Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 3. plass: Moss

Vi tror faktisk at våre rivaler i gult og svart litt nord i fylket kaprer kvalifiseringsplassen i år. Det lukter med andre ord litt opprykksmuligheter i Moss, men ikke sterkt nok til at vi tror de går direkte opp.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 09. April 2003 - 18:08
http://www.fotball.no/files/{C5F74DF0-98AC-4F69-A7B2-41D058499B78}.gifMoss rykket som kjent ned fra Tippeligaen sammen med Start i fjor. Sørlendingene har vi plassert midt på tabellen, mens vi har mer tro på Moss. Det er dog et faktum at ingen av de to lagene som har kommet ned fra Tippeligaen er store favoritter i årets 1. divisjon. Det sier kanskje noe om hvor høyt nivået er og jevnt det sannsynligvis vil bli i 1. divisjon 2003.

Vi er litt usikre på hvordan Rune Tangen vil gjøre det i trenerrollen gjennom en hel sesong. Det virker også å herske en del usikkerhet rundt Tangen og Moss. Målsetninger og ambisjoner flyttes hele tiden og Tangen får ikke riktig bestemt seg om han vil legge opp eller ikke. Angående målsetningen ble det først sagt at den var krystallklar: det var opprykk som var det eneste aktuelle. Så mistet man den ene nøkkelspilleren etter den andre, og etterhvert justerte Tangen & co. ned målsetningen om at man skulle kjempe i toppen, men at direkte opprykk ikke var noe isolert mål for året. Men kanskje var det fordi laget nylig fikk et par nye spillere, eller rett og slett fordi Tangen har et anstrengt forhold til Fredrikstad og ville gi lokalavisa et verbalt spark, da han sa dette til FB etter at avisa hadde tippet Moss på 6. plass: \"Det er jo forventet fra deres kanter. Vårt mål er å rykke opp.\" Vi er ikke sikre på at man endelig har bestemt seg i Moss, men at klubben bør ha muligheter for å rykke opp tror vi på, men da skal samtidig mye klaffe. Klubben har erfaring fra Tippeligaen, men store deler av spillermaterialet har ennå noe å bevise...

Moss vil også merke at Jan Tore Ophaug, Kjell Olofsson, Kasey Wehrman og Øyvind Storflor m.fl. har forlatt Melløs. Det er det ingen tvil om. Likefullt står Moss igjen med en rekke spennende unggutter som fort kan gjøre det veldig godt i 1. divisjon, samtidig har man hentet inn rutinerte John A. Skistad fra Stabæk som nok vil fylle tomrommet etter Ophaug greit. Ellers er det spedd på med to canadensere, hvorav hvertfall Patrice Bernier har vist veldig lovende takter på midtbanen. Den andre canadenseren, Rob Friend, er primært hentet inn for å score mål, men har vært litt opp og ned i treningskampene - og vi tror ikke den unge spissen umiddelbart vil sette sitt preg på 1. divisjon. Faktisk har vi da mer tro på hans spisskollega, Håvard Sakariassen, som Tangen har lokket ned fra Nord-Norge og til Melløs. Sakariassen vet hvor målet står, og selv om han aldri har slått til på toppnivå i Norge, så tror vi han kan få et slags gjennombrudd i år.

Vi er veldig usikre hvor Moss egentlig står. Dette kan ende med alt fra 8. plass til direkte opprykk. Umiddelbart ser ikke spillerstallen altfor imponerende ut, og flere av lagene vi har tippet under Moss virker å kunne stille med en sterkere startoppstilling enn hva Tangen har til dispposisjon. Som nevnt er vi også usikre på Tangen sine egenskaper som trener, så hvordan skal vi forklare at vi faktisk tipper Moss så høyt opp som en 3. plass? Det har noe med magefølelse å gjøre, men samtidig også det at Moss tross alt spilte i Tippeligaen i fjor og flere år før det. Selv om laget har mistet flere sentrale spillere, så er det fortsatt mange igjen på Melløs med god erfaring. De vet hva som skal til og har Tippeligatempo i blodet. Per Morten Kristiansen, Anders Juliussen, John A. Skistad, Jon Eirik Ødegaard, Gard Kristiansen, Simen Brenne og Rune Tangen er alle spillere som er godt vant med Tippeligaspill og holdt brukbart nivå der. De vil antagelig trekke opp tempoet og gjøre resten av gjengen bedre. Samtidig skal det sies at vi neppe hadde tippet Moss på 3. plass bare for kort tid siden. Mye ble forandret da de fikk hentet inn John A. Skistad som erstatter for Jan Tore Ophaug, samtidig som midtbanestrategen Tom Reidar Haraldsen ble hentet inn fra Oslo Øst. Sistnevnte var trolig Oslo Øst sin beste spiller i fjor og vil nok gjøre seg gjeldende på en ellers lett Moss-midtbane.

Videre kan det kanskje se ut som at Moss står ovenfor et aldri så lite keeperproblem om dagen. Per Morten Kristiansen skadet seg alvorlig i fjorsesongen og er fortsatt ute. Eneste keeper igjen er da Clas-Andre Guttulsrød - et nokså usikkert kort. Bak han er det så og si tomt, altså null konkurranse om keeperplassen - noe som er uheldig da keeperen som har monopol slett ikke har bevist at han er noen toppkeeper. Forsvaret virker på den andre siden solid med superrutinerte Rune Tangen samt normalt rutinerte John A. Skistad. Anders Juliussen (som overtok kapteinsbindet fra Tangen da han først bestemte seg for å legge opp) borger også for stor kvalitet. Ellers er Vidar Martinsen, Mohamed Rashid og Terje Tangen (Runes fetter) alle fremadstormende talenter i forsvarsposisjon. Mye talent er det også på midtbanen - kanskje for mye vil enkelte si, man kunne med fordel spedd på med litt rutine her. Hvis Gard Kristiansen og Jon Eirik Ødegaard derimot blir tildet midtbaneroller så står hvertfall de to for ok rutine og erfaring fra Tippeliga. Tom Reidar Haraldsen har også bevist at han kan være dominerende i 1. divisjon. Vi har også stor tro på Patrice Bernier - en teknisk og kreativ spiller som har sin styrke offensivt. Ellers er Amung Grøvle, Jon Andre Fredriksen, Magnus Riis, Mike Dumbuya og Robert Evensen samtlige unge og lovende. Det gjenstår også se hvor Tangen velger å bruke Simen Brenne - offensiv midtbane eller spiss. Vi tror uansett at U21-landslagsspilleren kan komme til å bli en profil i 1. divisjon i år. En profil kan muligens også Håvard Sakariassen på topp bli, mens man også håper at Rob Friend skal innfri forventningene. I bakhånd har Moss Per Kristian Fylling og Anders Askheim.

Som det kommer fram er vi ganske usikre på hvor Moss står, men tror vi får svaret i løpet av de første månedene. Hvis Moss får en god start er de absolutt en opprykkskandidat, men får laget en smell i starten tror vi kanskje det kan hope seg opp for den urutinerte treneren Rune Tangen. Vi burde kanskje av patriotistiske grunner tippet Moss et stykke lenger ned på tabellen og håpet det også. Men vi håper og tror faktisk at Moss vil gjøre det bra i år, og kanskje komme tilbake til Tippeligaen. Det vil gagne Østfoldfotballen totalt også. Vi ønsker lykke til!


Nye spillere
Rob Friend (Canada), Amund Grøvle (Råde), Per Kristian Fylling, Håvar Sakariassen (Innstranda), Tom Reidar Haraldsen (Oslo Øst), Skistad (Stabæk),

Spillere i avgang
Kjell Olofsson (Sprint/Jeløy, Kristian Østli (Borg Fotball), Morten Moldskred, Pål Anders Stubsveen (Borg Fotball), Bård Erik Olsen (Sprint/Jeløy), Jan Tore Ophaug (Brann)


Treningskamper i 2003 fram til dags dato
24.01 Moss - Fredrikstad 2-2
31.01 Moss - Ham Kam 3-2
05.02 Vålerenga - Moss 4-3
11.02 Moss - Kvik Halden 1-2
14.02 Moss - Ørn Horten 2-0
24.02 Moss - Hønefoss 0-4
28.02 Sandefjord - Moss 2-2
11.03 Moss - Aalesund 0-3
14.03 Moss - Tromsø 0-3
18.03 Häcken - Moss 0-1
21.03 FFK - Moss 3-4
06.04 Västra Frölunda - Moss 0-2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3