Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2006

Rosenborg tar tilbake tronen

Vi avrunder årets tabelltips med de fire øverste plassene, etter hvert kjent som de fire lagene som kvalifiserer seg til Royal League. Men viktigst: Vi tror Rosenborg kommer fryktelig sterkt tilbake igjen og stikker av gårde med trofeet som landets beste fotballklubb ved sesongslutt 2006...

Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: Thomas Myhren (www.rbkweb.com)
Lagt ut: 06. April 2006 - 02:46

1. Rosenborg

Fjoråret fremstod som litt uvirkelig, ikke bare for trofévante trøndere, men også for fotballnorge. For siden Vikings gull i 1991 har det kun vært Rosenborg, Rosenborg og atter Rosenborg øverst på tabellen etter endt serierunde. Og de fleste trodde også hele sesongen i fjor at de ville seire til slutt, men nedturen bare fortsatte og det ble til slutt en skuffende 7. plass (og det etter en god høstsesong med nyansatte Høgmo ved spakene). I vinter har de vist at de er tilbake på det gamle sporet. Vinnerinstinktet har gjort at de har gjort sakene godt i treningskampene, men de røyk ut av UEFA-cupen etter blant annet svakt keeperspill av Espen Johnsen.

Nå er det derimot klart at Lars Hirschfeld står i mål for trønderne, og resten av laget virker tryggere og bedre enn noen gang. På topp har de også fått hentet inn en forsterkning i Iversen, men kanskje like viktig har de svekket en av sine konkurrenter ettersom trønderen kom fra seriemester Vålerenga.

Vi tror Rosenborg lærte leksa i fjor og ikke vil gjøre de samme feilene igjen i år. De har den beste stallen i Tippeligaen og med en tidligere suksesstrener, så ser det ut til at de nok en gang kan juble på slutten av sesongen.

2. Lillestrøm

Lillestrøm har imponert de fleste i vinter, både i treningskamper og at de har kommet til finalen i Royal League. En viktig brikke i nettopp den turneringen har vært nyinnkjøpte Occean. Han har fortsatt der han slapp i Odd Grenland og levert scoringer på bestilling for Rösler & co. Men Lillestrøm har flere strenger å spille på, det viste de allerede i fjor da Occean ennå ikke var innkjøpt. Nå fremstår de som et velorganisert lag som er gode defensivt, er kreative fremover og fortsatt dødelige effektive på, ja nettopp, dødballer.

På midtbanen har de sterke folk som Koren og Riise, begge har imponert i vinter. Også andre spillere har utviklet seg et hakk videre fra i fjor og det tror vi også Lillestrøm gjør som lag. De er den sterkeste utfordreren til Rosenborg, men det kan kanskje bli litt mye fokus på Uwe Rösler enkelte ganger.

LSK har ligget høyt oppe i flere år, men det er først i år de virkelig blir sett på som en gullfavoritt, så spørs det om de vil leve opp til forventningene? Rosenborg har hatt det stempelet i mange år og har nesten innfridd hver gang, kanskje det er nettopp det som blir utslagsgivende?

3. Vålerenga

I fjor kunne de endelig juble over et etterlengtet seriegull, men så begynte nedturen. Ut av Royal League og i treningskampene har det ikke gått like bra for seriemesteren. De har heller ikke forsterket nevneverdig siden i fjor, men mistet isteden Iversen til RBK.

Men det er først nå det skal kjempes om poeng, og nå ser det ut til at de fleste som har gått rundt skadet, sakte men sikkert, er tilbake før seriestart. Og et nesten uforandret lag fra i fjor bør bite godt fra seg også denne sesongen.

Og skulle det gå dårlig frem til sommeren er Vålerenga en av de bedre rustede klubbene rent økonomisk, så det er ikke umulig at det kommer en stor signering til sommeren. I fjor hentet de Flo, året før Iversen, hvem blir det i år?

Trenerteamet virker også sterkt. Spillerutvikler Aabrekk, analytiker Drillo og som i fjor, trener Rekdal. En trio som har fått tildelt de arbeidsoppgavene de er best på. Men det kan også bli for mange kokker og for mye søl. 

4. FC Lyn Oslo

Lyns unge mannskap bet fra seg i fjorårets serie og var på nippen til å snyte både Start og Vålerenga for seriegullet. Det holdt ikke helt inn, men de endte på en imponerende tredjeplass etter at Henning Berg hadde tatt over klubben. Han fortsetter i år og er nok sugen på å klatre enda litt til på tabellen.

Og i år blir kanskje fokuset rettet litt mer mot det sportslige. For selv om det gikk bra i fjor var nesten samtlige nyhetsoppslag rundt Lyn om John Obi Mikel. Saken er ennå ikke avklart, men det ser ut som media har melket denne saken for hva den er verdt. Rett før seriestart var det også litt krangling i media angående overgangen til Espen Hoff. Nå er denne i orden, og alt ser ut til å være klart for en ny sesong.

Al-Habsi har forlatt Lyn til fordel for Bolton i Premier League. Inn har Eddie Gustafsson kommet. Han holder neppe samme standard, og blir kanskje Lyns svakeste ledd denne sesongen. Men laget som slapp inn desidert færrest mål i fjorårets liga kommer sikkert til å gjøre det bra også uten en klassekeeper i mål.

Mange av talentene fikk sitt gjennombrudd i fjorårets sesong, det spørs om samtlige lever opp til forventningen når rosen har lagt seg og de alle starter med blanke ark uten resultatene i fjor å leve på, men med store forventinger å leve opp til.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3