Andre lag i aksjon

FFK har som kjent spilt to treningskamper denne helgen. På fredag ble det 3-4 tap for Moss i Østfoldhallen, mens søndag var det duket for årets første kamp på gress da Østsiden ble slått 3-0. Men hva med FFKs motstandere? Alta, Raufoss, Ørn Horten, Ham Kam og Oslo Øst har alle også testet ut formen de to siste dagene.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 25. March 2003 - 02:21
Bodø/Glimt - Alta 3-3
Norlandshallen var åsted for treningskampen mellom Bodø/Glimt og Alta søndag. To lag fra nordlige strøk som begge er spådd en tøff sesong i bunn av hver sin divisjon. Siden det er Alta som spiller i samme divisjon som FFK, så glemmer vi Bodø/Glimt for denne gang. Glimt tok ledelsen allerede etter 30 sekunder og etter 12 minutter stod det 2-0 i protokollen i Tippeligalagets favør. Dette gjorde kanskje at Glimt tok det litt vel rolig, for etter ca 20 minutter headet Altas Øystein Esjeholm ballen inn i nettmaskene. Deretter presterte Alta å lage et selvmål slik at de fortsatt lå under med to mål. Minuttet før pause klarte derimot Roger Pettersen å skape liv i kampen igjen med redusering til 3-2. Andre omgang ble ikke like målrik. Alta la seg bakpå, forsvarte seg godt og var gifte på kontringer. Glimt skapte lite, og ti minutter før fulltid kunne Altas Øystein Esjeholm score sitt andre mål for dagen og sikre uavgjort 3-3 for sitt Alta. Imponerende av Alta som i likhet med FFK er nyopprykket til årets 1. divisjon.

(kilder: steinberget.com, glimt.no)

Ørn Horten - Raufoss 1-1
Forholdene var forhåpentligvis en dimensjon bedre enn på Østsiden da Ørn Horten møtte Raufoss på La Manga mandag formiddag. Dag Oppjordmoens disipler i Raufoss er av mange utpekt som en av favorittene i år, mens Ørn Horten som vanlig nok må kjempe for å overleve i divisjonen. Men treningskamp er treningskamp, og det var tydelig at spesielt Raufoss ikke la spesielt alvor i denne matchen. Spillere som Espen Haug, Harald Lødemel, Christian Johnsen, Arild Rebne, Hatti Ingolfsson og Morten Bakke ble alle hvilt til fordel for en rekke spillere som nok vil være reserver når alvoret starter. Ørn Horten virket å stille med et mer tilnærmet førstelag og så kanskje muligheten for en etterlengtet seier som kunne gi laget litt nødvendig selvtillit. Ørn Horten har nemlig, tradisjonen tro, levert en rekke svake kamper og resultater i treningskampene. Sånn sett ble kampen mot Raufoss en opptur. Det endte nemlig uavgjort 1-1. Ørn tok ledelsen etter drøye 10 minutter med sin store profil Ardian Gashi. Målet blir beskrevet som en solid enkeltmannsprestasjon hvor Gashi forserte fremover fra midtbanen og klinte ballen i mål fra omtrent 25 minutter. Men Ørn greide ikke å holde ledelsen ut omgangen, for like før dommeren blåste av for pause skrudde Pål Tallerud inn et frispark for Raufoss ned i Ørn-keeperen sitt hjørne. Dermed stod det 1-1 til pause. Andre omgang forble målløs til tross for en rekke store sjanser fra Ørn Horten som etter våre kilder fortjente seieren. Nå skal det sies at vår kilde her er Ørn Hortens offisielle nettsider... Ørns trener Kjetil Kristoffersen var uansett strålende fornøyd etter kampen og mente det var klart årsbeste for deres del. Han trekker også frem Ardian Garshi som gjorde en kanonmatch. Dag Oppjordsmoen i Raufoss var ikke like fornøyd og mente prestasjonene var altfor varierende og ikke gode nok - vel vitende om at han manglet 6 sentrale spillere.

(kilder: orn-horten.no, raufossfotball.no)

Ham Kam - Oslo Øst 1-0
På mandag møttes også divisjonskollegene Ham-Kam og Oslo Øst, også denne kampen på La Manga. Ham-Kam trenes som kjent av Ståle Solbakken i år og blir nok ansett som en outsider i årets serie. Oslo Øst har nok neppe høyere ambisjoner enn å kjempe rundt midten av tabellen. Med andre ord ville Ham-Kam fått et favorittstempel foran denne kampen dersom det stod om poeng. Men det deles ikke ut poeng i treningskamper. Likevel trakk Ham-Kam det lengste strået og vant 1-0 etter scoring av Sveinung Fjeldstad halvveis ut i første omgang. En spiss som Tore P & co. nok må holde øynene ekstra åpne for når serien sparkes i gang. Og nå er det faktisk under 3 uker til nettopp det skjer...

(kilde: ham-kam.no)

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3