Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Skråblikk

En slaktet sebra for mye i Norge?

Fredrikstad har også i år holdt tradisjonen med å hente inn utradisjonelle spillere på prøvespill. Vi husker sikkert alle rumeneren Mihaita Curea for et par år siden, og hvem kan vel glemme den brasilianske modellen Allan Patrick Cipriani som skulle vokte buret i fjor? I år kom det altså en sør-afrikaner ved navn Given Mabasa...
Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 01. February 2006 - 20:37
Fredrikstad har også i år holdt tradisjonen med å hente inn utradisjonelle spillere på prøvespill. Vi husker sikkert alle rumeneren Mihaita Curea for et par år siden, og hvem kan vel glemme den brasilianske modellen Allan Patrick Cipriani som skulle vokte buret i fjor? I år kom det altså en sør-afrikaner ved navn Given Mabasa, som visstnok var blitt anbefalt av Emile Baron. Jeg har i mange år fått disse morsomme Nigeria-brevene til min e-post-adresse, men jeg trodde aldri det skulle gå så langt at de begynte å tilby fotballspillere på samme måten. Om det ikke blir investert penger i flere spillere, så hadde det kanskje ikke vært så dumt med et spam-filter til e-posten, Eggen?

Men det trenger ikke nøvendigvis være mangel på ferdigheter som gjorde at han ble sendt hjem omgående, det kan jo være så enkelt som han fikk seg et aldri så lite kultursjokk når han kom hit. Tingenes tilstand er nok litt annerledes i de to landene, og vi har jo brent oss før på å hente spillere fra eksotiske deler av verden. Jeg hadde vel også fått et aldri så lite sjokk om jeg var vant med å se sebraer vandre på savannene, for så å komme til Norge og få se at de faktisk flår sebraene her, limer de fast på veien og kaller de for gangfelt. Særlig dyrevennlig er det vel neppe. Det blir vel litt som om vi skulle reist ned dit og funnet ut at de bruker utstoppede elger som farstdumper. Eller kanskje det var størrelsen på hyenene her som skremte han? Vi kan vel være enig om at Kvisvik er litt større enn en gjennomsnittshyene, samtidig som latteren sitter like løst.

En brennende oppfordring til Hareide

En annen spiller som dro på tur til et sted han ikke hører hjemme var Petter Rudi som dro til USA på landslagssamling. En lett aldrende spiller som ikke har gjort stort på landslaget siden han smelte inn et mål mot Finland for en del år siden. Erfaring ble det brukt som argument for å ha han med, erfaring med å tape ja. Verken på Molde eller landslaget har vel Petter Rudi opparbeidet seg noen særlig positiv rutine, og vi så jo alle hvordan det gikk også. Tap for Mexico og det største nederlaget på over tretti år mot amerikanerne, og de som ikke syns fotball er noen stor idrett engang.

Et helt annet sted i verden befant Simen Brenne seg og fortsatte den fine formen han hadde vist igjennom hele sesongen. Gjorde en solid jobb under treningskampene og viste at scoringsteften også sitter inne vinterstid. Så hva tenker du med Hareide, når du drar med en gammel spiller som er over bakketoppen for lenge siden og lar et ungt arbeidsjern som Brenne bli værende igjen? Kanskje du trengte å ha noen å mimre sammen med om tiden i Molde på flyturen? Jeg vil i hvert fall ikke tro det er så mange andre så vil høre på dette.

Og vinneren er...

Vi har vel alle fått med oss FFKs vinnende vesen de siste ukene. Først en innendørsturnering som vi gikk lett seierende ut av. Den ble elegant fulgt opp med seier i Bautas Cup. Og i disse dager spiller laget for nok en seier, denne gangen på grønt gress et godt stykke unna norsk vinter. Laget har vel på mange måter vist at de duger på alle slags underlag og forhold, og det lover godt, for en sesong i Tippeligaen kan by på en del utfordringer, ikke minst når det gjelder vær.

Konstrastene er i grunn store i forhold til i fjor, da det ble en prøvelse å holde motet oppe etter at tapene kom som perler på en snor i treningskampene. Det må jo igjen bety at vi kan forvente en helt annen sesong i år enn i fjor. Så gjenstår det å se om det betyr at vi kryper oppover på tabellen, eller om vi på tredje forsøket rykker ned til Adeccoligaen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3