendig gressmatte.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 08. June 2006 - 20:45
NM i fotball, 2. runde:

Sprint/Jeløy - FFK 1-2 (0-1)
Bellevue Stadion, drøyt 1000 tilskuere

Mål: 0-1 Bjørkøy str. 31', 0-2 Wiig 68', 1-2 Johansen 71'
Laget (4-3-3): Sørlie - Magnussen, Piiroja, Tronseth, Petersen (Røn 61') - Brenne, Kvisvik (Hoås 90'), Ramberg - Bjørkøy, Tóth, Elyounoussi (Wiig 61')

Potetjorde eller fotballbane?

Det var et spørsmål mange fremmøtte stilte seg da de fikk se hva som ventet FFK-spillerne i vinden på Jeløya. Alle kunne se at den eneste formen for fotball som nyttet her, var den vi helst ikke vil se Fredrikstad-laget spille, den som innebærer at ballen er mer i lufta enn på bakken.

Hjemmelaget fikk velge å spille i medvind i første omgang, og klarte også å skape et par brukbare muligheter på dødball. Men det var storebror fra plankebyen som tok ledelsen etter en halvtimes spill. Mihaly Tóth jager et fremspill inn i boksen, og før han når frem til ballen blir han klart felt bakfra og dommeren har ingen andre muligheter enn å dømme straffespark. John Anders Bjørkøy triller ballen sikkert inn ved keepers høyre stolpe til ledelse 1-0 for bortelaget.

Like jevnt etter pause

Sprint kommer til sine halvsjanser også i andre omgang, men igjen er det FFK som lager mål. Bare fem minutter etter at de kom på banen skaper to innbyttere en tilsynelatende trygg ledelse, da Røn blir fremspilt av Kvisvik og legger hardt inn foran mål til Martin Wiig som banker ballen i nettet til 2-0.

Trygt skulle det ikke være, for under tre minutter senere mister Kvisvik ballen i angrep og Sprint kommer på en rask overgang. Ballen ender hos Andreas Johansen på venstrekanten av 16-meteren til FFK, og angriperen stormer inn i boksen og banker inn reduseringen til 1-2 bak en sjanseløs Steinar Sørlie.

Ti minutter før slutt blir hjemmelagets Gard Kristiansen sendt av banen etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for kvelden, da han takler Piiroja hardt i jakt på ballen foran Steinar Sørlie. Likevel klarer Sprint å legge press på FFK, som ikke klarer å utnytte overgangsmulighetene som oppstår på slutten av kampen.

Det ble ingen cupbombe denne kvelden heller, verken på Bellevue eller i noen andre kamper der lag fra den øverste divisjonen var innblandet. Men i 3. runde får vi nok Moss på Melløs igjen, og da smeller bomben...FFK slår kråkene sønder og sammen for første gang på årevis!

17/02/2024 15:30 | 3147bc24