Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk på en motstander

4. serierunde: Lugubre Lillestrøm

Denne gangen er det Lillestrøm som står for tur. Et lag vi faktisk aldri har tapt mot, hvis vi da ser bort fra de fire av de fem siste oppgjørene. Et cuptap og tre serietap har det blitt, og sikkert noen tap før det. Så da er det kanskje på tide med en seier igjen likevel?
Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 27. April 2006 - 18:40
Historikk og severdigheter: Bystatus og varemesse!

Historikk og severdigheter skulle egentlig blitt forbigått i all stillhet denne gangen i ren sympati over at de ikke har stort å vise til. Jeg kan likevel kort oppsummere at i motsetning til Fredrikstad, som fikk sitt navn etter en konge, så fikk Lillestrøm sitt navn etter en gård, ikke overraskende var navnet på gården Lille Strøm. Tømmerfløting og sagbruk var årsakene til at Lillestrøm vokste frem, ikke helt ukjent historikk om vi ser tilbake i tid i Fredrikstads historiebøker heller. De fikk også et kallenavn akkurat som Fredrikstad fikk sitt Plankebyen. Flisbyen ble Lillestrøm beæret med.

Det kan også nevnes at de etter mye smisking fikk bystatus allerede i 1998, imponerende nok i seg selv, og kanskje enda mer imponerende når vi vet at dette skjedde kun to år etter at verdensmetropolen Askim kunne smykke seg med tittelen by.

Av severdigheter kan jeg kort og brutalt nevne Norges Varemesse, og at de har en jernbanestasjon.

Lillestrøm Sportsklubb

Det er kanskje ikke så rart fotballklubben i byen står så sterkt som den gjør når vi ser på alternativene som tilbys. Til gjengjeld har de fått en klubb som har nesten flere år bak seg i toppfotballen enn Arne Scheie. Det er med andre ord ikke noen nykomling av ei spire vi møter på motsatt banehalvdel førstkommende helg, snarere et eldgammelt eiketre som for lengst har slått skikkelig rot i vår øverste divisjon. Ethvert eiketre med respekt for seg selv har selvsagt en klok ugle sittende og våke på en av grenene. At dette skulle bli Jan Åge Fjørtoft høres mer ut som ugler i mosen enn ei klok ugle i eiketreet.  

Og mens vi er inne på fuglearter. De har selvsagt også sin egen supporterskare. Kanarifansen, kaller de seg, ettersom laget blir kalt Kanarifuglene eller rett og slett Fugla. Jeg vil tro at disse fuglene følger de mer intelligente fuglene og drar sørover om vinteren for så å vende tilbake med nye impulser om våren. Det er i hvert fall tilsynelatende stor tilstrømning av utenlandske spillere som dukker opp på Årasen hver vår.  

LSK-stallen består nemlig av ikke mindre enn 9 nasjonaliteter spredt rundt omkring i verden, og da har jeg ikke tatt med Frode Kippes knehøyde-taklinger av en annen verden. Selv en tiger i FFK-buret måtte slikke sine sår da knottene til Kippe trengte seg brutalt inn i kneet. Ikke lett å vite hvor slike hører hjemme, verken Kippe selv eller horrible taklinger. Om ikke flommen av billige varer i form av fotballspillere stanser snart, så kan vel like gjerne den tyske treneren kalle lage sitt for Lidl Sportsklubb? Og skulle kvalitetsspillerne mangle, så kan de også videreutvikle LSK til å bli "Lidl Søker Kvalitetsspillere"...

LSKs spillerstall er med andre ord ikke ulikt FNs sikkerhetsråd i antall og geografiplassering. Det er med andre ord ikke mangel på ambisjoner i klubben når de kan sammenlignes med internasjonale organisasjoner på størrelse med FN. Og investorene har gått tungt inn i klubben og skal føre den enda et sted opp på toppen av norsk fotball. Så spørs det om det store eiketreet får stå så særlig lenge. En plankehaug trenger plank, og hva er vel bedre enn å hogge ned et eldgammelt eiketre? Og ettersom ishockeysesongen er over, så er det kanskje håp om å få hjelp av Red Beavers også, de har nok nedfelt trær før, bevere som de er.

Det er i hvert fall håp om å endelig ta tre poeng mot disse gampefotballens ryttere, rive dem ned fra deres sal og la de få smake Röslers lanse i form av straffetrening nattestid. Selv en humørfylt Kvisvik har kvittet seg med lårhøna for å krige mot Kanarifuglene. Så får vi håpe at Rösler har gjort like god research på FFK som enkelte medier gjør før de legger ut artikler. En ting er sikkert, om det skulle bli tap for tyskeren, så vil jeg tro at han er like ydmyk og selvkritisk som mediene har vist seg å være og overhodet ikke vil finne på å skylde på den motsatte part, ei heller surne som kefir over dette, men heller ta det med et smil.

Om dere ikke skulle finne ironien i verken dette eller det som ble omtalt, så ring omgående til TV2. Jeg vil ikke tro de sitter med svaret på noe av det, men dere kan jo lete sammen… De hadde visstnok ikke skjønt at research er like viktig som grytekluter når man skal ta varme ting ut av ovnen, og brente seg på det. Og om noen fortsatt skulle være i tvil om undertegnedes syn på TV2 i denne saken, så kan jeg svare ved å stille følgende spørsmål om min karakteristikk av TV2: Skal jeg være snill eller ærlig?

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3