Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 1. plass: Sandefjord

Det er ikke lenger noen overraskelse hvem vi tipper helt på topp i årets 1. divisjon. Ved hjelp av enkel eliminasjonsmetode har vel de fleste kunnet regne ut at vårt tips er at Sandefjord tar førsteplassen og sikrer Tippeligaspill i 2004.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 11. April 2003 - 23:53
http://195.139.49.22/n3Admin/n3Admin_fotball/files/{30A99F4D-55CD-4D72-B69A-A174438B0916}.bmpDet var så og si bare tilfeldigheter som til slutt avgjorde at det er Sandefjord og ikke Brann som spiller i 1. divisjon i år. Vestfoldingene viste gjennom hele fjorårssesongen at det bor utrolig mye i dette laget. Det var med andre ord ikke tilfeldig at Sandefjord kjempet helt i toppen - og vil ha store forutsetninger for å gjøre det i år også. At laget også er ytterligere forsterket gjør at vi tipper dem helt til topps i år, og tror dermed det er duket for Tippeligaspill i Sandefjord 2004!

Men vil Sandefjord tåle favorittstemplet? I fjor var nemlig forventningene langt fra like store som i år - ytterst få trodde at dette laget ville kunne knive om oppryksplass på samme tid i fjor. Men med Tom \"Keiko\" Nordlie ved roret så overrasket SF de fleste og var imponerende stabile. Vi kan ikke se noen grunn til at de skal knekke sammen i år, faremomentene ligger der selvsagt i at de ikke vil takler forventningene som vil stilles eller undervurderer motstanderne. Det tror vi ikke Nordlie tillater, ei heller spillerne.

Sandefjord besitter også en av de absolutt bredeste stallene i 1. divisjon. Man er ikke nevneverdig svekket på spillerfronten fra i fjor, isteden har de hentet inn forsterkninger. Og det er ikke hvilke som helst forsterkninger. Trym Bergman kommer rett fra Hammarby og vil trolig kunne dominere i norsk 1. divisjon. Dessuten blir Sami Mahlio en klar forsterkning på en allerede god midtbane. Det er ellers ikke lett å finne direkte svakheter i spillerstallen - men vi er likevel ikke overbeviste om at dette laget ville overlevd i Tippeligeaen, ergo vil man nok trenge 3-4 klare forsterkninger foran neste sesong. Ja, vi er nemlig ganske sikre på at man allerede nå bør begynne å planlegge med tanke på Tippeliga-spill neste år...

La oss gå gjennom mannskapet lagdel for lagdel. I mål står unge Espen Bugge Pettersen. Jeg husker god da en liten, ivrig gjeng med Eik-tilhengere for noen år siden ropte: \"Bugge for Norge\" etter at han spilte glimrende og reddet straffespark for Eik-Tønsberg her på Stadion for noen år siden - den gang var Bugge ukjent for meg, men nå virker det brått ikke veldig usannsynlig at denne mannen etterhvert kan bli landslagskeeper. For 22 år gamle Espen Bugge Pettersen er utvilsomt av landets fremste keepertalenter. Foran Bugge tipper vi at Jan Fredrik Bjørntvedt og Hjalmar Johansen vil danne et solid midtstopperpar i år også. Sistnevnte kjenner vi i Fredrikstad spesielt godt. \"Hjallis\" var to år på rad årets spiller i plankebyen, men fikk uventet beskjed om at det ikke var plass til han lenger før fjorsesongen. Ingen skjønte hvorfor den utrolig populære spilleren ble vraket, men det er hyggelig å se at han har lyktes i Sandefjord. Dessverre har han slitt litt med skader den siste tiden, men \"Hjallis\" kommer garantert tilbake. Ellers er Jørn Ove Rønning foran denne sesongen hentet inn som et alternativt sentralt i forsvaret. Ellers tipper vi at Trym Bergman muligens blir prioritert på backplass foran Erik Biseth. Bergman gjorde det svært skarpt for Hammarby i toppen av Allsvenskan, og vi ser ikke noen grunn til at han ikke skal slå til for Sandefjord. En av divisjonens absolutt største profiler! Den siste plassen i forsvaret vil trolig tildeles Thomas Eftedal.

På midtbanen har Sandefjord klart å beholde sin juvel Jørgen Jalland - en av 1. divisjons aller beste midtbanespillere, for ikke å si spillere overhodet. Vålerenga har som kjent snust litt på vestfoldingen, men Sandefjord ser ut til å kunne nyte godt av den målkåte midtbanespilleren også i år. Enhver klubb som skal kjempe i toppen er avhengige av midtbanespillere som står frem og scorer. Her var Jalland en essensiell bidragsyter for SF i fjor med 14 fulltreffere. Ved siden av Jalland finner vi som nevnt nykommeren Sami Mahlio fra Odd Grenland på midten. Mahlio har hatt en periode bak seg med skader og fikk fjoråret så og si spolert, men vil sannsynligvis i form bli en nøkkelspiller for SF. Mahlios løpsstyrke vil også komme godt med på en midtbane som muligens kun vil bestå av en trio i en slags 4-3-3 variant av en formasjon. Sistemann på midten vil da garantert bli Frode Fredriksen som hadde en knallsesong i fjor. Geir Fevang må med andre ord sannsynligvis vike plass som fast inventar etter Mahlios ankomst. Dessuten vil Tom Roger Ellefsen nok være kapabel til å gjøre kvalifiserte innhopp. Men trioen som i utgangspunktet vil stå oppført virker veldig sterk.

Vi finner også en sterk trio på topp. I midten finner vi kaptein Tom Helge Jacobsen som satte inn 14 mål i fjor (delte toppscorertittelen i klubben med Jalland), og vil nok få mye ansvar også i år med tanke på mål. Jacobsen vil få hjelp av Samuel Isaksen (eventuelt Fredrik Thorsen) og Jon Midtun Lie på hver sin kant. Skal vi pirke litt så mangler kanskje SF en virkelig goalgetter i likhet med andre mange klubber, likefult kan fort Jacobsen svare på tiltale...

Det som taler i mot SF i år er som nevnt forventningspresset, at motstanderne er langt mer og bedre forberedt og Sandefjord nok har fått mer respekt. Motstanderne kan utfra dette bli oppildnet til å yte litt ekstra mot nettopp Snadefjord. Dessuten står SF ovenfor en typisk \"andre sesong\" - det er nå de skal bevise at fjoråret ikke var et blaff. Dette blir både en psykisk og fysisk test for spillerne og klubben - men vi tror altså de vil bestå. Rett og slett fordi laget er veldig godt, og at Tom Nordlie er en trener vi tror vil tackle dette. Det skal også sies at Sandefjord har gjort sine ting godt i treningskampene (1-3 tapet for FFK er nok ikke representativt) - blant annet vunnet mot flere lag fra Tippeligaen - og neste år tror vi laget vil få mulighet til å spille viktigere kamper mot disse Tippeligalagene...

PS! For å se fullstendig oversikt for tabelltipset så finner du en link til dette i menyen til venstre. Takk for oppmerksomheten!

Nye spillere
Trym Bergman (Hammarby) og Jørn Ove Rønning (Strindheim), Sami Mahlio (Odd), Morten Olsen (Bodø Glimt), Olav Tuelo Johannesen (Larvik/Turn), Arne Sagaas

Spillere i avgang
Terje Leonardsen (Start), Stian Rørby (Ørn Horten), Martin Bratvold, Mats Lehmann, Per Stensrud (FK Tønsberg)

Treningskamper i 2003 fram til dags dato
18.01 Sandefjord - Odd 4-2
25.01 Lillestrøm - Sandefjord 1-2
31.01 Sandefjord - Start 1-0
09.02 Fredrikstad - Sandefjord 3-1
14.02 Sandefjord - Strømsgodset 1-1
19.02 Stabæk - Sandefjord 1-2
23.02 Sandefjord - Sogndal 2-2
28.02 Sandefjord - Moss 2-2
05.03 Lyn - Sandefjord 0-3
09.03 Sandefjord - Ham Kam 0-1
17.03 Haugesund - Sandefjord 1-4
21.03 AIK - Sandefjord 3-2
25.03 Sandefjord - Bærum 1-0
01.04 Sandefjord - Raufoss 0-0
06.04 Sandefjord - Strømsgodset 0-0

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3