Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltips 2006

Årets middelhavsfarere

I vårt tabelltips er turen kommet til lagene som plasserer seg i ingenmannsland midt på tabellen. I dette sjiktet tror vi også FFK havner. Det blir mer flere poeng å juble for i 2006 enn de to foregående årene, men neppe nok til å klatre til øvre halvdel av tabellen.
Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 05. April 2006 - 00:19

5. Viking

Viking har gått fra å være en klubb å regne med, til å bli en klubb man virkelig kan regne med. Fra å være en klubb som hele tiden prøvde å spise kirsebær med de store, til å gjøre det permanent. Ny stadion, fulle tribuner og gode sportslige resultater over lengre tid har gjort at Viking er et lag man virkelig skal se opp for denne sesongen.

Roy Hogdson har gjort finne av seg, men inn har suksesstrener Prahl kommet inn. På samme måte har Brede Hangeland blir erstattet av nesten like gode Soma, som helt sikkert vil blomstre når familien trives i kjente omgivelser.

Hangeland var også noe som Viking hadde savnet på mange år; en skikkelig profil på laget. Den rollen delte han med Østenstad. Hangeland har reist til København, mens Østenstad nå sitter med en kontorpult foran seg på Viking Stadion som sportsdirektør.

Og det er vel nettopp det som er litt av problemet til Viking. I år som i mange andre år, så mangler de profilen i laget, det store trekkplasteret, den personen som kan avgjøre kampene, skape litt blest om laget. Det mye på grunn av profilløst lag at de har blitt fremstilt som litt kjedelige i alle år. De har ingen Kvisvik på laget som kan skape litt liv og røre.

6. Start

I fjor var året da alt gikk veien for Start. Underdogs som nyopprykkede tok de Tippeligaen med storm og stakk nesten av med tittelen seriemester. Det virker som om spillerne hadde en umenneskelig stå-på-vilje, som resulterte i at de ofte vant kampene mot slutten. Dessuten så det ut som at mange av spillerne samtidig traff klokkerent med formen. "Ukjente" spillere som Marius Johnsen, Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad ble plutselig rikskjendiser og landslagsaktuelle.

Så kom smellen. Mot slutten av sesongen raknet laget, samtidig som de andre lagene bak nærmet seg med stormskritt. Mens de hadde to tap på de første 18 kampene kom det brått 5 tap på de siste 8 kampene og kun to seire, ironisk nok den ene mot Vålerenga hjemme, som de ble slått av på målstreken i siste runde.

Den dårlige trenden har fortsatt noenlunde i vinter. Mens de i fjor omtrent vant alt som var av treningskamper har de ikke imponert nevneverdig i årets treningskamper. Og det er heller tvilsomt at vi får oppleve et Startlag hvor alle spillerne får fullklaff igjen. Stallen har heller ikke blitt særlig forsterket siden i fjor.

I løpet av vinteren har også Tom Nordlies trenerstil skapt debatt i sørlandsklubben, og media skal ha det til at det er misnøye blant enkelte spillere om den harde treningskulturen og Nordlies krav til spillerne. Dette bålet kan få mye bensin om sesonginnledningen ikke skulle bli den beste.

7. Brann

Det ulmer i Brann rett før seriestart. Dårlige treningsresultater gjorde at det har stormet litt rundt Mons Ivar Mjelde, og det toppet seg da Ragnvald Soma ble solgt til vestlandsfienden Viking så tett opp til seriestart. Fansen er verken fornøyd med Mjelde eller resten av ledelsen. Men dette er nesten for en tradisjon å regne i Bergen, det blir ikke en skikkelig sesong der uten at det er litt uroligheter.

Et fra før kravstort publikum kommer med andre ord til å følge Mjelde og Brann med argusøyne denne sesongen. Flere har allerede satt penger på at han kommer til å bli den første treneren som får sparken i årets sesong.

Et av kriteriene for at Mjelde skal få holde ut sesongen er at skadene på de sentrale spillerne ikke blir like prekær som i fjor. Både Sæternes og Andresen var skadet over lengre perioder i fjorårets sesong, og dette er spillere Brann er avhengig av for å kunne hevde seg i toppen.

Det blir spennende å se hvordan Petter Vaagan Moen kommer det til å gjøre det i Brann-drakten, samtidig som det blir like spennende å se om de klarer seg like godt uten Paul Scharner som både imponerte offensivt og som midtstopper på slutten av sesongen. 

8. Fredrikstad

Fredrikstad har i to sesonger blitt tippet riktig av mediene i nedrykksstriden. I år ser det derimot ut til at laget har gode sjanser for endelig å stabilisere seg på øverste nivå. Det har ikke minst gode treningsresultatene jevnt fordelt utover vinteren mot god motstand bevist. Det ser ut som den gløden som manglet i store deler av sesongen i fjor er tilbake, spillerne ser ut til å trives mye bedre med Eggen som trener fremfor Drillo som hadde ansvaret i fjor.

Keeperplassen har i flere sesonger vært det leddet vi kanskje har savnet en skikkelig forsterkning. Det ser det ut til at vi endelig har fått tak i. Rami Shaaban er hentet inn, men har slitt med skader tett opptil seriestart. Han er nå på vei tilbake for fullt. En annen som har slitt med skader i lengre tid er lynkjappe Brian West. En forebyggende operasjon tidligere i vinter gjør forhåpentligvis at han kan spille oftere over lengre perioder denne sesongen.

Vi har nå god back-up på de fleste plasser, men er fortsatt litt sårbar på sidebackene. Det er ingen klare erstattere om Bertelsen skulle bli skadet. Are Tronseth er hentet inn som en slags potet i forsvaret, men er også en utfordrer til å ta en plass på førstelaget på bekostning av stopperparet.

Alt i alt ser det ut som spillergruppen er mer samlet enn i fjor, urolighetene fra fjoråret er tilbakelagt og det ser ut som de fleste er giret på klubbens målsetning om en plass på øvre halvdel. Dette er også siste sjanse til å vise gammel storhet på den nye stadion, for i det fjerne reiser det nye stadion seg og er klar til bruk fra og med neste sesong.

9. Tromsø

Tromsø var et av lagene som i fjor kjempet mot nedrykk. Men det snudde seg som ofte går når treneren blir byttet ut. Roger Nilsen tok over ansvaret, og det meste snudde seg når de møtte FFK hjemme. Fra å ligge nest sist på tabellen, vant de fem kamper på rad, og avsluttet sesongen med 1-1 borte mot Rosenborg og en betryggende 8. plass.

I år som i fjor er TIL avhengig av at Årst leverer varene i form av scoringer. Fjorårets toppscorer i Tippeligaen er den viktigste spilleren for Ivar Morten Normarks mannskap. Slår ikke han til kan det bli tøft å holde seg unna nedrykksstriden også i år.

Nevnte Normark fikk sparken i Aalesund etter å ha ført dem til det andre nedrykket på tre år. Han har gjort store ting med Aalesund, men har til gode å imponere som trener på Tippeliganivå. Mannskapet til Tromsø er en anelse bedre enn det han fikk servert i Aalesund, men det skal likevel bli spennende å se om han klarer å holde dette laget over streken i årets serie.

Men Årst skadefri og i scoringsform tror vi at laget holder plassen med god margin også i år. Og kanskje får Årst selskap av Sigurd Rushfeldt til sommeren også?

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3