Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 11. plass: Odd Grenland

Et smådristig tips ettersom Odd har stabilisert seg på grei avstand til nedrykningsstriden etter at de rykket opp til Tippeligaen i 1998. Like fullt har de foran årets sesong ikke klart å forsterke seg nevneverdig i samme grad som mange av konkurrentene. Det kan fort bli en litt annerledes sesong for den tradisjonsrike klubben i år.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 10. April 2004 - 00:37
Klubben har slitt – og sliter fremdeles – med en økonomi som kunne og burde ha vært bedre. Det betyr mindre handlefrihet og senkede ambisjoner. Kanskje også senket motivasjon?

Arne Sandstø har riktig nok fått på plass den dribleglade vingen Morten Knutsen, som hadde et elendig opphold i RBK, i tillegg til den spennende spissen med det eksotiske navnet Olivier Occéan (fra Canada). Occéan skal være en rask og målfarlig spiller – med andre ord den goalgetteren Odd så sårt trenger. Dette er dog et nokså usikkert kort. Kan bli alt fra en stor suksess til en ditto stor flopp. Eller mest sannsynlig noe midt i mellom. Foruten disse to forsterkningene, så har Sandstø snappet opp Trond Viggo Toresen fra naboklubben Pors Grenland. En spiller med mange u-landskamper, men har ennå ikke spilt på høyeste nivå i Norge.

At a-stallen er dårligere enn i fjor er et faktum, noe selv trener Arne Sandstø vedkjenner. Spesielt vil storscorer Edwin van Ankeren bli savnet, og dersom ikke Occéan slår til, så er det vanskelig å se hvem som kan score 10+ mål i Odd. Martin Wiig kan fort blomstre opp for alvor, men trenger antagelig enda litt mer tid for å bli stabil på høyt nivå.

Bakerst er Erik Holtan fortsatt et sikkert førstevalg. At østfoldingen passerer 35 år om få dager betyr ikke nødvendigvis at han faller sammen som fotballspiller. Holtan vil nok redde mange poeng for Odd i år også. Reservekeeper er unge Rune Almenning Jarstein, som nesten kunne vært sønn til Holtan om man ser på alder…

Odd mønstrer et samspilt forsvar i midtstopperne Jan Frode Nornes samt Ronny Deila. Begge har etter hvert fått veldig mange Tippeliga-kamper under beltet. På høyreback er landslagsaktuelle Alexander Aas et opplagt valg, mens det er litt mer konkurranse på venstresiden. Sebastian Henrikson og Anders Rambekk er konkurrentene, hvorpå vi holder en knapp på sistnevnte. Vi er litt usikre på bredden for øvrig i denne lagdelen, selv om Brede Bomhoff stort sett har klart seg greit når han har fått sjansen. Men Odd-forsvaret kan få tempoproblemer mot hurtige spisser.

På midtbanen er skuddsterke Christian Flindt Bjerg en kvalitetsspiller, men dessverre også en slags humørspiller. Bent Inge Johnsen har ikke overbevist veldig i Odd-drakt og plassen kan fort trues av fremadstormende og sultne Trond Viggo Toresen i år. Sjefen på Odds midtbane er likevel spilleren med draktnummer 6 på ryggen: Morten Fevang. Blir et samlingspunkt på midtbanen, scorere en del mål og har etter hvert holdbar rutine. Men blir det kanskje noe tynt bak disse?

Odd spiller gjerne 4-3-3 og har derfor mye fokus på kantspillere. I Espen Hoff har de en meget god sådan. Med hurtigtogene Hoff på høyre kant og Knutsen på venstre så blir det skummelt for motstandernes sidebacker. Det er ingen tvil om at Knutsen har stort potensiale, og kanskje får han det ut til fulle i nye omgivelser i Odd? Likevel er Odd veldig avhengige av at man har en midtspiss som kan score på sjansene. Olivier Occéan kan fort være den spilleren. Han har imponert i treningskampene og bevist at han vet hvor målet står. Unge Martin Wiig er også et bra alternativ, men er nok fortsatt litt ujevn til å kunne bli kalkulert med som noen storscorer allerede i år.

Odd Grenland savner jevnt over det lille ekstra. I tillegg er stallen tynn og etter mange gode år kan det se ut til at de ikke er like godt forberedt til seriestart i år som tidligere. Laget er heller ikke vant til å kjempe på nedre halvdel, og akkurat som Stabæk, er det usikkert hvordan de vil respondere på en slik situasjon dersom den oppstår. Lag som Ham Kam, FFK, Sogndal og kanskje flere er trolig psykisk forberedt på en tøff sesong, og har som en konsekvens av det kanskje en fordel om det blir en realitet. Er Odd som klubb, omgivelsene og spillergruppen like godt mentalt forberedt på en tøff sesong?

Og hvordan vil den fortsatt unge og uerfarne treneren Arne Sandstø eventuelt håndtere motgang?

Odd er veldig avhengige av at nøkkelspillere som Holtan, Deila, Nornes, Fevang og Occéan virkelig innfrir – og holder seg skadefrie. I treningskampene har laget slitt med å omsette målsjanser til scoringer, og Odd er gjerne et lag som sliter på fremmed gress. På Falkum liker de derimot å ta grepet selv med offensiv fotball. Sannsynligvis holder det til å berge plassen. Men ikke med like god margin som tidligere.

Vårt tips: 11. plass
Plassering i fjor: 4. plass

Trener: Arne Sandstø
Stadion: Odd Stadion, kapasitet: 10 300
Møter FFK: 09/05 Odd - FFK, 22/08 FFK - Odd

Offisiell hjemmeside: Odd Grenland
Supporterklubb: Oddrane

Forventet lagoppstilling (4-3-3): Erik Holtan – Alexander Aas, Ronny Deila, Jan Frode Nornes, Anders Rambekk – Christian Flindt Bjerg, Trond Viggo Toresen (Bent Inge Johnsen), Morten Fevang – Mortek Knutsen, Olivier Occéan (Martin Wiig), Espen Hoff

Overganger:
Inn:
Morten Knutsen (Rosenborg)
Trond Viggo Toresen (Pors Grenland)
Olivier Occean (New York/New Jersey MetroStars, USA)
Ut:
Edwin van Ankeren (Tollnes)
Thomas Røed (Pors)

Odds treningskamper 2004:

Lillestrøm - Odd Grenland 2-2 (1-1)
Mål: 0-1 Morten Knutsen (10), 1-1 Arild Sundgot (31), 2-1 Sundgot (47), 2-2 Anders Rambekk (90)

Pors - Odd Grenland 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Jon Erling Kleppe (20), 1-1 Morten Fevang (46).

Odd Grenland - Ham-Kam 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Sveinung Fjeldstad (72)

Tromsø - Odd Grenland 5-1 (2-0)
Mål: 1-0 Lars Iver Strand (1), 2-0 Ole Martin Årst (34), 3-0 Ole Martin Årst (47), 4-0 Morten Gamst Pedersen (53), 4-1 Alexander Aas (64), 5-1 Morten Gamst Pedersen (76).
Gult kort: Morten Pedersen, TIL. Christian Flindt Bjerg, Odd.

Odd Grenland - Dinamo Kiev 1-4 (0-3)
Mål: 0-1 Maxim Sjatskikh (26), 0-2 Sjatskikh (33), 0-3 Goran Gavrancic (44), 1-3 Martin Wiig (67), 1-4 Denis Onisjenko (74).

Dallas Burn - Odd Grenland 1-2 (0-2)
Mål: 0-1 Morten Fevang (37), 0-2 Fevang (43), 1-2 Bobby Rhine (68)
Rødt kort: Espen Hoff (70), Odd Grenland

Odd Grenland - Kalmar 2-2 (1-1)
La Manga


Odd Grenland - Sundsvall 0-0
La Manga

Odd - Fredrikstad 2-0 (0-0)
Pors stadion
Mål: 1-0 Morten Knutsen (54), 2-0 Armin Sistek (85).

Landskrona (Sverige) - Odd Grenland 2-0 (0-0)
Ulkavallen
300 tilskuere
Mål: 1-0 Matthias Eklund (62), 2-0 Jones Kusi-Asare (79).

Trelleborg - Odd Grenland 0-5 (0-2)
Mål: 0-1 Olivier Occean (2), 0-2 Alexander Aas (18), 0-3 Olivier Occean (55), 0-4 Morten Knutsen (58), 0-5 Aksel Rød (87).

Odd Grenland - Lyn 2-1 (0-0)
Tjølling gress
Mål: 0-1 Lars Kristian Eriksen (66), 1-1 Armin Sistek (88), 2-1 Tarjei Dale (90)

Odd Grenland - Sandefjord 1-1 (1-1)
Odd stadion
1200 tilskuere
Mål: 0-1 Magne Stuerød (8), 1-1 Olivier Occean (25)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3