Østsiden 0-3 FFK

Hovedbanen var enda våt, så kampen ble utkjempet på treningsbanen til Østsiden. Med sur vind helt fra Danmark, skulle det fort vise seg at det ble en lite underholdende kamp. Fredrikstad var best til det meste, men forsvaret slapp Østsidenspillerne litt for enkelt igjennom til tider. Fredrikstad vant likevel en enkel seier med sifrene 3-0.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 23. March 2003 - 22:33
Treningsbanen til Østsiden lignet mer et potetjorde enn en fotballbane. Det virket som om spillerne hadde problemer med den sterke vinden, og at ballen gikk sakte på det ujevne underlaget. Kanskje hard de vendt seg til underlaget i Østfoldhallen, hvor ballen går meget raskt og stusser mye. Bare 350 tilskuere møtte opp til dagens kamp, noe som nesten må sies å være skuffende. Kioskene måtte ut med femkroners tilbud på pølse i brød etter kampslutt.

1. Omgang

Østsiden fikk kampens første skudd på mål, men det skulle gå lang tid før noe spesielt skjedde. Etter 16 minutter fikk FFK frispark 20 meter fra mål. Söderstjerna viser frem sitt skuddbein, og ballen fyker mot stolperota. Lars Petter Hansen skyter på returen, men ballen går langs målstreken og utenfor på motsatt side av målet.

Fredrikstad styrer det meste på banen, og etter 21 minutter viser Bjørnar Johannessen at han ikke lenger er spesielt plaget av skaden. Han løper et langt løp, spiller vegg med Mahmutcehajic, og sender ballen til Hansen som scorer sikkert fra kanten av 16-meteren.

Lagene fortsetter å holde et lavt tempo på banen. Fredrikstad kontrollere det meste uten å imponere stort. Etter 33 minutter får Østsiden en mulighet til å utligne. En av spissene fyrer av et skudd til høyre for Steinar Sørlie. Keeperen lar ballen gå, men hadde han egentlig kontrollen der? Ballen gikk mindre enn en halv meter utenfor høyre stolpe.

Noen minutter senere før FFK en corner som nesten dupper ned i motsatt kryss. Keeperen til Østsiden får riktignok slått ballen ut til ny corner.

Ikke stort mer å skrive om første omgang - en kjedelig og kald forestilling.

2. Omgang

I pausen har Miran Mahutcehajic, Tor Trondsen og Lahai Fallay gått ut, mens Jørgen Pettersen, Olof Watson og Roger Risholt har kommet inn for FFK. Welton Melo spiller nå spiss sammen med Lars Petter Hansen. Lagene fortsetter der de slapp i første omgang, men - om mulig - i et enda lavere tempo enn før.

Det går hele 8 minutter før det i det hele tatt skjer noe i kampen. Jørgen Pettersen, som bakerste mann, regelrett bommer på ballen, og Østsiden får en gratis sjanse. Skuddet går riktignok 3 meter over mål.

8 minutter passerer før neste høydepunkt i kampen kommer. Michael Røn erstatter Håkan Söderstjerna, ellers er det lite å skrive om- en kald og kjedelig forestilling.

Etter 62 minutter blir Vebjørn Hagen liggende nede etter en tøff duell. Vår eneste venstreback ligger nede, men kommer seg etter vært på beina og hinker av banen. Helland tar over jobben som venstreback, mens Anders Østli kommer inn som midtstopper for Hagen.

Etter 75 minutter viser Welton Melo seg fram. Han starter på høyrekanten og dribler seg innover mot midten, før han skaffer seg nok rom til å fyre av et skudd. Keeperen slenger seg til høyre, men ballen glir under ham og i mål. Pent utført av brasilianeren.

Tre minutter senere øker Welton Melo ledelsen til 3-0.

I de siste minuttene av kampen er det ikke mye å fortelle om. Østsiden har riktignok muligheten til å utligne bare 2 minutter etter Fredrikstads scoring. Østsiden angriper, og Sørlie kommer ut i stor fart. Ballen går over Sørlie, men Czwartek er på plass og redder på streken.

Vurdering

Fredrikstad vinner betryggende 3-0 uten å legge sjela si i det. I første omgang hadde FFK noen store forsvarstabber som fort kunne ha straffet seg mot et bedre lag. Steinar Sørlie hadde også noen tvilsomme inngripener. Det virker som om vi har to keepere som begge er gode mellom stengene, men har sine svakheter i feltet.

Men på gledessiden er Bjørnar Johannessen tilbake etter skade! Han spilte hele 73 minutter, og virket ikke plaget av skaden. Han var også sterkt involvert i Fredrikstads første scoring, hvor han regelrett løp opp hele forsvaret til Østsiden.

Det har også begynt å løsne for Welton Melo, som fikk vist frem litt av det som bor i ham. Han har et godt steg og høy hurtighet. I dag jobbet han veldig godt og kom på gjentatte dribleraid. I andre omgang, etter å ha bli flyttet frem som spiss, ble han belønnet for strevet med to scoringer. Banens beste? Når gresset blir grønt…

Forsvaret er fortsatt ganske ruskete. Tore Pedersen er utrolig viktig for laget, og han er forskjellen på om FFK blir et middelmådig lag, eller en opprykkskandidat, i første divisjon. Alt i alt en grei kamp som er kraftig preget av de dårlige baneforholda, at det er en treningskamp, og Fredrikstad som snart tar turen nedover til La Manga.