Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 6. plass: Hønefoss

Hønefoss er et av mange lag som fort kan melde seg på i opprykkskampen. Det var nære på i fjor, og det kan fort bli en ny god sesong for Lars Tjærnås sitt mannskap. Men vi tror laget fortsatt mangler litt bredde til å nå helt opp.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 06. April 2003 - 19:11
http://www.fotball.no/files/{17EEB622-4EB0-42CB-8526-A4C9FD624282}.gifHønefoss er også blant disse mye omtalte 7-8 lagene som fort kan rykke opp. Startoppstillingen er nemlig god nok for opprykk, men mangelen på bredde i stallen bli et problem. Dermed koker det hele ned til at status på skader, suspensjoner og vedvarende formsvikt vil telle uvanlig mye i årets 1. divisjon. Hønefoss er et lag som er ytterst sårbare her, riktignok har Hønefoss mange talenter i bakhånd, men det skal ikke mange skadene til før lagoppstillingen vil inneholde litt for mange ubeskrevne blad, som neppe vil være i stand til å bære laget helt til topps.

Hønefoss besitter også en svært dyktig trener i Lars Tjærnås. En mann vi mistenker for å være av våre fremste fotballfaglig, og han har også opparbeidet seg vital erfaring gjennom trenerjobber i blant annet Stabæk, Vålerenga og Wimbledon. To sistnevnte som assistent til Drillo, noe som sikkert også har påvirket Tjærnås - sannsynligvis positivt. Tjærnås har også overbevist som trener for Hønefoss og har de siste sesongene ført klubben opp i favorittsjiktet i 1. divisjon. I fjor endte Hønefoss på 4. plass, og det var bare to poeng som skilte laget fra Sandefjord og kvalifiseringskamp mot Brann. Med andre ord gjorde Hønefoss sine saker meget bra i fjor. Vi ser ikke bort i fra at de blir minst like gode i år, det er helt åpent, men utfra vårt tabelltips vil Hønefoss falle av med to plasseringer. Men det skal sies at det er en hårfin vurdering.

Førsteelleveren virker som sagt sterk. I mål står ingen annen enn Frode Grodås med autoritet og erfaring som ingen annen keeper - for ikke å si spiller - i hele 1. divisjon. Han har ganske nylig gått ut med at dette blir hans siste sesong før han legger støvlene på hylla, og vi tror ikke Grodås har tenkt til å avslutte sin fantastiske karriere med annet enn strålende spill for Hønefoss. Grodås er en bauta av en keeper, en profil og lederskikkelse som skal bli vanskelig å overliste. Foran seg har han også et solid forsvar. Det var bare Aalesund som slapp inn færre mål enn Hønefoss i fjorsesongen, og det blir nok ikke enklere for motstanderne i år. Vi er ikke skråsikre på hva som blir den faste forsvarsrekka, men Frode Lafton, Thor Arne Løvland, Olav Zanetti og Lennart Steffensen høres ut som en god firer. Det blir dog spennende å se hvor på banen Tjærnås velger å bruke sistnevnte ettersom Steffensen helt klart har sin styrke offensivt. Ellers regner vi med at Tjærnås vil finne plass til Christer Ellefsen på en eller annen måte. På midtbanen vil nok evigunge Tom "Bukken" Gulbrandsen bli en viktig brikke i år også. Ellers er hollenderen Richard van Schijndel en spennene nykommer, som på sett og vis må erstatte Bjørn Viljugrein etter at han la opp etter fjoråret. Schijndel, som kommer fra Lørenskog, blir beskrevet som en teknisk god midtbanespiller med en god skuddfot. Kenneth Dokken er en annen spiller som nok blir fast innventar på midten, sannsynligvis i en offensiv posisjon. Dokken ble forøvrig toppscorer i klubben med 12 fulltreffere i fjor. Thomas Øverby vil trolig også bli å se i en del kamper, og kanskje får også talentene Joachim Liknes og Håvard Karlsen vist seg frem. Helt på topp blir nok nykommeren Knut Hovel Heiaas å finne. Steffen Simonsen og Petar Rnkovic er andre muligheter, men det virker kanskje som at laget mangler en virkelig storscorer som et topplag jo er avhengig av. Er det noen spillere her som er kapable til å dunke inn over 15 mål pr. sesong? Vi tviler og mener lagets akilleshæl nettopp er mangelen på en typisk goalgetter samt bredde i stallen.

På papiret virker Hønefoss gode nok til å rykke opp, men kanskje mer enn noe annet lag er man avhengig av marginale faktorer som at skader og formsvikt spiller på deres lag. Treningskampene har etter hvert vist at Hønefoss er i rute og spiller god fotball. Mangel på scoringer har det heller ikke vært, så mye mulig dette er en konstruert problemstilling fra vår side. Det skal innrømmes at vi lenge har regnet Hønefoss som en av divisjonens aller største favoritter, men etter hvert har vi valgt å prioritere andre lag foran. Skaden til en såpass sentral spiler som Eivind Eriksen like før sesongstart og klubbens øvrige tynne stall kan nemlig stikke kjepper i hjulene for den ambisiøse klubben.

Sett fra FFKs ståsted håper vi å revansjere tapet i finalen i den prestisjeløse MOT-turneringen i Halden sent i fjor, og gjøre som vi har gjort to ganger på få år mot Hønefoss i cupen: rundspilt dem og vunnet lett. 18 .juni møtes lagene i Hønefoss Idrettspark i hva som forhåpentligvis er en toppkamp...


Nye spillere
Knut Hovel Heiaas (Vålerenga), Kjetil Liknes (egen stall), Håvard Karlsen (Rosenborg), Richard van Schijndel (Lørenskog)

Spillere i avgang
John Kenneth Svendsen (Bærum), Steinar Medalen (Ørn Horten), Mikael Edvardson (Gävle), Rickard Axberg (Gävle), Bjørn Viljugrein, Kamal Saaliti (Sassari Torres), Jan Tore Øverby (lagt opp), Jarle Steinsland, Geir Håvard Hjelde (Levanger), Ståle Rønningen, Espen Øverby (Jevnaker)

Treningskamper 2003 fram til dags dato
17.01 Skeid - Hønefoss 1-2
22.01 Bærum - Hønefoss 1-1
24.01 Lyn - Hønefoss 2-3
01.02 Hønefoss - Hødd 1-0
02.02 Sogndal - Hønefoss 2-2
05.02 Stabæk - Hønefoss 1-4
08.02 Ham Kam - Hønefoss 1-2
16.02 Hønefoss - Ull/Kisa 3-1
19.02 Raufoss - Hønefoss 2-0
24.02 Moss - Hønefoss 0-4
02.03 Oslo Øst - Hønefoss 2-5
18.03 Start - Hønefoss 2-1
21.03 Hønefoss - Strømsgodset 2-0
25.04 Hønefoss - Hødd 1-0
01.04 Hønefoss - Strømsgodset 5-1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24