Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 7. plass: Ham Kam

Det blir spennende å se hva Ståle Solbakken får til i trenerrollen med sitt Ham Kam. Startoppstillingen ser gjennomgående god ut, men vi tror at laget såvidt ikke er godt nok til å være med helt der oppe i opprykkskampen i år heller. Men det er lite som skiller Ham Kam fra de beste.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 05. April 2003 - 23:58
http://195.139.49.22/n3Admin/n3Admin_fotball/files/{8A46EEC1-78CF-4B20-B201-391E72EBC204}.bmpAmbisjonene var høye i Hamar og på Briskeby i fjor. Det var forventet av så og si alle at Ham Kam skulle kjempe om opprykk. Men Kamma greide ikke leve opp til forventningene og endte til slutt på en skuffende 8. plass. Nå er fjorårets trener Cato Bakkemo erstattet av trenerferskingen Ståle Solbakken, som samtidig har nedtonet ambisjonene noe - foreløpig. Solbakken har nemlig tidligere uttalt at han var uinteressert i å ta over Ham Kam dersom klubben skulle ta seg et par hvileår for å komme seg på fote. Men mye tyder på at dette blir en slags mellomsesong for Ham Kam - en prøve-og-feile sesong hvor Solbakken får testet seg ut som trener for alvor og innføre sin filosofi. Solbakken har som kjent dårlig med trenererfaringer (har i en kort periode hatt ansvaret for U19 landslaget), men på den andre siden innehar Solbakken mye rutine fra fotballbanen, han har en kjærlighet for klubben, er respektert og virker som en kompetent og svært oppegående fotballfaglig person. Vi tviler med andre ikke på at ansettelsen av Solbakken var et veldig riktig valg av Ham Kam. Vi kan jo nevne at nåværende \"suksess\"-trenere som Arne Sandstø (Odd Grenland) og Kjetil Rekdal (Vålerenga) begge med hell gikk rett over fra spiller- til trenerrollen.

Laget besitter en håndfull profiler av høyt 1. divisjonsnivå, men man sitter samtidig med følelsen av at stallen ikke er helt komplett. Det mangler det lille ekstra. Forsvarsrekka er forsterket med unge Are Tronseth som har kommet fra Rosenborg og Trondheim. Tronseth har der gjort sine saker meget godt for RBK 2 i 2. divisjon, men får nå sjansen til bedre matching med spill for Ham Kam en divisjon høyere. En avtale både Rosenborg og Ham Kam trolig vil tjene på. En annen viktig brikke defensivt er den populære svensken Glenn Leif Ståhl. På midtbanen har Kamma antagelig sikret seg en solid forsterkning i Peter Sörensen som kommer fra Malmö FF. Dansken er påtenkt den sentrale midtbanerollen hvor han nok vil markere seg med sin fysiske spillestil. Men det er også rom for teknikk på midten - spesielt representert med Marius Gullerud, som kom til klubben før fjoråret etter å ha herjet for Kongsvinger på Gjemselunden noen år. En annen profil på midtbanen er Espen Haug. Med en offensiv innstilling og målteft tviler vi på at den tidligere Lyn og Enga-spilleren vil holde en anonym tilværelse i årets 1. divisjon.

Kamma har også mye spennende å by på helt fremme. Frode Birkeland er hentet inn fra Lillestrøm for å gjøre mål. Espen Olsen er en spennende spisstype som ennå ikke har slått helt til hos sin nye arbeidsgiver etter overgangen fra Lørenskog - en klubb han pøste inn med mål for. Sveinung Fjeldstad ble toppscorer i fjor, og var i en periode også utlånt til Odd Grenland. Sist, men absolutt ikke minst har Ham Kam fortsatt Felix Ademola i stallen. Nigerianeren valgte nylig å fortsette i Ham Kam etter at han først hadde blitt enig med ledelsen om å ta skrittet videre. Men tydeligvis har det ikke dukket opp interessante nok tilbud, for 1. april kunne Hamarklubben melde at Felix også skulle være med i 2003-sesongen. Gleden var nok stor i Hamar da man til slutt fikk bekreftet at dette IKKE var noen aprilspøk. Ademola har i flere sesonger terrorisert høyrebacker i 1. divisjon, så vår egen Pål Andre Cwartek skal nok få testet seg grundig senere i år. For å understreke hvor god denne spilleren er kan det nevnes at han også har debutert for landslaget til Nigeria mens han har spilt for Ham Kam, og var også høyaktuell for VM-sluttspillet i Frankrike. Ademola er ikke helt i form ennå og det skal være tvilsomt om han spiller de første seriekampene.

Året startet ganske bedrøvelig for Ham Kam sett ut fra treningskampene, men de siste ukene har laget gradvis kommet seg og imponert med seire over Sandefjord, Odd Grenland og Raufoss. Det skal også sies at Ham Kam har matchet seg mot god motstand i samtlige treningskamper. Vi betviler med andre ord ikke at laget er vel forberedt mot seriestart. En plassering fra 7-8 og helt til 1. plass er faktisk fult ut realistisk og tenkelig. Vi - og mange andre - har vel gjentatt til det kjedsommelige hvor jevn og dermed åpen årets 1. divisjon ser ut. Men med dette til grunn blir det fort små marginer og magefølelse som avgjør hvorvidt vi tipper et lag på eksempelvis 7. plass eller opprykk. Så får vi heller gjøre opp status og se hvor galt vi eventuelt har tippet når vi har sluttabellen foran oss 1. november...


Nye spillere
Are Tronseth (Rosenborg), Petter Antonsen (Fart-Vang), Peter Sørensen (Malmø FF), Frode Birkeland (Lillestrøm), Sigurd Ertsås (egen stall), Kristian Skogsrud (egen stall)

Spillere i avgang
Chris Twiddy (Kongsvinger), Per Johansson (Boden), Stig Løkken (Lagt opp), Stian Thomassen (Nybergsund), Magne Brun (Hamar IL), Ole Petter Bueie, Per Arne Gjerdalen

Treningskamper 2003 fram til dags dato
11.01 Ham Kam - Nybergsund 5-4
15.01 Raufoss - Ham Kam 3-1
21.01 Stabæk - Ham Kam 1-0
31.01 Moss - Ham Kam 3-2
08.02 Ham Kam - Hønefoss 1-2
19.02 Ham Kam - Skeid 2-4
26.02 Vålerenga - Ham Kam 4-1
09.03 Sandefjord - Ham Kam 0-1
14.03 Odd Grenland - Ham Kam 1-2
18.03 Lillestrøm - Ham Kam 5-0
24.03 Oslo Øst - Ham Kam 0-1
27.03 Raufoss - Ham Kam 1-2
02.04 Ham Kam - Vålerenga 1-2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24