FFK2 - Gresvik 2-0 (2-0)

Rekruttlaget fortsatt overlegne

Gresvik ble som forventet et par nummer for små for hjemmelagets gode og rutinerte mannskap, og hadde aldri mulighet til poeng på Stadion i kveld. FFKs reservelag fortsetter turen mot opprykk, noe de sårt trenger for å få bedre kamptrening til de nest beste.

Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 02. June 2006 - 21:04

3. divisjon avd. 1, 7. serierunde:

FFK2 - Gressvik 2-0 (2-0)
Fredrikstad Stadion, ca. 50 godt påkledde tilskuere og en gærning i shorts

Mål: 1-0 Lars Blixt 7', 2-0 Christian Petersen 20'
Laget (4-3-3): Staw - Magnussen, Petersen, Tronseth, Halvorsen - Røn, Shabani, Elvestad - Blixt, Trulsen, Wiig
Gule kort: Petersen (FFK), Gresvik 3stk

Best fra første spark

Hjemmelaget viser med en gang at de mener alvor, allerede i åpningsminuttet er Michael Trulsen frempå og avslutter fra sju meters hold, men skuddet er for svakt og keeper redder greit. I det sjuende minuttet av kampen slås en lang pasning frem mot Lars Blixt, for anledningen høyre flanke i den fremste treeren! Ballen spretter over Gresviks venstreback, og Blixt får all verdens tid til å sikte inn skuddfoten. En pent utført lobb fra 16 meter går i bue over en målvakt på halvdistanse, og FFK tar ledelsen 1-0.

Halvveis i omgangen får de rød-hvite hjørnespark. Michael Trulsen slår innoverskrudd med høyrefoten, og på bakerste stolpe dukker Christian Petersen opp og styrer inn 2-0 via stolpen. Allerede nå synes kampen avgjort.

Gresvik begynner å bli frustrerte over at de henger etter i duellene, og pådrar seg to gule kort i løpet av to minutter før halvtimen passeres. Først sparkes Trulsen ned bakfra, og så skjer det samme med Røn. Begge taklinger er svært sene, og helt tåpelige.

Like etter kortene er delt ut, kommer Michael Trulsen på en overgang. Etter å ha blitt spilt flott gjennom av Lars Blixt, ender han alene med keeper. Dessverre blir forsøket på å skru ballen i lengste hjørne snappet opp av målvakten.

Fem minutter før hvilen oppstår en stygg situasjon da bortelagets målvakt ruser ut for å bryte et fremspill foran Michael Trulsen. Sistnevnte er tilsynelatende først på ballen, men begge spillere feier inn i hverandre i stor fart, og lander stygt i etterkant. Begge blir liggende, men heldigvis ender situasjonen uten varige skader og ingen spillerbytter er nødvendige. Forøvrig var bortelagets målvakt stadig på luftetur, og det endte nesten aldri godt for Gresvik. Dessverre klarte aldri FFK å utnytte mulighetene som oppstod som følge av rotet.

Transportetappe

Andre omgang starter tregt, og de første tjue minuttene er det eneste nevneverdige en stor mulighet til bortelaget. Kapteinen og midtbanespilleren med nummer 10 på ryggen spilles gjennom i midten, og får lobbet over Staw som står et stykke ute. Ballen går såvidt over tverrliggeren, dette kunne fort vært en redusering. Ikke lenge etterpå klarer Christian Petersen å snakke på seg et gult kort etter at han pådrar seg frispark på offensiv corner.

Med tjue minutter igjen av kampen er bortelagets keeper igjen på bærtur, og Are Tronseth har hele målet å sikte på med hodet. Under press header midtstopperen dessverre over tverrliggeren. Ikke lenge etter får Martin Wiig frispark på 20 meter. Han skyter selv, og et godt forsøk ender i stanga. Her kunne det fort blitt 3-0.

Så pådrar bortelagets spiller nummer 23 seg gult kort, etter få minutter på banen, for en sen og kynisk takling på Christian Halvorsen som har kommet på en fin overlapp på venstresiden. Frisparket slår Lars Blixt gjennom hele feltet og treffer innsiden av stolpen. I kaoset foran mål klarer ingen å skyte bra nok, ballen ender til slutt over mål.

Å bli taklet er noe av det siste Halvorsen rekker, før han blir byttet ut. Inn kommer en spiller mange trodde var glemt, og som få har sett denne sesongen. Dag Frode Hornseth entrer banen.

Kampens siste kvarter består kun av halvsjanser, selv om noen større sjanser burde kommet. Men takket være en blind linjemann foran Plankehaugen-feltet ble flere situasjoner feil bortdømt for offside, forøvrig noe som også rammet Gresvik et par ganger i første omgang.

Alt i alt en fortjent seier, og turen mot opprykkskamper fortsetter. Neste hjemmekamp for rekruttlaget er en viktig toppkamp mot lokalrival Lisleby 19. juni. Det burde bli gøy, så møt opp!

17/02/2024 15:30 | 3147bc24