Kvik Halden - FFK 1-7 (0-4)

FFK lett videre til 2. NM-runde

FFK tok seg enkelt av Kvik Halden i dagens kamp i NMs første runde. Med kalassifrene 7-1 var det aldri noen tvil. Flotte scoringer og tidvis lekent spill ble for mye for motstanderen fra 3. divisjon.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 10. May 2006 - 21:26
NM i fotball, 1. runde:

Kvik Halden - FFK 1-7 (0-4)
Halden Stadion, drøyt 1300 tilskuere

Mål: 0-1 Elyounoussi, 0-2 Røn, 0-3 Røn, 0-4 Bertelsen, 0-5 Wiig, 0-6 Røn, 0-7 Petersen
Laget (4-3-3): Shaaban - Czwartek, Tronseth, Zivkovic, Bertelsen - Røn, Berg, Kvisvik - Wiig, Hoås, Elyounoussi

Tidlig avgjort

Med firemålsledelse for FFK lenge før første omgang var over, fantes det aldri noen tvil om hvilket lag som skulle avansere til neste runde i fotball-NM. For selv om Kvik vartet opp med et par fete sjanser i starten, var det bortelaget som viste seg farligst foran mål. Tariks åpningsscoring var en perle, og bare starten på mye moro. Unggutten tar ned ballen på hjørnet av boksen, vender innover på første touch og banker ballen opp i det lengste hjørnet med venstrebeinet. Vakkert, og til stor glede for mange tilreisende FFK-supportere.

Nummer to og tre skulle komme fra Michael Røn, som løp og løp i 90 minutter i dag. Den første da han fikk god tid til å sikte fra 20 meters hold, et knallhardt skudd som går inn helt oppe i vinkelen, vakkert. Røns andre mål var også av det fine slaget, et godt treff på halv volley med venstrefoten fyker inn bak keeper oppe i samme hjørne.

Trond Erik Bertelsen skulle også vise seg frem i kveld, med mye offensivt spill. Faktisk fikk den nybakte faren spille spiss et kvarters tid etter at Brian West har kommet inn i andre omgang, i samme periode ble da det amerikanske hurtigtoget henvist til en plass som offensiv venstreback. Men det var Bertelsen som laget første omgangs siste mål, etter at ballen har fått sprette over flere spillere i feltet venter backen på lengste stolpe og banker inn sitt første mål i årets NM til pauseresultatet 4-0.

Ikke lenge før pause hinker Bora Zivkovic av banen med skade, forhåpentligvis ikke noe alvorlig. Uten forsvarsspillere på benken etter at Are Tronseth allerede var blitt erstattet av Christian Petersen, var det Hans Erik Ramberg som fikk oppgaven med å fylle tomrommet i det bakerste leddet. La oss håpe vi slipper å se dette i Tippeligaen, for det gikk ikke bra!

Dårlig uttelling

FFK burde scoret mange mål i kveld. De gjorde det også, men det burde definitivt vært tosifra, noe Plankehaugen uttrykte ønske om allerede på 4-0. Martin Wiig lagde en perle til 5-0 rett etter hvilen, da han vippet ballen i en bue over keeper fra 7-8 meter.

Omgangen fortsatte med masse fint spill fra FFK, ofte satt i gang av en Raymond Kvisvik i spillehumør, som viste flere lekre detaljer utover i omgangen. Det er da også greit å være servitør, når man foran seg har Røn og Tarik konstant på løp. Omgangens største sjanse som ikke ble omsatt hadde Øyvind Hoås. Tarik kom seg enkelt fri langs høyresiden og slo inn foran mål, men fra under halvmeteren klarer banens lengste å sette ballen til side for mål...en prestasjon, vil mange si.

Michael Røn lagde sitt tredje for kvelden, og Christian Petersen fastsatte sluttresultatet til 7-1, som ligner svært hyggelig på noe vi opplevde en stund tilbake da haldenserne besøkte oss til seriekamp. Mellom disse målene reduserte Kvik, et trøstemål som kommer på en overgang etter at bortelaget har blitt litt ivrige og sendt åtte mann i angrep.

Alt i alt en svært fortjent seier, la oss håpe det ikke har kostet skader på to midtstoppere. Neste runde i NM spilles 8. juni, og bli ikke overrasket om Forbundet setter opp en kort reise til Sentralidrettsanlegget på Lisleby for våre spillere.

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3