Husk meg
Brukernavn
Passord

- "forholdsvis god i første halvdel av sesongen".

Nok en gang gikk vi av banen med kun ett poeng på hjemmebane. Det har skjedd et par ganger før i år, og det liker vi dårlig. Vi må vinne for å ta innpå lagene som er foran oss (ja, det er 13). Men, det er konsekvensen, for årsaken til at vi må vinne er at vi må vinne kamper der vi spiller bedre enn det andre laget. Først når vi vinner på gode dager kan vi begynne å tenke på poeng på litt mindre gode dager.
Tekst av Roger Risholt
Lagt ut: 30. June 2004 - 15:15
Det er symptomatisk for et lag i vår posisjon at vi ikke vinner kamper som den mot Viking på søndag. Forsvar og angrep fungerte bra, men midtbanen sviktet. Jepp, typisk, vi har ikke fått til at alle lagdeler fungerer bra i en og samme kamp, og vi har aldri hatt 11 mann opp i mot sitt beste i mer enn perioder av kamper. Viking har vært med lenge, så det er jo oppløftende at vi kan spille med dem, men vi vinner ikke mot rutinerte lag om vi ikke er på topp alle mann – i to ganger førtifem.

Serien er halvspilt, og vi er i nød – for nye spillere og for poeng. En ny spiller er klar allerede, Dagfinn Enerly, og han er en solid forsterkning, og publikum bør glede seg til å se ham i aksjon. Det regner jeg med at dere gjør, og jeg håper dere også gir ham en varm velkomst ved første anledning.

Klubben jobber med flere spillere, og kommer de så tror jeg også at poengene kommer. Mye ligger på det mentale planet, og kommer vi først i gang kan vi vinne mot de fleste og ta poeng fra alle. Det er utrolig viktig at vi bruker spilleoppholdet til å ruste oss til kamp med en gang andre halvdel av sesongen blåses i gang (håper dommerne finner fløyta i ferien). Vi har lært mye allerede, og nå får vi et par uker til å tenke igjennom det vi har lært, slik at det kan bli satt ut i praksis. Det blir neppe angrep med 6 mann om vi leder 2-1 og det er et par minutter igjen...

Vi må komme i gang tidligere enn det Aalesund gjorde i fjor, slik at vi kan overleve den uhyre vanskelige første sesongen i Tippeligaen. Da vil neste år gå lettere. Jeg er skikkelig sugen på Tippeligaspill neste år – med FFK.

Neste år ja, det er jo et stykke unna, heldigvis, men det bringer oss over på snakket om meg som spiller i Spania, eller andre steder for den saks skyld. Rykter er rykter, men jeg vet at det er klubber som har lagt merke til meg. Det er uansett veldig langt fra rykter til virkelighet, så jeg har ikke kjøpt meg norsk-spansk ordbok riktig ennå. Hyggelig at jeg blir lagt merke til, og det inspirerer jo til fortsatt utvikling og innsats, og det håper jeg vil komme både meg selv og FFK til gode.

Nå er det tid for litt feriekos med grilling i sørlandsk aftensol. Ja, det blir nok en flintsteik på meg mens jeg er hjemme i Arendal for et lite avbrekk. Jeg tror ikke jeg er alene om å trenge å ta en tur bort fra Fredrikstad og få fokus bort fra alt det negative som har sirkulert rundt klubben den siste tiden. Vel, noen har vært så gjennomgående negative at man skulle tro de heller hadde sett at vi ikke rykket opp i fjor. Nei, de ønsket opprykk, for de håpet å fråtse i vår motgang, slik at de kunne hetse oss året igjennom og dømme oss nord og ned og kose seg om de eventuelt får rett.

Ja, ja, lykke til i livet med en slik holdning. Uansett, vi spillerne har tro på at vi skal klare oss, og etter litt avkobling og feriekos møter vi alle i angrepsposisjon. Jeg er så heldig at sommerens treningsleir avholdes i Arendal, slik at jeg får litt mer ”ferie”. Det blir jo også hyggelig å vise folk litt rundt på hjemmebane. Kampen mot kompiser og gamle lagkamerater i FKA gleder jeg meg også til.

Jeg er rimelig godt fornøyd med mitt eget spill i den første delen av sesongen. Om jeg kikker tilbake, så kan jeg se 11 gode, en ok, og en mindre god (mot Viking, i litt uvant posisjon - min svakeste kamp). Før sesongstart satte jeg et høyt mål om å være blant FFKs beste i hver kamp, og det føler jeg at jeg har innfridd, uten at det skal være noen hvilepute, for det er store rom for forbedringer. Jeg vet at man skal ta spillerbørser med en klype salt, men det er jo hyggelig å se at ulike aviser også synes jeg var forholdsvis god i første halvdel av sesongen.

Tidligere sesonger har jeg hatt litt problemer på høsten, og det håper jeg å unngå i år.
Mandlene ble fjernet ved juletider (broder Kai fikk de i julegrøten), og det ser ut til å ha ført til færre forkjølelser, noe jeg har satt stor pris på. Jeg har trent jevnt og godt til nå i år, så jeg har rimelig bra grunnlag for høsten. Til tider har jeg litt såre muskler etter kamp, og jeg er vel snart norgesmester i svømming, for det har blitt mye restitusjon i bassenget. I tillegg kan man jo urinere på offentlig sted uten at folk legger merke til det...

Til slutt vil jeg nok en gang takke dere supporterne. Dere har gitt oss en fantastisk støtte, og det sier en del at vi trekker flere tilskuere enn nesten alle de andre lagene, til tross for at vi ligger sist på tabellen.

Det setter vi spillerne pris på, og er nok en grunn for oss til å gi det lille ekstra som kreves for at vi skal spille i Tippeligaen neste år også. Jeg håper vi kan kjempe sammen i andre halvdel av sesongen, slik at vi kan få enda flere uforglemmelige minner fra stadion.

Nå er det på tide med litt rifla pommes frites med blandings.


Roger

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3