Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 5. plass: Brann

Brann imponerte vel ingen av de fremmøtte på Østsiden Stadion i treningskampen mot FFK nylig, men laget besitter utvilsomt store kvaliteter som går langt utenpå hva var vitne til den torsdags ettermiddagen. Vi tror Brann fortsetter fremgangen fra høstsesongen i fjor og avanserer fra 6. plass i 2003 til 5. plass i 2004…
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 03. April 2004 - 21:34
http://www.fotball.no/files/{B0E6BAFC-B56D-4E1F-BAA1-AB86FEC24820}.jpgMons Ivar Mjelde kom seg til slutt greit gjennom sin første sesong i den utsatte posisjonen som trener for Brann. Forventningene i Bergen til byen stolthet, Brann, er som regel litt i overkant høye. Sånn har det nesten alltid vært. Publikum er engasjert og alle har sin mening, mens lokalmedia har hele tiden kritisk søkelys på klubben. Når ledelsen i tillegg sprer kronisk uro på stadion med røde tall i bøkene sine år etter år, så har det vært vanskelig å legge et fundament for stabilt sportslig suksess. Når det er sagt så har Brann faktisk spilt seg til medalje hele tre ganger siden 1997, og med unntak av den katastrofale 2002-sesongen som nesten endte med nedrykk, så har Brann kloret seg fast på øvre halvdel av sluttabellen.

Det har vært store utskiftninger i spillerstallen før 2004-sesongen. Av de som har forsvunnet vil derimot ingen være spesielt savnet. Selvsagt var det nok trist for mange at Geirmund Brendesæther takket for seg, men noe stort sportslig tap var det nok ikke. Petter Furuseth Olsen hadde på sin side en del å bidra med i perioder, men var også en mulig kilde til disharmoni og mange på stadion ønsket han gradvis også vekk fra klubben. Joachim Walltin og Alex Valencia varmet mest benken i fjor, og i år har de havnet i hver sin 1. divisjonsklubb.

Når man sammenligner de som har forlatt klubben vs. de som har ankommet, bør det ikke være noen tvil om at Brann er vesentlig styrket foran sesongen. Sponsoren Chess har gjort det mulig å hente inn spillere til relativt høy prislapp, og dessuten har klubben også signet noen billigere spillere som fort kan vise seg som lure trekk. Tre-fire av de nye spillerne går trolig rett inn i startoppstillingen: Midtstopper Olafur Ørn Bjarnason, den anvendelige Ragnvald Soma, samt angriperne Dylan McAllister og Kristian Ystaas.

Brann fikk som kjent også et ekstra løft da Raymond Kvisvik kom tilbake fra Østerrike i fjor, og gjorde at Brann forvandlet seg fra et miserabelt lag på vårsesongen til et lag som gikk fra seier til seier på høsten. I år er en topptrent Kvisvik med fra start av og mange mener østfoldingen bør få sjansen på landslaget.

På keeperplass ser Ivar Rønningen ut til å bli førstevalg fremfor talentet Håkan Opdal. Rønningen er ekstremt god på sitt beste, men gjør samtidig kanskje litt for mange grove tabber. Slikt kan spre usikkerhet. Kan han bli stabil på et høyt nivå i år? Er på sitt beste med i landslagsdiskusjonen.

I forsvar vil Olafur Ørn Bjarnason og Ragnvald Soma etter alt å dømme foretrekkes som midtstoppere. Bjarnason er ny i klubben og har imponert voldsomt i vinter. Ragnvald Soma vet man hva er god for. Har også erfaring fra spill i høyt tempo etter han så vidt var innom Premier League i West Ham. Ser ut som et bunnsolid midtforsvar dette, og i Soma har kanskje også Brann endelig fått en midtstopper som faktisk er i nærheten av Ahlsen når det kommer til presise oppspill. Jan Tore Ophaug blir etter all sannsynlighet plassert på benken i år etter at han var fast i fjor. På backplass er Erlend Hanstveit selvskreven på venstre, mens det er litt mer åpent på høyre. Cato Guntveit og Martin Knudsen er de beste tipsene. Med rutinerte karer som Egil Ulfstein og Roy Wassberg i bakhånd, samt fremadstormende Christian Kalvenes som har returnert til hjembyen etter spill i Sogndal, så er Brann veldig godt forspent i de bakre rekker.

Midtbanen er også sterk med Seyi Olofinjana i spissen. Midtbanespilleren var toneangivende i det nylig avholdte Afrika-mesterskapet for den etter hvert store fotballnasjonen Nigeria. Olofinjana er ganske sikkert den spilleren i årets Tippeliga med det største potensialet internasjonalt. Agenten hans har allerede uttalt at Barcelona følger spilleren, og de fleste tror uansett at Olofinjana forsvinner fra Brann til sommeren for en svært stor pengesum dersom alt går som forventet. Nigerianeren har derimot fortsatt to år igjen av kontrakten med Brann. Et annet velkjent navn på Branns midtbane er Raymond Kvisvik. Greåker-gutten spilte stort sett strålende etter at han forlot Austria Wien på sensommeren i fjor. Med sin følsomme venstrefot er han en essensiell del av Branns offensive register. Et annet interessant navn er talentet Helge Haugen som fikk sitt gjennombrudd i fjor med hele 19 kamper. Ingen hadde trodd at han ville få såpass mye tillit før sesongstart og i tillegg gjøre det så bra. Kan jo nevne at Haugen før fjoråret var i Fredrikstad for å vise seg fram for FFK og Knut Torbjørn Eggen. Haugen gjorde sine saker bra på FFK-treningene, men ble likevel ikke funnet god nok for kontrakt. Han viste seg derimot å være mer enn god nok for fast spill i Tippeligaen og etter hvert for U21-landslaget… Faktisk ble tidligere Leeds-spiller Tommy Knarvik ved flere anledninger benket til fordel for unge Haugen. Knarvik er for øvrig en spiller mange har hatt veldig store forventninger til, men han har kanskje ikke slått helt gjennom ennå. Men Knarvik er fremdeles ung og det store gjennombruddet er kanskje like rundt hjørnet. Knarvik er hvert fall en spennende spiller - god på defensivt og offensivt, et bra skuddbein og god teknikk.

På topp blir det knyttet stor spenning til australske Dylan McAllister som er et ubeskrevet blad i denne sammenheng. Med sin luftstyrke blir han uansett et etterlengtet våpen for Brann og en spiller som kan ekspedere mange av Kvisviks presise overlegg til farlige målsjanser og forhåpentligvis - for Brann - til mange scoringer. Kristian Ystaas, Thomas Lund og Robbie Winters er de øvrige spissalternativene. Mange har stor tro på at Robbie Winters kan bli en hit i år, mens Kristian Ystaas også har et stort potensiale, men vil trolig fortsatt være litt opp og ned i prestasjonene. Flere jevngode spisser her, men Brann er nok avhengig av at en av disse står frem som stabil målscorer.

Brann har et spennende lag og bør ha gode muligheter til å blande seg inn i toppen - det vil si blant lagene som kjemper om medaljer i sjiktet bak Rosenborg.

Vårt tips: 5. plass
Plassering i fjor: 6. plass

Trener: Mons Ivar Mjelde
Stadion: Brann Stadion, kapasitet: ca 19 000
Møter FFK: 13/06 Brann-FFK kl 1800, 17/10 FFK-Brann kl 1800

Offisiell hjemmeside: SK Brann
Supporterklubb: Bataljonen
Øvrige nettsider: SKBrann.org

Forventet lagoppstilling (4-4-2): Ivar Rønningen – Cato Guntveit, Olafur Bjarnason, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit – Martin Knudsen, Seyi Olofinjana, Tommy Knarvik (Helge Haugen), Raymond Kvisvik – Dylan McAllister, Robbie Winters (Kristian Ystaas)

Overganger:
Inn:
Olafur Örn Bjarnason (Grindavik, Island)
Christian Kalvenes (Sogndal)
Ragnvald Soma (Bryne) Kristian Ystaas (Sogndal)
Dylan Macallister (Northern Spirit, Australia)
Ut:
Geirmund Brendesæter (lagt opp)
Kenneth Storvik (Frem, Danmark)
Knut Walde (utlån til Haugesund)
Alex Valencia (Start)
Joachim Walltin (Moss)
Petter Furuseth Olsen (Örebro, Sverige)
Toni Nhleko (Dallas Burn, USA)
Vegar Landro (Kongsvinger)
Torbjørn Kjerrgård
Jonas Jonsson


Branns treningskamper 2004:

31/1 Brann - Haugesund 0-0
Vestlandshallen
1117 tilskuere
Brann (4-4-2): Ivar Rønningen - Jan Tore Ophaug, Olafur Bjarnason, Ragnvald Soma (Roy Wassberg fra 40.), Egil Ulfstein - Martin Knudsen, Cato Guntveit, Helge Haugen, Raymond Kvisvik (Erlend Storesund fra 81.) - Kristian Ystaas, Robbie Winters (Thomas Lund fra 66.).

7/2 Brann - Åsane 1-2 (1-1)
Vestlandshallen
Mål: 0-1 Ørjan Låstad (20), 1-1 Dylan Macallister (41), 1-2 Endre Hansen (69).
Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Jan Tore Ophaug (Helge Haugen fra 58.), Olafur Bjarnason, Egil Ulfstein, Erlend Hanstveit - Cato Guntveit, Ragnvald Soma, Raymond Kvisvik (Arve Walde fra 74.), Martin Knudsen - Thomas Lund (Erlend Storesund fra 74.), Dylan Macallister (Kristian Ystaas fra 46.).

15/2 Brann - Molde 0-0
Vestlandshallen
Brann (4-4-2): Ivar Rønningen (Håkon Opdal fra 70.) - Jan Tore Ophaug, Olafur Bjarnason, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit - Martin Knudsen, Helge Haugen, Tonmmy Knarvik (Roy Wassberg fra 46.), Arve Walde (Trond Erik Asbjørnsen fra 74) - Kristian Ystaas (Erlend Storesund fra 46.), Thomas Lund (Tor Jørgen Spurkeland fra 87.)
21/2 Brann - Sogndal 2-2 (1-2)
Vestlandshallen, 797 tilskuere
Mål: 0-1 Rune Bolseth (5), 0-2 Anders Stadheim (20), 1-2 Dylan Macallister (27), 2-2 Martin Knudsen (46)

28/2 Örebro - Brann 2-0 (0-0)
Eyravallen
Mål: 1-0 Herisk Kuhi (76), 2-0 Per Gäwelin (80).
Gult kort: Magnus Samuelsson, Örebro.
Tilskuere: 1250
Brann, 4-4-2: Ivar Rønningen 5, Jan Tore Ophaug 2, Olafur Örn Bjarnason 3, Ragnvald Soma 4, Erlend Hanstveit 3, Martin Knudsen 3, Helge Haugen 2, Seyi Olofinjana 4, Raymond Kvisvik 3, Dylan Macallister 2, Tommy Knarvik 2, Egil Ulfstein 3, Egil Ulfstein for Ophaug fra 46, Thomas Lund for Knarvik fra 62, Arve Walde for Lund fra 84.
Örebro 4-4-2: Alvbåge - Kjäll, M. Samuelsson, Andersson, Danielsson - Nordback (F. Samuelsson fra 68.), Gawelin, Larsen, Haginge - Johnsen (Kuhi fra 70), Furuseth Olsen

29/2 IFK Göteborg - Brann 2-4 (0-2)
Eyravallen, kamp om tredjeplass i Örebro Nordic Cup.
Mål: 0-1 Thomas Lund (27.), 0-2 Dylan Macallister (34.), 1-2 George Mourad (61.), 1-3 Macallister (63.) 1-4 Egil Ulfstein (74.), 2-4 Peter Ijeh (86.)
Gult kort: Martin Knudsen, Brann
Tilskuere: 240
Dommer: Leif Sundell, Borlänge.

8/3 Helsingborg - Brann 0-0
La Manga, bane A
Gult kort: Claudinei Resende og Peter Graulund, Helsingborg, Martin Knudsen, Brann.
Brann (4-4-2): Ivar Rønningen - Jan Tore Ophaug, Olafur Bjarnason, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit - Martin Knudsen, Helge Haugen (Tommy Knarvik fra 59.), Arve Walde (Cato Guntveit fra 59.), Raymond Kvisvik (Nicolai Misje fra 88.) - Dylan Macallister (Ørjan Låstad fra 83.), Thomas Lund.

12/3 Halmstad - Brann 0-0
La Manga, bane G
Gult kort: Yaw Preko, Andreas Johansson, Halmstad, Raymond Kvisvik, Brann.
Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Cato Guntveit (Jan Tore Ophaug fra 46.), Olafur Bjarnason, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit - Martin Knudsen, Tommy Knarvik (Helge Haugen fra 71.), Seyi Olofijana, Raymond Kvisvik - Dylan Macallister (Arve Walde fra 71.), Robbie Winters (Thomas Lund fra 46.).

20/3 Viking - Brann 0-2 (0-1)
Randaberg stadion
720 tilskuere
Mål: 0-1 Raymond Kvisvik (26), 0-2 Kvisvik (56).
Dommer: Roy Helge Olsen, Våg.
Gult kort: Jone Samuelsen, Bjarte Lunde Aarsheim, Viking
Brann (4-4-2): Ivar Rønningen - Cato Guntveit (Jan Tore Ophaug fra 65.), Olafur Bjarnarson, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit - Martin Knudsen, Tommy Knarvik (Helge Haugen fra 69.), Seyi Olofinjana (Egul Ulfstein fra 86.), Raymond Kvisvik - Robbie Winters, Thomas Lund (Arve Walde fra 62.).

25/3 Haugesund - Brann 1-3 (0-2)
Åkra stadion
700 tilskuere
Mål: 0-1 Martin Knutsen (6), 0-2 Ragnvald Soma (34), 1-2 Christian Grindheim (78), 1-3 Tommy Knarvik (90).
Brann (4-4-2): Ivar Rønningen - Jan Tore Ophaug, Olafur Bjarnason, Ragnvald Soma, Erlend Hanstveit - Helge Haugen (Egil Ulfstein fra 72.), Arve Walde (Tommy Knarvik fra 60.), Martin Knutsen, Raymond Kvisvik (Thomas Lund fra 65.) - Dylan Macallister (Kristian Ystaas fra 60., Håkon Opdal fra 80.), Robbie Winters.

Fredrikstad - Brann 0-1 (0-0)
Kongsten
Mål: 0-1 Seyi Olofinjana (55).
Gult kort: Roger Risholt, Fredrikstad, Raymond Kvisvik, Martin Knudsen, Egil Ulfstein, Brann.
Lagene:
Fredrikstad (4-4-2): Steinar Sørlie - Pål André Czwartek, Tor Trondsen, Roger Helland, Stian D. Johnsen (Jørgen Pettersen fra 69.) - Brian West, Roger Risholt, Tero Koskela, Håkan Söderstjerna (Christian Pettersen fra 90.) - Simen Brenne (Bjørnar Johannessen fra 90.), Marcus Ringberg.
Brann (4-4-2): Ivar Rønningen - Cato Guntveit, Jan Tore Ophaug (Roy Wassberg fra 73.), Ragnvald Soma, Egil Ulfstein - Martin Knudsen, Tommy Knarvik (Helge Haugen fra 73.), Seyi Olofinjana, Raymond Kvisvik (Erlend Storesund fra 83.) - Thomas Lund (Arve Walde fra 46.), Robbie Winters.

5/4 Brann - Aalesund
Bergen

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24