Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 2. plass: Strømsgodset

Vi tror det blir Tippeligafotball igjen i Drammen neste år, for på 2. plass og direkte opprykk tror vi Strømsgodset havner.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 10. April 2003 - 23:49
http://195.139.49.22/n3Admin/n3Admin_fotball/files/{A77485A5-82AD-4A7B-8571-F5B15DF4EA30}.bmpDe siste sesongene har Strømsgodset, sett utenfra, stort sett vært synonymt med laget hvor Jostein Flo spilte eller rett og slett som \"heislaget fra Drammen\". I 2003-sesongen må derimot Godset klare seg uten Flo, men livet går videre på Gamle Gress - nå med stryningen plassert i en jobb utenfor banen. Kanskje er det like greit - det blir selvsagt en omstillingsprosess for Godset som resultat av å miste en så markant spiller som Flo - men det kan også gi spillet deres en ny dimensjon, og kanskje kommer andre spillere med helt andre kvaliteter mer til rette? For det er utvilsomt mange spennende spillertyper i dette laget.

Spennende er det også at Vidar Davidsen har tatt over jobben som hovedtrener etter at Arne Dokken ikke lyktes helt i fjor. At Vidar Davidsen er en langt over snittet kompetent trener i norsk målestokk er hevet over enhver tvil, og kanskje kan hans inntreden være utslagsgivende i forhold til opprykk? Vi tror at Davidsen er rett man for Godset, for spillermaterialet er godt nok til å kjempe helt i toppen av 1. divisjon. Det er ikke av Tippeligaformat - man mangler kanskje litt spisskompetanse i form av en typisk target-man og noe til. Vi tror med andre ord at Godset fort kan rykke opp, men for ikke å bli betraktet som noe heislag lenger må det nok investeres mer enn tidligere ved sesongslutt - dersom man skulle rykke opp.

Det er ingen hemmelighet at fjoråret var en skuffelse for Godset-tilhengerne. En 5. plass i en sesong hvor man var av de fremste favorittene, var det vel ingen i Drammen som feiret. Men i år er optimismen tilbake igjen - og det med grunn. For laget innehar utvilsomt kvaliteter som vil kunne tilsi opprykk. Litt usikre er vi dog på den defensive biten. På keeperplass virker det å være jevnt mellom Thomas Solvoll og Rune Danielsen, hvorpå sistnevnte for tiden er ute med skade. Ellers var det litt for mye slurv i forsvaret i fjor. 51 baklengsmål holder ikke til å blande seg inn i opprykksstriden. Likefult ser det ut til at den samme gjengen får tillit i år også; Lars Granaas, kaptein Kenneth Karlsen, Thomas Wæhler og Robert Holmen. I tillegg har man rutinerte Vegard Hansen samt Vegard Strøm. På midtbanen er det mer spennende; Svein Tore Brandshaug ble etter litt frem og tilbake hentet inn fra Molde. Han var der lenge vurdert som en mulig erstatter for Karl Oscar Fjørtoft, men endte til slutt hos Godset. Det bør 1. divisjonsklubben være høyst takknemmelig for. Den store, men teknisk skolerte midtbanespilleren, var svært sentral for Ham Kam da de kjempet i toppen av divisjonen for to år siden. Nå skal han styre Godset-midtbanen, og vi tror han vil gjøre det bra. Med seg har han også publikumsfavoritten Paal Christian Alsaker som har evnen til å finne på uventede, og er gjerne også målfarlig. I fjor endte han på 11 scoringer. Ellers vil trolig driblefanten Rune Hagen bli å finne på midtbanen i år, det ser altså ut til at det ikke skal stå på kreativiteten. I tillegg disponerer Davidsen trofaste Hans Erik Ødegaard på midtbanen. Spennende er det også med hurtigtogene Petter Larsen og Lasse Olsen på kantene. Førstnevnte vil kunne sette nervene i høyspenn hos flere høyrebacker utover sesongen med sin fart, men samtidig er unge Larsen et ubeskrevet blad på dette nivået. Det er derimot ikke Lasse Olsen. Mange vil nok stusse på hvorfor en slepen diamant som Lasse Olsen har støvet bort i Drammen - en spiller som utvilsomt ville hatt muligheter til å gjøre karriere i en større klubb - men Lasse Olsen går altså løs på en ny sesong i Drammensklubben - og vil nok gjøre seg gjeldende utover i sesongen.

Men hva med spissplassen? Hvem skal score målene og være oppspillspunktet i post-Flo tid? Foruten den blonde og frodige stryningen, så har ikke Godset hatt noen typisk målscorer lengst der fremme på en del år. Vidar Davidsen har forsøkt og løse dette ved å hente inn Kim Larsen fra Odd Grenland, mens man har den spennende unggutten Thomas Sørum som lurer i bakhånd. Men det føles litt tynt, kanskje? Nå blir det heller ingen enkel oppgave å leve opp til Jostein Flo - som vel har fått tilnærmet gudestatus i den fotballinteresserte delen av Drammen-regionen, og med 120 scoringer over seks sesonger er det forsåvidt forståelig. Da skjønner vi at nervøsiteten kan spre seg tatt i betraktning at både Larsen og unge Sørum har hatt måltørke i treningskampene. Likevel har vi tro på Kim Larsen - og vi tror han vil kunne bli spilt god av årets utgave av Godset. En utgave som virker kreativ, underholdende og morsom offensiv - spørsmålet er om de muligens mangler det lille ekstra foran mål? Vi tror det gradvis kan komme, for selv om laget ikke har noen utpreget målscorer som bøtter inn 20 scoringer, så er det jevnt fordelt med spillere som tegner seg på scoringslisten med jevne mellomrom. Laget scoret da vitterlig også hele 72 mål i fjor (kun slått av Aalesund og Tromsø). Da er vi mer skeptisk til det defensive, men Davidsen har muligens klart å tette igjen de verste hullene?

Strømsgodset må finne seg i å være en slags favoritt i år også, dette til tross for en skuffende fjorsesong og tapet av Jostein Flo. Men kanskje nettopp på grunn av dette så har laget innsett at ting ikke går på skinner og man må jobbe for resultatene? At Vidar Davidsen har ankommet er heller ikke noe minus. Vi tror han har pondus nok til å få Godset-skuta på rett kurs igjen. Og kursen er Tippeligaen 2004!


Nye spillere
Rune Danielsen (Lyn), Petter Larsen (Strømmen), Svein Tore Brandshaug (Molde), Kim Larsen (Odd Grenland), Petter Moen, Vegard Dokken, Mads A. Hansen og Herman Ottesen (alle egen stall), Bouereima Ouattava (Burkina Faso)

Spillere i avgang
Jostein Flo (lagt opp), Ronny Hvambsal (Kongsberg), Bjørn Stephansen (Bærum), Vidar Evensen (Larvik Fotball), Espen Falck (Asker).

Treningskamper i 2003 fram til dags dato
25.01 Vålerenga - Strømsgodset 2-1
02.02 Strømsgodset - Odd 3-1
05.02 Strømsgodset - Follo 5-1
09.02 Strømsgodset - Pors 0-1
14.02 Sandefjord - Strømsgodset 1-1
23.02 Strømsgodset - Skeid 2-2
02.03 Strømsgodset - Fredrikstad 2-1
07.03 Strømsgodset - Ørn Horten 1-1
13.03 Helsingborg - Strømsgodset 1-1
18.03 Strømsgodset - Raufoss 3-2
21.03 Strømsgodset - Hønefoss 0-2
25.03 Strømsgodset - Skeid 2-2
02.04 Strømsgodset - Hønefoss 1-5
06.04 Strømsgodset - Sandefjord 0-0

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3