Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 16. plass: Bærum

Enhver side med respekt for seg selv har et tabelltips. Derfor har vi også vårt. Hver dag frem mot seriestart skal undertegnede presentere et lag og starter i bunn for så og ende opp med førsteplassen dagen før seriestart. Vi starter i dag med 16. plassen hvor tipset går på at nyopprykkede Bærum ender...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 27. March 2003 - 17:34
Hvorfor plasserer jeg fremadstormende Bærum Sportsklubb sist?

Ganske enkelt er jeg nødt for å plassere et lag sist, akkurat som et lag er nødt for å havne sist når status gjøres opp til høsten. Sånn er det bare, og det finnes selvsagt flere innvendinger mot at Bærum ikke havner på sisteplass. Men det gjøres det om alle lag. Statistikken sier også sitt om at nyopprykkede lag gjerne får det tøft i 1.divisjon, og det er stor sannsynlighet for at 2-3 av disse rykker ned. De fleste er nok enige om at FFK ikke er blant disse, og at Mandalskameratene også virker å være sterkere enn et typisk nyopprykket lag. Ved bruk av eliminasjonsmetoden er det dermed nærliggende å tippe Bærum på nedrykksplass.

Kunnskapen til den vanlige FFK-tilhenger om Bærum begrenser seg nok til at vi snakker om en nyopprykket klubb, et lag vi ganske sikkert er bedre enn og som har overtatt vår tidligere helt og kaptein Christer Arnesen. Jeg har forsøkt å se litt nærmere på klubben.

Det er ingen tvil om at potensialet for toppfotball er stort i Bærum og omegn. Men de siste årene er det Stabæk som har dratt fordel av dette og etablert seg helt i toppen av norsk fotball. Bærum har slitt en mer anonym tilværelse i 2.divisjon. Forholdet klubbene i mellom er altså snudd på hodet. Tidligere var Nadderud Bærums arena og hadde det beste laget i området, nå er det Stabæk som spiller Tippeligafotball på Nadderud mens Bærum får låne plass der - delvis mot sin vilje. Bærum har derimot ambisjoner om å etablere seg i 1.divisjon, men vil trolig skynde seg sakte. Hvor realistisk er det at de kan ta igjen Stabæk og gjenvinne hegemoniet i regionen? Neppe spesielt realistisk i nær fremtid, men det er heller ikke så viktig her. Det vi er interessert i er jo å vite hva Bærum står for i 2003 og hvordan de vil klare seg i årets 1. divisjon.

Treningskampene i forkant av sesongstart har gått litt opp og ned for Bærums del. Alt fra en imponerende seier mot sterke Raufoss til stortap for 2. divisjonslaget Nybergsund er eksempler på at det har svingt veldig. Men dette viser kanskje snarere at Bærum, i likhet med alle andre lag, har brukt treningskampene til eksperimentering og stilt med forskjellig mannskap fra kamp til kamp. Jeg legger med andre ord ikke særlig vekt på dette.

Bærum drives nøkternt og har også hatt sine problemer økonomisk sett. Dette har også gjort at man ikke har hatt mulighet til å hente inn de største navnene. Likevel kjenner vi i Fredrikstad spesielt godt igjen et av de nye navnene i Bærums spillerstall. For da tidligere FFK-strateg Christer Arnesen vendte hjem fra ett års opphold i USA i fjor sommer, fikk han etter hvert beskjed av Eggen om at man ikke ville satse på han. Dermed gikk veien til Bærum hvor Arnesen tidlig fikk signaler fra sin nye trener, Tor Ole Skullerud (\"Toro\") , om at han ville bli satset på og få spille i sin favorittposisjon - sentral midtbane. Vi som har fulgt FFK tett de siste årene vet hvor god Arnesen kan være, men hvordan har året i USA påvirket han? Dessuten har aldri Christer spilt i 1.divisjon før. Er det kanskje et svakhetstegn for Bærums del at en spiller som nok ville slitt benken i FFK nå blir ansett som en sentral spiller i Bærum?

Men Bærum har andre spillere vi må legge merke til enn Arnesen. Bjørn Stephansen har kommet fra Strømsgodset (tidligere Start) og vil sannsynligvis bli en klar defensiv forsterkning. Kaptein og midtstopper Truls Vaagan er en viktig spiller som har fått gode skussmål. Lenger frem på banen skal Bærum stole på kreativitet og scoringer fra John Kenneth Svendsen, Bjørnar Sund, Inge Klevberg og Kim Nystedt m.fl. Spillerstallen teller 20 spillere, og selv om det er en rekke gode spillere her som i enkeltkamper vil gjøre det svært vanskelig for hvilket som helst lag på dette nivået, tror jeg dessverre for Bærums del at det ikke er godt nok til å beholde plassen. Det virker noe tynt, det er litt for mye mangel på rutine (både på trener- og spillersiden) og laget mangler et par spillere som kan fremheve seg i 1.divisjon og dra lasset. Med andre ord, Bærum er neppe gode nok til å overleve i dette selskap.

Nye spillere
Christer Arnesen (Long Island Rough Riders), Bjørn Stephansen (Strømsgodset), Bjørnar Sund (Skeid), Inge Klevberg (Frigg), Knut Dørum Lillebakk (Molde)

Spillere i avgang
Fredrik Strømstad (Start), Johnny Gallefoss, Pål Tømmerhoel, Trond Kindervåg, Pål Arne Johansen, Henning Stien, Dyre B. Kleive, Iver Sletten, Kjetil Solberg, Lars B. Vold.

Treningskamper 2003 fram til dags dato
22.01 Bærum - Hønefoss 1-1
29.01 Bærum - FK Tønsberg 5-0
05.02 Bærum - Kvik/Halden 1-1
08.02 Bærum - Eidsvold/Turn 1-1
15.02 Bærum - Skeid 0-2
22.02 Ull/Kisa - Bærum 2-2
26.02 Raufoss - Bærum 1-3
01.03 Bærum - Ørn Horten 3-2
07.03 Bærum - Oslo Øst 2-0
12.03 Bærum - Nybergsund 1-4
19.03 Bærum - Lørenskog 2-1
25.03 Sandefjord - Bærum 1-0

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3