Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 5. plass: Fredrikstad

Så er vi endelig kommet til Fredrikstad. Det er ikke alltid like lett å vurdere sitt eget lag opp mot de andre, men dersom FFK klarer å realisere vårt tips ved å ende på 5.plass, bør byens innbyggere være fornøyde og stolte over klubben. Vi ser på dette som både et realistisk og positivt tips. Så krysser vi fingrene for at FFK innfrir!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 07. April 2003 - 23:57
http://www.fotball.no/files/{24A505E5-C321-43D4-81F9-2F2A1676BC6A}.jpgDet er store forventninger i plankebyen til FFK. Noen snakker om muligheten for direkte opprykk allerede i år, det synes vi blir totalt feil vinkling. Målsetningen er Tippeligaspill i 2005 - det er offensivt nok, men slik skal det også være. FFK er neppe tjent med at det blir for mange sesonger i 1. divisjon, den optimismen og entusiasmen som herjer rundt klubben nå bør og må utnyttes. Likevel bør man være ydmyk og obs på at klubben nå befinner seg i en helt ny hverdag. Siden 1992 har det kun vært spilt breddefotball på Fredrikstad Stadion, og nivået i de to øverste divisjonene har i denne tiden gradvis blitt bedre og bedre. FFK har ikke tatt del i denne utviklingen, men likevel tror vi at den nåværende ledelse og spillerstall skal være i stand til å takle overgangen godt.

Spillerstallen er utvilsomt god nok til å kjempe på øvre halvdel. I mål er både Rino Hansen og Steinar Sørlie habile keepere på dette nivået, hvorav det sannsynligvis blir førstnevnte som i utgangspunktet får oppgaven med å vokte buret i år også. Eggen innførte 4-4-2 i sin første sesong i FFK etter at det tidligere virket å være opplest og vedtatt fra høyere hold at man skulle spille 4-3-3. Den oppegående delen av publikum hadde vel etterlyst denne formasjonsendringen i flere år, når den endelig kom så kom også resultatene. Den bakre fireren virker å være klar. Definitivt er det hvertfall at Tor Trondsen og Tore Pedersen danner stopperparet. To spillere som utfyller hverandre på en nærmest perfekt måte; Trondsen med sin trygghet, sikre pasningsfot og gode plasseringsevne, mens Tore Pedersen besitter en hurtighet som veier opp for Trondsen mangel. Tore P er i tillegg god i duellspillet og spesielt tacklingene. Hvem kan tro at denne spilleren som trår mest til av absolutt alle på laget for få år siden ble erklært fotballinvalid? Tore P er også kaptein for året og lagets klart viktigste spiller med alt fra sin rutine, autoritet, profesjonalitet og ferdigheter. Det alle frykter er at den 33 år gamle spilleren med en rekke skader bak seg, skal bli tvunget til å gi seg. Det vil i såfall svekke laget betraktelig. Nå skal det sies at FFK på nettopp midtstopperplass har veldig gode erstattere i Lahai Fallay og Jørgen Pettersen. Førstnevnte er et talent som ser ut til å spille med all verdens rutine allerede, nesten synd at det i utgangspunktet ikke er plass til han i startoppstillingen. FFKs svakhet ligger nok i backene. Pål A. Cwartek og Vebjørn Hagen er helt ok spillere, men holder neppe høyt 1. divisjonsnivå. Det er også dårlig med backup på backplassene.

På midtbanen er det derimot stor konkurranse. Det er dog to spillere som kan forberede seg på fast plass: Håkan Söderstjerna og Roger Risholt. Førstnevnte var en profil i Allsvenskan og kommer nok til å dominere stort i 1. divisjon. Han har gitt laget en ny dimensjon med sin magiske pasningsfot. Håkan ser løsninger der andre ser kaos og har imponert stort i treningskampene. Sørlendingen Roger Risholt er også en spiller som har blitt svært populær etter en god debutsesong i fjor. Har også imponert i treningskampene med sin fandenivolskhet og solide innsats sentralt på midten. En ballvinner og pasningsfordeler som er viktig for laget. Roger Helland, som er hentet fra Lillestrøm før denne sesongen, stilles det også forventninger til. Helland vil trolig sørge for nødvendig balanse på midtbanen i en defensiv utgangsposisjon - relativt god i duellspillet og spiller på det trygge. At vi får en spiller med rutine inn på midtbanen er heller ikke noe minus. Spennende blir det også å se hva brasilianeren Welton Melo vil få til på høyrekant. Brassen har tidligere vært en profil i Major League i USA og har i treningskampene vist at han har ekstreme kvaliteter. Welton har nemlig evnen til å rykke fra de fleste spillerne med ballen i beina, og har bemerkelsesverdig god kontroll på den runde kula i høy fart. Vi har stor tro på Welton, og tipper han vil bli en hit utover sesongen når klimaet blir varmere og gutten kjent med byen og kulturen. Det er tydelig at han ikke har trivdes helt på det vonde, og for han, uvante underlaget i Østfoldhallen. Ellers har vi flere fullgode alternativer på midten; Stian Johnsen ble dessverre skadet på slutten av fjoråret og har såvidt begynt å trene ordentlig. Stian var en nøkkepspiller i fjorårets jubelsesong og vi krysser fingrene for at han får sjansen til å leke med høyrebackene i 1. divisjon også. Bjørnar Johannessen utgjorde i fjor den sentrale midtbanen med Risholt og var også av lagets aller beste. Bjørnar står for en herlig innsatsvilje og kommer stadig på løp som ender i målsjanser og scoringer. Svenske Olof Watson har også vært oppløftende i treningskampene og vil kjempe om en plass på høyre midtbane, mens Michael Røn er et stort talent som nok vil gjøre seg bemerket. Knut Torbjørn Eggen har med andre ord flere luksusproblemer i denne posisjonen, vi misunner han ikke jobben med å vrake flere kvalitetsspillere her...

På topp har derimot ikke Eggen særlig med luksusproblemer. Knoll og Tott (Lars Petter Hansen og Markus Ringberg for de uinvidde) scoret tilsammen 62 (!) mål i serien i fjor. Vi forventer selvsagt ikke samme frekvensen i år på scoringer, men heldigvis har treningskampene vist at vi neppe trenger bekymre oss for scoringsformen. Ringberg har tidligere blitt toppscorer i svenske 1. divisjon, hvorfor ikke i den norske også? Blir også spennende å se den ekte Fredrikstadgutten Lars Petter Hansen endelig få sjansen i 1. divisjon. Eneste alternativ på spissplass er Welton Melo, så en skade eller total formsvikt på Hansen eller Ringberg vil nesten være katastrofalt...

Det er nok av profiler i årets FFK-lag: Tore Pedersen, Roger Risholt, Håkan Söderstjerna og Markus Ringberg for å nevne de fremste. Men FFK har også en sterk profil på benken i trener Knut Torbjørn Eggen. Som vi mistenkte viste han seg i fjor som en dreven taktikker med god evne til å lese kampene og gjøre rette valg. Selvsagt er det ting å pirke på, men det er mange år siden det har skjedd FFK noe så godt som da Eggen kom. Med en sterk vinnervilje, respekt av spillere og tilskuere, faglig kunnskap og målbevissthet har han fått FFK opp av hengemyra og er i ferd med å føre skuta til nye suksesser. Med seg har han også et entusiastisk publikum som møter opp i hopetall, et næringsliv som er villig til å satse og nytt stadion er også forhåpentligvis klart om 2-3 år.

Men midt opp i alt dette er det som nevnt viktig med ydmykhet. FFK er faktisk nyopprykkede og etter statistikken å dømme, så skal laget kjempe for å unngå nedrykk. Forskjellen mellom 2. div og 1. div er sannsynligvis også den mest merkbare i hele divisjonssystemet vårt, samtidig er det en rekke klubber i 1. divisjon som satser hardt og har erfaringer fra nivået. På en annen side kommer FFK opp med en positivisme og entusiasme rundt seg som alle vil være misunnelig på, stallen er på papiret like god som de beste i divisjonen og klubben rir i det hele tatt på en medgangsbølge. At FFK utfra terminlisten også har en tilsynelatende \"grei\" start på sesongen, kan sørge for at laget får en god start med mulighet for å surfe på det utover. Men alt er usikkert, det eneste som er sikkert er at det blir ufattelig spennende og at FFK nok ikke rykker ned. Slik vi ser det kan FFK ende på alt fra 8-9. plass og oppover...

Til slutt benytter vi anledningen til å ønske Fredrikstad Fotballklubb lykke til med 100 år. La oss få en feiende flott jubileumsesong!


Nye spillere
Michael Røn (Borg Fotball), Roger Helland (Lillestrøm), Vebjørn Hagen (Romerike Fotball), Welton Melo (Miami Fusion), Lahai Fallay (Sandnes), Jeton Pestisha (Vard Haugesund), Steinar Sørlie (Romerike Fotball), Håkan Søderstjerna (Landskrona)

Spillere i avgang
Rune Martinussen (FK Vesterålen), Emil Waters (Sprint/Jeløy)., Kent Bergersen (Drøbak Frogn), Christoffer Solvang (Lisleby) Christian Finstad (Borg Fotball), Andreas G. Olsen (Borg Fotball), Gjermund Borger Hansen (Borg Fotball), Richard Olsen (Borg Fotball), Michael Carlsson (Borg Fotball), Per-Olav Inderhaug (Molde), Christian Bye (Østsiden), Magnus Røragen og Kristian Bergfald (legger opp)

Treningskamper 2003 fram til dags dato
12.01 Fredrikstad - Drøbak/Frogn 9-1
19.01 Fredrikstad - FK Tønsberg 2-0
24.01 Moss - Fredrikstad 2-2
31.01 Viktoria Zizkov - Fredrikstad 1-1
05.02 Fredrikstad - Dinamo Kiev 0-0
09.02 Fredrikstad - Sandefjord 3-1
12.02 Rosenborg - Fredrikstad 3-2
14.02 Skeid - Fredrikstad 0-0
22.02 Follo - Fredrikstad 0-6
02.03 Strømsgodset - Fredrikstad 2-1
07.03 Fredrikstad - Kvik Halden 4-1
31.03 Fredrikstad - Mandalskameratene 2-2
03.04 Bærum - Fredrikstad 2-3

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3