Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 6. plass: Molde

Knut Torbjørn Eggen tipper at Molde tar medalje i år. Det er godt mulig de gjør det, men vi føler altså at det er andre lag som har bedre utgangspunkt. Molde har derimot en del profiler på laget. Samtidig har klubben endret litt profil ved å satse mer lokalt både på trener- og spillersiden. Det kan gi resultater.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 04. April 2004 - 23:37
http://www.fotball.no/files/{1F16708D-EBDB-4A6D-8160-C6744885C1AC}.gifEtter å ha tatt sølv i 2003, så gikk det meste skeis for Molde i fjor. Laget underpresterte kraftig og endte til slutt på 9. plass. Etter det har det skjedd flere endringer på Molde Stadion. Reiidar Vågnes er hentet inn som hovedtrener, mens en rekke spillere – flere av de "utskjelte" utlendingene – har forlatt klubben. Samtidig har en av byens fremste fotballprodukter, Petter Rudi, endelig kommet hjem. Man snakker om en ny tid i Rosenes by nå. Optimismen råder og ambisjonene er fortsatt store.

Molde ble av mange dratt frem som skrekkens eksempel på hvor viktig identitet er for interessen rundt byens lag. En svensk trener som ledet et lag nesten utelukkende besteående av utlendinger fra den ene 0-0 kampen til den andre, så oppdaget beslutningstakerne i Molde FK gradvis at dette ikke kunne fortsette. Publikum sviktet mer enn noen gang, og media var samstemmige om begrunnelsen for den labre entusiasmen rundt laget: det var for mange utlendinger samtidig som at spillestilen var defensiv og kjedelig. Det var ikke morsomt på Molde Stadion lenger. Tilsynelatende både på og utenfor banen. Dermed ble opprydningen satt i gang. Det første trekket var å sparke trener Gunder Bengtsson og slippe til Odd Berg. Det gikk sånn tålig bra, men laget slet fortsatt til tross for at både publikum og spillere fikk smilet tilbake. Ved sesongslutt gikk også mange av spillerne som ikke så ut til å ofre nok blod for den blå drakta. Odd Berg gikk tilbake som assistenttrener, og Reidar Vågnes ble altså hentet inn som hovedtrener.

Nå er et nytt Molde klar for en ny sesong. Kan de blande seg inn i tetstriden?

Det er ikke utenkelig, men laget er da sterkt avhengige av en rekke ting. Viktigst for Molde er det at enkeltspillere virkelig slår til – med andre ord de profilene som i teorien skal stå frem og gi laget det lille ekstra. Molde har også flere yngre spillere som er i ferd med å bli så gamle at man ikke lenger kan titulere de som talenter. Nå må de virkelig slå gjennom – og vise stabilitet.

Bakerst fremstår Eddie Gustafsson vanligvis som en solid sisteskanse og er normalt av de beste keeperne i Tippeligaen.

I forsvarsrekka har en god svenske forsvunnet i Tobias Carlsson, men den svenske erstatteren Marcus Andreasson er antagelig enda bedre. Sammen med David Ljung (nok en svenske – ja, det er fortsatt en del igjen av de) så har Molde et meget sterkt midtforsvar. Litt mer usikkert er det på backene hvor Erlend Orbostad og Øyvind Gjerde vil slåss om den ene plassen, mens rutinerte Trond Strandre trolig holder fast på sin. Strande nærmer seg 200 kamper for Molde! Martin Høyem er for øvrig hentet inn fra Rosenborg og fungerer nok som grei backup.

PS! Per Olav Inderhaug, som ble lånt ut til FFK med mindre hell et stykke ut i 2002-sesongen, var av spillerne som ble vraket etter fjoråret. Venstrebacken har nå funnet seg til rette i Træff.

På midtbanen mønstrer Molde tre svært gode spillere på dette nivået. Daniel Berg Hestad har riktignok forsvunnet, men det gjør ikke mye ettersom Petter Rudi har kommet tilbake. Rudi har mye å tilføre i Tippeligaen med sine utsøkte pasninger, og etter hvert også internasjonale erfaring. En god spiller både med og uten ball (på dette nivået). Magne Hoseth er en av de spillerne med desidert størst potensiale i Norge. Mye tyder på at han allerede har spilt seg til fast plass sentralt på landslaget, og om han ikke blir en profil i årets Tippeliga så skjønner ikke jeg. Eneste mulighetene for at det ikke skjer er at han blir kjøpt opp av en utenlandsk klubb for en god sum, eller blir skadet. Magnus Kihlberg (hentet fra Lillestrøm) er sistemann av de tre sterke navnene på midtbanen. Tre spillere som også utfyller hverandre meget godt. Thomas Mork og Anders Hasselberg er ikke helt på samme nivå, men har fremdeles stort utviklingspotensiale og presterer på høyt Tippeliga-nivå på sitt beste.

På topp ser det kanskje litt tynt ut og mye hviler på Arild Stavrum. Den gamle ringreven har vist at han fortsatt vet hvor målet står i vinter, og etter å ha vært tvunget til å tilbringe mye av tiden på sidelinjen i fjor grunnet skader, er Stavrum trolig veldig sugen på å vise seg frem i år. Holder han seg frisk og rask, så bør Stavrum være en god kandidat til toppscorer-tittelen faktisk. Bernt Hulsker er også en spiller med store kvaliteter. Var svak i fjor, men har gode ferdigheter og kan fort vise seg frem i år. Stig Arild Råket kan bli en joker, mens Øyvind Hoås skal være et enormt talent som allerede i år kan få muligheten til å vise seg frem.

Molde har et spennende og godt lag. Så gjenstår det å se om den ferske treneren klarer å få maksimum ut av "nye Molde". Vi tror laget bør skynde seg litt sakte tilbake til toppen av norsk fotball, men bør ha gode muligheter til å kapre en respektabel plassering på øvre halvdel.


Vårt tips: 6. plass
Plassering i fjor: 9. plass

Trener: Reidar Vågnes
Stadion: Molde Stadion, kapasitet: 11 167
Møter FFK: 25/04 Molde-FFK kl 1800, 01/08 FFK-Molde kl 1800

Offisiell hjemmeside: Molde FK
Supporterklubb: Tornekrattet
Øvrige nettsider: MFKWeb.org

Forventet lagoppstilling (4-3-3): Eddie Gustafsson – Trond Strande, Marcus Andreasson, David Ljung, Øyvind Gjerde (Erlend Ormbostad) – Petter Rudi, Magnus Kihlberg, Magne Hoseth – Arild Stavrum, Bernt Hulsker, Thomas Mork

Overganger:
Inn:
Øyvind Gjerde (Aalesund)
Marcus Andreasson (Bryne)
Petter Rudi (Austria Wien, Østerrike)
Martin Høyem (Rosenborg, lån gjort om til overgang)
Lars Ivar Moldskred (Hødd, leid ut til Hødd igjen på ubestemt tid)
Ut:
Daniel Berg Hestad (Heerenveen, Nederland)
Andri Sigthorsson (lagt opp)
Tobias Carlsson (Kalmar, Sverige)
Petter Christian Singsaas (Steinkjer)
Fredrik Gustafsson (Öster, Sverige)
Bjarni Thorsteinsson
Olafur Stigsson (Fylkir, Island)
Per Olav Inderhaug (Træff)


Moldes treningskamper 2004:

24.01 Kristiansund Ballklubb – Molde 1-1
31.01 Molde – Strindheim 7-1
08.02 Molde – Steinkjer 6-0
11.02 Sundsvall – Molde 3-1
15.02 Brann – Molde 0-0
21.02 Aalesund – Molde 0-1
28.02 Sogndal – Molde 2-4
04.03 Molde – Hødd 3-3
08.03 IFK Göteborg – Molde 0-1
12.03 Örebro – Molde 1-3
20.03 Hødd – Molde 1-2
26.03 Molde – Tromsø 0-1
31.03 Molde – Aalesund 0-2
04.04 Molde – Stabæk 1-1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3