Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk på en motstander

Glisne Grenland

Norges eldste idrettsforening mot norges første rene fotballklubb. Det er med andre ord duket for et nostalgisk møte på Odd Stadion. Vi må også være nostalgisk av oss for å finne siste borteseier i dette oppgjøret, for det har blitt tap de to siste sesongene, og hvem husker egentlig forrige gang vi møttes før det igjen?
Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 04. June 2006 - 22:18
Igjen skal vi på tokt på fremmed jord, men i motsetning til vikingenes herjinger tusen år tilbake, har FFKs fangst vært skrål. For mens vikingene høvlet over alt som hadde puls, og dro med seg alt av verdier tilbake til Norge, har FFK kommet tilbake med to poeng på fem bortekamper så langt denne sesong. Ikke noe som fortjener en plass i historien slik som vikingene med andre ord.

På en rekordjevn Tippeliga-tabell ligger Odd på bronseplass, men skulle FFK vinne på mandag så kan vi vinke pent når vi tar dem igjen på tabellen, for det skiller ikke mer enn to poeng mellom lagene. Selv om Odd-laget er svekket fra i fjor, er ikke savnet av Olivier Occean merkbart enn så lenge. Jeg skulle likt å se hva som vokser i hagen til Arne Sandstø, for det virker som han drar opp den ene gode fotballspilleren etter den andre som gulerøtter. Ingen har hørt om spillerne før de brått imponerer for Skiens-laget.

Resultatet av at de har importet såpass mange ukjente navn fra utlandet, har også gjort sitt til at hele laget har fått et internasjonalt snitt. Var det kanskje derfor de allerede på slutten av 1800-tallet ga klubben det internasjonale navnet Odd?

Siden laget rykket opp i 1999 har de vært en litt kjedelig aktør i Tippeligaen. Det har blitt mye verken eller for Telemarksklubben. Det kan minne litt om ei gammel dame som besøker butikken hver dag, år ut og år inn. Ingen misliker ho, ei heller vil noen savne ho nevneverdig hvis ho en dag ikke skulle være der. Slik er det også med Odd Grenland, de er tilstede, men utmerker seg verken i det ene eller andre retningen, og blitt derfor å regne som en lite inkluderende grå mus i ligaen.

For å bedre inntrykket har også de kommet på tanken på å bygge et nytt stadion. Det hele blir litt som når den mest populære i klassen har kjøpt ny bukse, så skal den nest mest populære ha den samme. Når det kommer til Odd så har vi vel kommet til personen som flere år senere kjøper samme bukse. Stadion bærer også preg av dette, ikke særlig spenstige greier, men litt hastverksarbeid for å være med i saueflokken av andre klubber som har store planer.

Hvorfor de trenger ny stadion er uvisst, det er ikke en veldig pågang på tilskuere til kampene til Odd, snarere tvert imot. Stemningen kan minne veldig om et ganske så glissent kaffeslabras på en søndags ettermiddag. Folk småprater litt med hverandre, og nyter litt drikke, uten å engasjere nevneverdig.

Ei heller til mandag får vi håpe jubelen står i taket hos vertene når FFK gjester Telemark. Tør vi håpe på samme resultat som i cupen i 1980?

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24