Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 2. plass: Lillestrøm

Lillestrøm er nesten ikke til å kjenne igjen i år kontra i fjor. Etter at klubben sikret sølv i 2001 så har det gått litt i motbakke de to siste sesongene. Nå er derimot entusiasmen og optimismen tilbake, kanskje mer enn noengang. Hvorfor? Investorer, med blant annet LSK-legenden Tom Lund ombord, har spyttet inn millioner kroner til spillerkjøp, og Arne Erlandsen ser ut til å ha forvaltet pengene meget godt.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 31. March 2004 - 13:49
Så kan Lillestrøm kjøpe seg opp fra 7. plass i fjor til 2. plass i år?

http://www.fotball.no/files/{E38EFC1A-BA32-4181-BA45-1DFFF65F8742}.jpgDet er ikke helt usannsynlig, derav dette tipset. Og det til tross for at moderne tids fremste klubberspiller i Norge, Torgeir Bjarmann, la støvlene på hylla etter forrige sesong. Rutinerte Gunnar Halle har også forlatt Åråsen.

Det er nesten snakk om et lite hamskifte.

Fra å spille mer norsk enn det norske landslaget gjorde under Semb, så har investor Tom Lund nærmest forutsatt at LSK skal gå veien om mer publikumsvennlig fotball i år. Med mange internasjonale nyervervelser føles det også naturlig at spillestilen revideres, og det er kanskje akkurat den forfriskelsen og nytenkningen man trenger på Åråsen.

Vi er ikke alene om å tippe gultrøyene til medalje i år. Blant media er det nesten konsensus om at LSK kommer til å kjempe helt i toppen. Odd-trener (og tidligere LSK-spiller) Arne Sandstø har til og med utropt LSK som favoritt til å vinne serien. Det er kanskje å strekke strikken litt langt, men havner man på 2. plass er jo veien nødvendigvis ikke veldig lang opp til 1. plass (selv om den var det i fjor)...

Så er spørsmålet om LSK tåler presset. Det er en klisjé, men kanskje blir LSKs fremste fiende seg selv.

Laget har hvert fall profiler i alle ledd. Bakerst står den uforutsigbare, men ofte glimrende, Emilie Baron. Per Magne Misund er et annet godt alternativ. Skal LSK kjempe helt i toppen er de avhengig av stabilitet på høyt nivå også på keeperplassen.

Torgeir Bjarmann har i en mannsalder vært samlingspunktet i et solid LSK-forsvar. Nå er han borte, men likevel fremstår laget solid defensivt. For selv om Erlandsen har vært hissig på overgangsmarkedet, så vises det også tillit til egne produkter. U21-landslagsstopper Pål Steffen Andresen vil dannet et bunnsolid stopperpar med Frode Kippe - som blir den nye sjefen i bakre rekker. Sportslig er det ikke sikkert LSK blir veldig svekket som følge av Bjarmanns varige fravær, savnet blir trolig mer symbolsk. Arne Erlandsen får mer et slags luksusproblem sentralt ettersom den nigerianske landslagsspilleren Romanus Orjinta også har ankommet Åråsen. Orjinta er i utgangspunktet stopper og vil antagelig slåss med Andresen om plassen ved siden av Kippe. Er også en mulighet for at nigerianeren kan bekle høyrebackrollen, noe som eventuelt kan medføre at Christoffer Andersson skyves opp på høyre midtbane.

For Christoffer Andersson er en av to nyinnkjøpte backer i LSK. Andersson (kjøpt fra Helsingborg) blir beskrevet som en hurtig høyreback, som i skrivende stund står bokført med 17 a-landskamper for Sverige. Venstreback Shane Stefanutto er hentet inn fra australske Brisbane Strikers, og skal være den spilleren ifølge rapportene som har imponrt mest i LSK i vinter. Offensiv og hurtig venstreback med en følsom venstrefot.

Også på midtbanen blir det kamp om plassene og det oser av kvalitet. Robert Koren er mannen de fleste snakker om. Slovensk landslagsspiller som trolig kun spiller i Norge fordi det ikke akkurat er spillers marked i Europa om dagen. Så gjenstår det å se om spilleren kan leve opp til de enorme forventningene det stilles til ham. Mye tyder i såmåte på at han kan bli den desidert fremste profilen i årets Tippeliga. Antagelig vil Koren overta plassen til Kasey Wehrman sentralt på midten. Ettersom LSK har opptil flere spillere utenfor EØS/EU-kvota (2 spillere på banen pr. kamp) så tyder mye på at Wehrman i første rekke må vike unna. I skrivende stund pønsker derimot Wehrman på mulighet for å skifte statsborgerskap, mens Slovenia jo er på vei inn i EU. Uansett, ting kan tyde på at Espen Søgård får den andre plassen sentralt på midten. Han og Koren kan utfylle hverandre svært godt. LSK har også gode kantspillere i Stian Berget og ikke minst Pål Strand (for tiden skadet). Bredden ser også ut til å være i orden. Gylfi Einarsson og Tom Kristoffersen er ikke dumme spillere å ha i bakhånd.

På topp kan Arild Sundgot fort bli en hit i årets sesong. Sundgot har pøst inn med scoringer i treningskampene før seriestart og ser virkelig ut til å være bedre enn noen gang. Med seg får han den svenske kraftspissen Magnus Powell. Og kanskje får vi se Uwe Rösler igjen på banen når høsten melder sin ankomst også? Det hadde vært hyggelig.

LSK virker å være et mannskap uten de åpenbare svakhetene i 2004. Men et par ting kan likevel være kilder til problemer: Mange nye spillere og en slags revolusjon av spillestil på en sesong kan kanskje bli litt i overkant? Forventningene er store, takler LSK presset (de gjorde det ikke i 2002-sesongen etter sølvet i 2001). Og var det et sjakktrekk av trener Arne Erlandsen å offentliggjøre at han gir seg etter denne sesongen? Erfaringen tilsier vel ofte at den taktikken ofte slår feil ut.

Men på en annen side. Spillerstallen taler for seg selv. Lillestrøm HAR en svært god spillerstall (kanskje bedre enn Rosenborg individuelt sett). I tillegg har man sunn økonomi med muligheter for ytterligere forsterkninger underveis. En nærmest historisk god entusiasme og positivisme hos den gjevne Kanarifugl skal heller ikke undervurderes.

Det blir vanskelig å ta poeng fra LSK i år.


Vårt tips: 2. plass
Plassering i fjor: 7. plass

Trener: Arne Erlandsen
Stadion: Åråsen Stadion, kapasitet: 12 000
Møter FFK: 12/04 kl. 18.00 Lillestrøm-Fredrikstad, 4/7 kl. 18.00 FFK-Lillestrøm

Offisiell hjemmeside: Lillestrøm Sportsklubb
Supporterklubb: Kanari-fansen
Øvrige nettsider: Fugla.com

Forventet lagoppstilling (4-4-2): Emile Baron - Christoffer Andersson, Frode Kippe, Romanus Orjinta (Pål Steffen Andresen) - Stian Berget, Robert Koren, Espen Søgård, Pål Strand - Magnus Powell, Arild Sundgot.

Overganger:
Inn:
Romanus Orjinta (Enyimba, Nigeria)
Shane Stefanutto (Brisbane Strikers, Australia)
Eirik Soltvedt (Ullensaker/Kisa)
Robert Koren (Publikum Celje, Slovenia)
Christoffer Andersson (Helsingborg, Sverige)
Harald Hauge (egen ungdomsavdeling)
Anders Thorbjørnsen (egen ungdomsavdeling)
Ut:
Gunnar Halle (trener Aurskog/Finstadbru)
Torgeir Bjarmann (legger opp)
Petter Belsvik


Lillestrøms treningskamper 2004:

10.01 Lillestrøm – Ham Kam 2-1 (Vallhall)
17.01 Lillestrøm – Odd Grenland 2-2 (Valhall)
24.01 Lillestrøm – Lyn 2-1 (Valhall)
03.02 Lillestrøm – Tromsø 4-2 (Rolvsrud)
07.02 Lillestrøm – Stabæk 1-1 (Valhall)
14.02 Vålerenga – Lillestrøm 2-1 (Valhall)
18.02 Bodø/Glimt – Lillestrøm 2-1 (Bodø)
21.02 Sandefjord – Lillestrøm 2-1 (Sandefjord kunstgress)
04.03 Lillestrøm – Stabæk 1-0 (La Manga)
08.03 Lillestrøm – Halmstad 2-2 (La Manga)
12.03 Lillestrøm – Helsingborg 1-1 (La Manga)
16.03 Lillestrøm – Strømsgodset 3-1 (Rolvsrud)
19.03 Lillestrøm – Sogndal 2-1 (Valhall)
25.03 Algeciras – Lillestrøm 2-3 (Marbella)
31.03 Follo – Lillestrøm (Marbella)
04.04 Lillestrøm – Vålerenga (Åråsen)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24