temp

FFK2 - Greåker 5-0 (2-0)

Ny hjemmeseier for solid rekruttlag

FFKs reserver tok i kveld imot Greåker på Fredrikstad Stadion, og vant fullt fortjent 5-0. Med den startoppstillingen hjemmelaget sendte på banen, var det alltid bare et spørsmål om uttelling hva resultatet ville bli.
Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 08. May 2006 - 21:32
3. divisjon avd. 1, 3. serierunde:

Fredrikstad Stadion, ca. 100 tilskuere

Mål: 1-0 Hoås 20'', 2-0 Hoås 24'', 3-0 Wiig 48'', 4-0 Hoås 49'', 5-0 Hoås 65''
Laget (4-3-3): Sørlie - Dalen, Zivkovic, Høyum, Halvorsen - Røn, Garro, Berg (Vugdalic 63'') - Hoås (Egeh 78''), Wiig, Kvisvik (Trulsen 56'')
Gule kort: Tangen (Greåker) 58''

Slapp start

Hjemmelaget satte ikke altfor høyt tempo i kampen fra start, og Øyvind Hoås' sjanse hvor han får tatt imot ballen på lengste stolpe og lobber over mål, er alt som skjer det første kvarteret i solskinnet på Fredrikstad Stadion. Den første store sjansen er det faktisk Greåker som skaper, etter at venstreback Christian Halvorsen har vært på et av sine mange offensive løp og ikke rekker hjem i tide. Bortelaget får lagt inn fra høyre, men Zivkovic kaster seg inn i duellen og hindrer avslutning foran mål.

Halvveis i omgangen sørger en flott vending fra José Garro for at han kan spille fri Kvisvik langs venstrekanten. Raymond slår en presis ball på bakerste stolpe der Hoås venter, og enkelt setter inn 1-0. Ikke mer enn fire minutter senere kombinerer de to igjen, denne gangen kommer innsvingeren fra Kvisvik som har løpt seg fri ute på høyresiden, og Hoås tar imot ballen med mann i rygg, vender og knuser ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Emil Waters i Greåker-målet.

Omgangens siste store mulighet skulle bortelaget få, da en av angrepsspillerne deres lurer offside-fella, runder Steinar Sørlie elegant og triller ballen mot det åpne målet. Takket være god innsats av høyreback Patrik Dalen, som kommer skliende inn og får sparket ballen på riktig side av stolpen, går FFK2 til pause med ledelse 2-0.

Hardt ut etter pause

Etter at lagene har kommet på banen til andre omgang, tar det bare fire minutter før de rød-hvite har doblet sin ledelse! Først spiller Christian Berg en flott stikkpasning mellom stopperne til Greåker som når frem til Martin Wiig. Han plasserer ballen iskaldt nede i keepers venstre hjørne til 3-0. Så vinner FFK2 ballen rett etter bortelaget har tatt avspark i midtsirkelen, Christian Halvorsen får ballen på venstresiden og slår et presist innlegg rett på panna til Øyvind Hoås. 4-0.

Med 25 minutter igjen å spille slås en lang og høy ball inn i feltet, tilsynelatende umulig å få tak i. Men Øyvind Hoås strekker høyrebeinet lenger enn noen trodde var mulig, og tar ned ballen på 6 meter. Uten en eneste med- eller motspiller i nærheten, har spissen tid til å legge ballen til rette før han banker inn 5-0 og sitt fjerde! mål for kvelden.

Resten av kampen byr på noen halvsjanser til hjemmelaget, mye nesten i siste fase av spillet. Greåker derimot skaper noen feite sjanser, de bommer to ganger på åpent mål og burde absolutt hatt nettkjenning i løpet av kvelden.

Kampen slutter altså 5-0, uten at det sier så mye om kampen. Bora hadde et tosifret antall raid fra sin stopperplass, noen mer vellykket enn andre. De to gangene han prøvde på tunnel i eget forsvar, kunne han lett blitt straffet for det. Den erfarne stopperen har en tendens til å ville showe litt mye på dette nivået. Ellers var Garro bra, han koste seg med naturgress under beina og spredde presise pasninger gjennom hele kampen. Christian Halvorsen var meget positiv, som vanlig sett løpende opp og ned venstrekanten i 90 minutter. Ellers var det ingen som utmerket seg spesielt, annet enn det man bør forvente av Tippeliga-spillere i en kamp på dette nivået.

17/02/2024 15:30 | 3147bc24