Husk meg
Brukernavn
Passord

På fisketur med Tor Trondsen

Plankehaugens Zoran har på nytt tatt med seg Øystein og en ny FFK-spiller med på fisketur, både for å konkurrere om hvem som drar opp de tyngste fiskene, men også for å snakke litt om FFK og diverse. Denne gang var det Tor Trondsen som ble med gutta på fisketur...
Tekst av Zoran Puvatcha
Lagt ut: 23. June 2005 - 13:03
Før jeg begynner med fisketuren må jeg få lov å fortelle dere om min første telefonsamtale med Tor:

Fredrikstad gutter våre veier, går igjennom kamp med seier (det er ringelyden på Tors mobil og den ringer, ringelyden er bare ren gjetting).

- Ja…? Svarer Tor.

- Ja hei, det er fra *sensur* idrettsforening og vi lurer på om du er interessert i å støtte foreningen vår med å kjøpe dopapir?

- Nei takk. Jeg vant en premie og har igjen fire måneders gratis forbruk, så… Prøver Tor seg.

- Ok, men fire måneder da… Tenk om du får skikkelig mavesyke og har behov for en ny sending - nå har du sjansen! For nå får du en hel lastebil for prisen av en pall!

- Ehm, hja, neiiii, øøøøøøø… (sier Tor).

- Du vet det kan skje mye når du spiser dårlig fisk vettu…

Ja, og der sprakk jeg. Jeg måtte bare begynne å le. Slik foregikk Tors første møte med meg, eller omvendt da.

Grunnen er vel meldingsflommen jeg mottok på onsdag fra en viss herre med navn Tor Trondsen. Vi begynte forsiktig med Raio. Han er jo snill og en stille solstråle og… for en overgang. Dere som kjenner meg godt, vet at mobilen og jeg ikke går sammen. Eller jo, vi går sammen, men bare hver vår vei. Enten er jeg på jobb og mobilen hjemme, eller så er mobilen på jobb og jeg hjemme. Akkurat onsdag fant vi hverandre, og jeg slo pers i SMS-sending. Tor ville vite alt. Han ville ha like sluker. Han skulle slå meg. Han leste om Raios tur og var bankers på at han visste hvor vi skulle (neeeeeiiii da, Tor - det er ikke Mærrapanna) og mye annet. Kjære vene for en entusiasme da!

http://img120.echo.cx/img120/8987/trondsena7cv.jpg
Liten, men fisk er fisk og alt skal........

http://img120.echo.cx/img120/4743/trondsenb0vt.jpg
.....veies

Da er vi i gang med fisketuren

I motsetning til forrige søndag med regnvær fikk vi denne gang med oss solbriller og korte bukser. Turen skulle starte klokken 12.00 etter ønske fra fotografen som var på fest natta før. Med Raio på tur fikk vi en regntung dag forvandlet til sol p.g.a. Raios blidhet. I dag skjedde det motsatte. På en solskinnsdag møtte vi en grinete trønder, og sola forsvant på en, to og tre. Nei da… jeg tuller. Tor var blid og spent som bare det. Vi fikk et par unnskyldninger om at sjøfiskestanga var lånt til Peters og at han fisker kun i ferskvann, men vi konkurrer ikke for penger eller noe annet. Spør dagens gjest hvordan det er, og i tillegg kan jeg love deg at den dagen FFK eller Øystein går forbi meg på samlet vekt, da skal det fiskes til vi besvimer! Vi er tross alt idrettsmenn, og konkurranseinstinktet er på høyt nivå!

Hvor var jeg… jo humøret på gutta. Nå er jeg klar over at både Tor og Raio er glade i å fiske, men ellers hadde jeg lurt på om behandlingen av skadede spillere består av blant annet lykkepiller. Makan til blide og glade gutter altså!

Om nedturer…

Det er vel få mennesker i Fredrikstad som ikke har hørt om skaden til Tor Trondsen, og det er en del som lurer på hvordan det går med han. Uten å snakke så mye om dette må vi bare si at ganske snart skal Tor på en grundig undersøkelse hvor han håper å få endelig beskjed om hva og hvordan livet blir videre. At skaden plager ham er helt åpenbart og jeg kan tenke meg at han ville gi alt for å få skrudd tiden tilbake, for da ville han gå ut etter den første smellen han fikk under serieåpningskampen mot Lillestrøm i fjor. Tor, jeg kan garantere deg at du er ikke alene om dette. Vi er mange her i Fredrikstad som gjerne ville ha gjort dette hvis det gikk an.

Ved siden av skaden så har Tor opplevd en annen ting som har satt seg fast i hans minne. Å være utsatt for blind vold er en forferdelig ting, og vi kunne se på Tor at denne hendelsen i vår naboby har satt preg på ham.

Gode minner

Episoden fra Sarpsborg har også en annen side. Når vi spurte Tor om det største øyeblikket han har opplevd i FFK-drakta, er det en ting som skiller seg ut. Det er Vålerengakampen i fjor og støtten Tor fikk fra Plankehaugen. Herlig å se og høre Tor snakke om dette. ”Jeg måtte bare gå en tur tilbake til garderoben til slutt. Det ble for mye for meg” forteller Tor. Det varmet til tårer det. Et mer sportslig minne er kampen mot Mandalskammeratene hvor hele laget satt i garderoben og skjønte at ”nå kan vi rykke opp i Tippeligaen”.

Slik situasjonen er nå, så kommer Karin og Tor til å bli boende i Fredrikstad. De fleste vet at de gifter seg i begynnelsen av september i Gamlebyen. Vi prøvde å fiske opp litt info om gavelister og ting rundt bryllupet, men fikk et skikkelig mannfolksvar: "Det er Karin som ordner med dette, så jeg vet ikke mye". Tor er så heldig at det blir to utdrikkingslag. Det ene finner sted i Trondheim, og det er store muligheter til å treffe Nils Arne Eggen ved denne begivenheten. Mer skal vi ikke si. I Fredrikstad, så vil nok Ringberg hevne seg etter det han måtte igjennom under sitt utdrikkingslag. (Politi, arrestasjon og fusk ved Aristokraten står sentralt her…)

http://img94.echo.cx/img94/3323/trondsen10nz.jpg
Makrell ?? Bra Tor

Litt av hvert…

Her er det et par kjappe ting om Tor ellers:

Favorittforfatter er Henning Mankell, film - "Braveheart" (med Mel Gibson), musikk – Bad Religion (punkband, Tor skal på konsert i Oslo med dem i august), dyr (det spørsmålet kom fra min 12 år gamle datter) katt, drikke – rødvin, ferie – hvor som helst i Norge bare det er ferskvann med fisk i nærheten, og til slutt mat da. Det er en veldig spesiell sak.

Da Tor spilte i Moss brukte han å kjøre et par ganger i uka til Fredrikstad. Ikke for å se Gamlebyen eller for å fiske, men for å spise på Burgerking. Dobbel Whooper cheese. Ja, Tors yndlingsrett er en hamburger. Men husk en ting. Ikke hvilken som helst hamburger da. Du må ikke prøve en gang å sammenlikne en annen type hamburger med Whooper cheese fra Burgerking! Lidenskapen er så stor at Tor var første kunde da Burgerking på Svinesund åpnet. Restauranten skulle åpnes klokka 11.00 og Tor var der 09.45! Ser du Tor Trondsen på E6 i retning sør, da vet du hvor han skal!

Ja, og ser du ham i retning nord, da kan det hende du ser ham på sykkeltur til Trondheim. Slikt skjer når en Unitedsupporter hevder bestemt at Liverpool ikke har en sjanse til å vinne Champions League. Det skjedde en gang i desembermåned og veddemålet ble tatt opp med Peters som er Liverpoolsupporter.

Uansett langtidsskade fungerer Tor fortsatt som et mellomledd mellom spillere og ledelsen/trenertemaet. Jobben er krevende og slik Tor forteller, det er ikke få ganger han lurer på hva en skal si eller hvordan man skal reagere på klager han får fra spillere. Når det gjelder hans fremtidsplaner etter avsluttet fotballkarriere, så har Tor lyst til å fortsette å jobbe innen fotballen og gjerne jobbe med barn. Da kan han ta tillitsmannjobben som en liten oppvarming for fremtidsønsker. Siste ting han tok opp med spillergruppa var episoden fra Ålesund, da spillerne ikke brydde seg om å takke tilreisende supportere, men i stedet for rett i garderoben.

http://img120.echo.cx/img120/1320/zoran2hs.jpg
Litt fiskeundervisning, dette er horngjel

http://img120.echo.cx/img120/9342/zoran26ej.jpg
To torsk på en gang? Ja hvorfor ikke!

Tilbake til fisketuren

Før vi begynner med opptellingen må jeg bare nevne at vi har lovet Tor en sjanse til revansje. Dette kommer til å skje på hans hjemmebane som vil si ferskvann. Det gleder jeg meg veldig til, og håper Tor revansjerer seg. Det var nesten vondt å se gutten lide der ute på fjellet. Øystein og jeg dro opp fisk etter fisk og Tor ja, Tor gledet seg til revansje…! He, he. Jo da, han fikk fisk; En lyr og en makrell, men det var lite å stille opp mot Øystein, dagens mester. Faktisk fikk Øystein en torsk på hele 1.8kg denne gangen.

http://img297.echo.cx/img297/6439/trondsen29vd.jpg
Øystein med dagens fangst som veide så mye som ......
http://img297.echo.cx/img297/8718/trondsen37jt.jpg
.... skal vi si 1750????

Resultater:

FFK (Tor Trondsen) - 600 gram (1 lyr og en makrell)
Øystein - 2900 gram (flere torsker)
Zoran - 2400 gram (horngjel, makrell og torsk)

Sammenlagt:

FFK -1200 gram
Øystein - 3700 gram
Zoran - 4600 gram

Takk for turen, Tor og Øystein!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24