Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 3. plass: Bodø/Glimt

I fjor ble Glimt av de fleste spådd som nedrykkskandidat. Det viste seg å være en formidabel undervurdering. Bodø-laget endte som kjent opp med sølv både i serie og cup. Nå står de foran den vanskelige og berømte andresesongen hvor de skal bevise at de er et etablert topplag. Det har de alle mulige forutsetninger for å klare.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 01. April 2004 - 14:40
http://www.fotball.no/files/{B7E5DAF6-5EC8-4088-B6A5-033D03AAC17B}.gifDet er lett å se overse Bodø/Glimt. Riksmedia, lokalisert i Akersgata, vier gultrøyene lite spalteplass. Selv om Glimt er et vesentlig bedre lag enn Vålerenga, og har vært det en stund, så er det ingen tvil om hvilket lag som får mest fokus og hvilke lags spillere vi sørpå vet mest om. Derfor kom det nok overraskende for de fleste her nede at laget seilet opp til sølv i fjor. I Bodø derimot visste man hvilke egenskaper som fantes i spillegruppa, og forhåndstipset skapte trolig bare ekstra motivasjon.

Kan de slå til igjen?

Det er langt fra utenkelig. Ganske enkelt fordi laget har beholdt alle de som gjorde Glimt til norges nest beste lag i fjor. I år kan de fremstå enda mer samspilte, og når Stig Johansen stikker hodet frem i media og hevder Glimt er gode nok for gull i år – ja, så er det faktisk ikke noe man skal le bort (selv om det neppe inntreffer).

I tillegg til at trener Øystein Gårde har mange gode spilllere til sin disposisjon, så er Gåre selv også rukket å bli en anerkjent trener på dette nivået. Ifølge Dagbladet så mener trener-kollegene hans fra Tippeligaen at Gåre er ligaens beste trener. De bør vite hva de snakker om.

Statistikken tilsier muligens at laget som har tatt sølv de seneste årene tenderer mot å få en svak sesong året etter. Men statistikker er vel til for å brytes? Det blir kanskje en større psykisk oppgave for Glimt i år, hvertfall er forventningene totalt annerledes fra i fjor. Men likevel plasserer vi Glimt på 3. plass. Dette fordi spillerstallen inneholder mye kvalitet og er godt sammensatt. En god blanding av talent og rutine som bør være både psykisk og fysisk sterke nok til å takle forventningspresset.

Glimt er et av få lag i Norge som har et virkelig innarbeidet spillemønster, som ble formet under Trond Sollied sitt regime – sterkt influert av Rosenborg.

Keeper Tor Egil Horn er av Tippeligaens fremste målvakter og lukter på en landslagsplass. Har blitt operert i vinter og satt litt tilbake i oppkjøringsfasen, men er nå tilbake for fullt og vil bli en solid sisteskanse for Glimt i år også.

Rutinerte Fredrik Kjølner danner sammen med Cato Hansen et godt midtforsvar. På høyreback finner vi Kristoffer Paulsen som hadde en knallsesong i fjor. Fortsetter progresjonen og Paulsen stabiliserer seg på høyt nivå, tar det neppe lang tid før Christer Basma bør inndra klippekortet på høyrebackplass på landslaget. Håvard Halvorsen på venstreback holder grei standard, men har lite å bidra med i Glimts offensive spill. Kanskje det svakeste punktet defensivt.

Midtbanen er kanskje Glimts aller beste lagdel, men også den mest sårbare. Runar Berg som høyre indreløper er nærmest uvurderlig. At han ikke fikk tillit fra Nils Johan Semb da han herjet som verst i fjorårets Tippeliga kan vel bare Semb selv argumentere for. Runar Berg var jevnt over bedre enn sin bror i fjor, og derfor Tippeligaens beste midtbanespiller. Ser ingen grunn til at han ikke skal kunne fortsette storspillet i år. Sentralt på midten finner vi Olav Råstad som fikk et slags gjennombrudd i fjor. Spesielt markerte Råstad seg med et par perler av noen scoringer som var av fjorårets vakreste. En herlig skuddfot, et farlig temperament og bunnsolid i sitt defensive arbeid. Sistemann i trioen på midten er André Hanssen. Ungguten leverte i likhet med de to nevnte en kanonsesong i fjor – en løpsmaskin som gjerne blir beskrevet som en ny Leo. Talentet er også blitt lagt merke til utad, og det spekuleres i om spilleren kommer til å forlate klubben til sommeren slik at Glimt får noen etterlengtede kroner for ham (Hanssen er bosman-spiller til høsten). Da gjør det ikke noe at Glimt allerede har skrevet kontrakt med Skeids midtbanemann Stian Theting. Han ankommer Aspmyra til sommeren. Christian Berg og Per Ivar Steinbakk er andre kvalitetsspillere som kan benyttes på midten.

I angrep har Gåre flere valg når han skal plukke ut tre spillere fra kamp til kamp. Aasmund Bjørkan, Ville Lehtinen, Trond Fredrik Ludvigsen, Stig Johansen, Christian Berg og Trond Olsen. Her snakker man mye kvalitet! Flere av spillerne er også svært fleksible og kan brukes såvel på midtbanen som i angrep. Aasmund Bjørkan og spesielt Stig Johansen borger for rutine. Ludvigsen og Olsen er fremadstormende talenter. Et samspilt angrep, spillere som er hurtige og gode på overganger. Stig Johansen er også en potensiell toppscorer. Mest sannsynlig vil angrepsrekka bestå av Christian Berg, Stig Johansen og Trond Fredrik Ludvigsen. Sistnevnte er for øvrig kun i Glimt på utlån fra tyske Hertha Berlin og etter kontraktsbetingelsene skal han returnere til Berlin 1. august.

Med dette laget og stallen er det egentlig ganske utenkelig at Glimt skal gå på den store smellen som mange spår i år. Spesielt på Aspmyra blir det nok ikke mange lagene som tar poeng fra et offensivt, ballsikkert, hurtigspillende og homogent Glimt-mannskap.


Vårt tips: 3. plass
Plassering i fjor: 2. plass

Trener: Øystein Gåre
Stadion: Aspmyra, kapasitet: 6100 sitteplasser
Møter FFK: 31/05 Bodø/Glimt-FFK kl. 1800, 26/09 FFK-Bodø/Glimt kl. 1800

Offisiell hjemmeside: Bodø/Glimt
Supporterklubb: Havørnan
Øvrige nettsider: GlimtForum.net

Forventet lagoppstilling (4-3-3): Tor Egil Horn - Kristoffer Paulsen, Fredrik Kjølner , Cato A. Hansen, Håvard Halvorsen - Runar Berg, Olav Råstad, Andrè Hanssen - Christian Berg, Stig Johansen, Trond Fredrik Ludvigsen.

Overganger:
Inn:
Stian Theting (Skeid. Kommer 1. juli)
Ut:
Ole Arvid Langnes (Utleid til Fauske/Sprint)


Bodø/Glimts treningskamper 2004:

14.01 Bodø/Glimt – Mo 7-1 (Nordlandshallen)
28.01 Raufoss – Bodø/Glimt 2-3 (Raufoss)
06.02 Bodø/Glimt – Rosenborg 3-5 (Nordlandshallen)
12.02 Bodø/Glimt – Tromsø 1-1 (Nordlandshallen)
18.02 Bodø/Glimt – Lillestrøm 2-1 (Nordlandshallen)
23.02 Viking – Bodø/Glimt 0-0 (La Manga)
28.02 Metro Stars – Bodø/Glimt 3-1 (La Manga)
01.03 GIF Sundsvall – Bodø/Glimt 1-2 (La Manga)
12.03 Bodø/Glimt – Aalesund 3-2 (Nordlandshallen)
19.03 Stabæk – Bodø/Glimt 1-1 (Oslo)
29.03 Strømsgodset – Bodø/Glimt 2-2 (Drammen)
04.04 Sogndal – Bodø/Glimt (Sogndal)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3