Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk på en motstander

5. serierunde: Solérrike Start

Det er på tide å ta frem de bløde konsonantene og ta turen til det blide Sørlandet. I takt med Keikos mage har også den sportslige suksessen til laget minket etter en forrykende vår- og sommersesong i fjor. Avgjørelsen om seriegullet falt riktignok ikke før i siste serierunde, men de møtte et mye bedre lag, og har vel innsett at seriesølv var over all forventning.
Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 03. May 2006 - 12:39
Historikk

Det hele startet i 1641, da hadde Fredrikstad vært oppegående i nesten hundre år allerede og vi hadde vel innen den tid fått gatelys, kjøpesentre, tre bybranner og vårt første seriemesterskap. Og det var ikke på grunn av den varme sommeren eller den idylliske geografien som spilte inn. De trengte rett og slett en by mellom Skien og Stavanger, for de manglet en kjøpstad på strekningen. Jeg vil med andre ord tro at det likevel var tilfeldig at byen havnet akkurat der, for det finnes sikkert andre lange strekninger i Norge hvor det også trengtes nye kjøpsteder. Kanskje Kristiansand ville vært midt i mellom Tromsø og Trondheim, hadde det ikke vært for at noen gule tannkoster bosatte seg der og kalte byen Bodø.

Severdigheter

Hvem har vel ikke hørt om Dyreparken i Kristiansand? Der bor også byens mest representative borger. Født i desember 1979. Det kunne ha vært Espen Johnsen, men seks dager senere kom Julius til verden og ble fort byens største attraksjon. Lenge satt han alene på sin trone, men nå har han muligens blitt forbigått av alle ølkraners venn i Kristiansand. Etter et ikke helt ukjent kongelig bryllup dukket det nemlig opp en skjeggete mann ved navn Sven O. Høiby i Akersgatas blekker, og da er ikke veien lang til å bli rikskjendis igjennom Se & Hør uke etter uke. Hvor stolte kristiandsanderne er av sin nye kjendis vites ikke. Han går vel mest under kategorien byoriginal i likhet med det Kjutta var frem til midten av 1950-tallet, for de som virkelig har gravd dypt i historiebøkene.

Kristiansand er også arrangør av Quart-festivalen der unge mennesker i mangfold utfolder sine "sportslige aktiviteter" i det som er av bortgjemte strender og holmer. Det er vel ikke første gangen noen har dratt dit som viltre ungdommer med fremtiden foran seg, og dratt derfra utvitende om at de om noen måneder senere er småbarnsforeldre og har fremtiden fastlåst. 

IK Start

Som jeg skrev innledningsvis så hadde Start en forrykende sesongstart i fjor, få trodde det ville holde helt inn. Det gjorde det ikke heller, det eneste som stod i veien var FFK. I dag står de igjen på motsatt banehalvdel og ettersom det løsnet for Start i forrige serieomgang er det ventelig FFK som får tre poeng i dag, tradisjonen tro. 

Keikos loffer er fremdeles aktive i Start, men kritikerne av hans harde linje har fått blod på tann ettersom resultatene ikke har blitt like imponerende som i fjor. Dette biter tydeligvis ikke på denne velfylte mannen og han fortsetter å mane spillerne til innsats i så vel på trening som i kamp. Og skulle de ikke gi hundre prosent, så vil jeg tro makrellene ute på banen lider samme skjebne som makrellene ute i havet gjorde da de møtte Keikos avdøde navnebror. De ble spist.

Jeg vil da tro at stakkars Doffen ikke har en sjanse der han spreller rundt i sølepyttene når Nordlie kommer trampene med en sulten mage. En ting er sikkert, Nordlie kommer til å sultefôre etter tre poeng når dagens kamp er over.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3