Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 4. plass: FC Lyn Oslo

Hovedstadsklubben med det nye selvhøytidelige navnet har tiltrukket seg urovekkende gode forsterkninger før seriestart 2004. Og mannen som ser ut til å ha fått Lyn-skuta på rett kjøl, er ingen annen enn Fredrikstad-borgeren og tidligere Stjernen-spiller Morgan Andersen.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 02. April 2004 - 15:24
Lyn (velger fremdeles å kalle dem det) har de siste sesongene stabilisert seg som Oslos beste lag. Vi tror at trenden fortsetter i år.

http://www.fotball.no/files/{54A3EDDC-9654-48C5-9499-1424332D3A80}.jpgMange spår at Lyn vil kunne kjempe om medaljer i år, og det er fult ut forståelig. Sportsdirektør Morgan Andersen har vært svært dyktig i forhold til å knytte seg til gode spillere. En fin mix av veletablerte og kjente navn vi vet hva står for, samt spennende og eksotiske spillere som kan tilføre laget og Tippeligaen det lille ekstra. Samtidig har klubben kuttet ned ganske vesentlig på lønnsutgifter og bruker generelt mindre penger enn på lenge. Forutsetningene for en god sportslig sesong ligger godt til rette.

Nytt trenerteam er også på plass. Hans Knutsen og Espen Olafsen, ubeskrevne blad som hovedtrenere på dette nivået, skal dele ansvaret. Det er både et spennende og kanskje også dristig valg. Knutsen kommer fra jobben som assistenttrener for kvinnelandslaget, men har tidligere også trent blant annet Kongsvinger, Bærum og Eik Tønsberg i 1. divisjon. Espen Olafsen derimot har kun trenererfaring via juniorlaget til NTG/Lyn.

Mange utskiftninger både på ledersiden og spillersiden fra 2003-sesongen. Da endte Lyn på en skuffende 10. plass. Spillere som Helgi Sigurdsson, Johann Gudmundsson og Per Egil Swift vil sikkert bli savnet. Likevel virker de som har kommet inn døra på Ullevaal sterkere enn de som har gått ut. Lyn må sammen med Lillestrøm utropes til vinneren på overgangsmarkedet – dersom vi skal utrope noen vinner før spillerne har fått vist hva de faktisk er gode for i Tippeligaen 2004.

Spillere som Øyvind Leonhardsen og Jo Tessem vil ventelig bli store profiler og heve laget betraktelig. Begge har bred erfaring fra internasjonalt spill og vil nok holde meget høyt nivå selv om begge har passert tredve. Svenske Peter Markstedt er hentet inn fra Hammarby for å score flest mulige mål, og fra svensk fotball kommer også supertalentet Colo Halit! I tillegg har Morgan Andersen fisket spillere fra Danmark, Sør-Korea og Portugal før seriestart…

Ali Al-Habsi fra Oman ser ut til å bli førstekeeper og har etter rapportene å dømme gjort sine saker bra. Al-Habsi rakk også å gjøre seg kjent med norsk fotball gjennom 13 kamper for Lyn sist sesong. I år får han derimot sterk konkurranse av nyinnkjøpte Nuno Marques. To unge og gode keepere.

I forsvarsrekka danner Tommy Berntsen og danske Steven Lustü et solid stopperpar. Mens det er rutine sentralt, så har Lyn et stort talent på høyreback i Kristian Flittie Onstad – en av landets mest lovende forsvarsspillere. På motsatt backplass ser nyankommende Henrik Dahl (fra Silkeborg) ut til å ta over for Yngvar Håkonsen som okkuperte den posisjonen i fjor. Lyn har definitivt 4-5 meget gode spillere i bakre ledd, men hva med bredden? Det ser kanskje litt tynt ut, men samtidig vet vi at Lyn fort kan hente opp stortalenter fra NTG.

Smak på denne midtbanefireren: Jan Derek Sørensen, Øyvind Leonhardsen, Jonny Hanssen, Jo Tessem. Greit at gjennomsnittsalderen er noe høy, men dersom alle disse fire presterer opp mot sitt beste i år så er det ikke umulig at Lyn har Tippeligaens beste midtbanespiller. Og om ikke det er nok så har laget Tomasz Sokolowski, Colo Halit og Thomas Lagerlöf i tillegg… Sokolowski er bare 18 år gammel (!), men spilte seg til fast plass på Lyns a-lag i fjor. Et av landets aller største talenter. Når man da i tillegg har et av Sveriges aller største talenter i Colo Halit (mange mener dette er årets mest spennende kjøp i Tippeligaen) så er det ikke noe å si på alderssammensettingen likevel kanskje? Blir ingen enkel jobb å plukke ut hvem som skal starte her.

Bredden er langt fra like god på topp. Det vil bli lagt mye ansvar på Peter Markstedt, og han har for så vidt overbevist i treningskampene til nå. Skal heller ikke avskrive rutinerte Ole Bjørn Sundgot.

Lyn har signalisert at de kommer til å spille i en slags 4-2-3-1 formasjon med fokus på offensivt spill. Det blir interessant å se hvor langt det bærer. Lyn er av de lagene det er knyttet absolutt mest spenning til i år. Både på trenersiden og de mange nyervervelsene. Blir det suksess eller fiasko?

Vi tror hvert fall det bør bli nærmere en suksess. Royal League skal være en slags målsetning for klubben i år – en fornuftig målsetning Lyn bør ha godt innen rekkevidde.

Men det hadde vært morsomt om folk kom på kampene også…?


Vårt tips: 4. plass
Plassering i fjor: 10. plass

Trener: Hans Knutsen og Espen Olafsen
Stadion: Ullevaal Stadion, kapasitet: 25 400
Møter FFK: 06/06 FFK-Lyn kl. 1800, 03/10 Lyn-FFK kl. 1800

Offisiell hjemmeside: FC Lyn Oslo
Supporterklubb: Bastionen
Øvrige nettsider: BastionenTifo

Forventet lagoppstilling (4-2-3-1): Ali Al-Habsi – Henrik Dahl, Steven Lustü, Tommy Berntsen, Kristian Flittie Onstad – Jonny Hanssen, Øyvind Leonhardsen – Jan Derek Sørensen, Jo Tessem, Tomasz Sokolowski (Colo Halit) – Peter Markstedt

Overganger:
Inn:
Cato Vonheim (Nordstrand)
Henrik Dahl (Silkeborg, Danmark)
Øyvind Leonhardsen (klubbløs)
Jo Tessem (leid fra Southampton, England til 26. juni)
Peter Markstedt (Hammarby, Sverige)
Colo Halit (Brage, Sverige)
Cha Ji-Ho (Taejon, Sør-Korea)
Nuno Marques (Estrela da Amadora, Portugal)
Ut:
Thomas André Ødegaard (Strømsgodset)
Tommy Nilsen (lagt opp)
Per Egil Swift (Vålerenga)
Pål Rustadstuen (utleid til Oslo Øst)
Pål Schjerven (utleid til foreløpig ukjent klubb)
Eldar Hadzimehmedovic (utleid til Strømsgodset)
Jakob Augustsson (Helsingborg, Sverige)
Johann Gudmundsson (Örgryte, Sverige)
Helgi Sigurdsson (AGF Århus, Danmark)
Mohammed Ouseb (frigitt)
Axel Kolle


FC Lyn Oslos treningskamper 2004:

24.01 Lyn – Lillestrøm 1-2 (Valhall)
07.02 Vålerenga – Lyn 0-1 (Valhall)
08.02 Lyn – Skeid 0-2 (Valhall)
14.02 Lyn – Stabæk 2-1 (Valhall)
21.02 Lyn – Ham Kam 0-2 (Kadettangen)
04.03 Lyn – Halmstads BK 2-2 (La Manga)
08.03 Örebro – Lyn 1-2 (La Manga)
12.03 Lyn – Malmö 4-2 (La Manga)
18.03 Lyn – Hønefoss 3-0 (Kadettangen)
28.03 Elfsborg – Lyn 1-3 (Borås)
03.04 Odd – Lyn (Tjølling gress)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3