Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 8. plass: Start

Nå begynner det virkelig å bli vanskelig. Å plassere Start så langt ned som 8. plass er langt i fra noe vi gjør lett, og vi tar selvsagt høyde for at sørlandsklubben kan havne vesentlig høyere på tabellen. Det er hvertfall et spennende lag spekket med talent som løper ut på Kristiansand Stadion i år.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 04. April 2003 - 13:31
IK Start er er en tradisjonsrik klubb som har bidratt med mye i norsk toppfotball siden stiftelsen for snart hundre år siden. Kristiansand er norges femte største by målt etter antall innbyggere, det er stor fotballinteresse og tradisjoner for fotball - vi kjenner altså igjen mye av det vi ser her i Fredrikstad - og håper at begge lagene om få år er med for fullt i den øverste divisjonen vår. Der hører også Start hjemme, utvilsomt. Men vi tviler på at det blir opprykk allerede i år.

Det er nemlig ikke til å legge skjul på at Start har slitt den siste tiden - faktisk har det skjedd så mye rart i klubben de siste par årene at det for oss utenfra omtrent er umulig å ha kontroll. Det har mer eller mindre vært en kaotisk tilstand i klubben, med sviktende økonomi, en vinglete ledelse, for mange utskiftninger både på og utenfor banen osv. Men nå ser ting langt bedre ut til tross for nedrykket. Det var vel allerede i fjor sommer mer eller mindre klart at Start ville spille i 1. divisjon denne sesongen - dermed har man hatt god tid til å forberede seg.

Mannen som har ansvaret for å reise Start-skuta er Bård Wiggen (med den gamle helten Frank Strandli som ny ass.trener). Sammen har de kanskje landets mest spennende og talentfulle mannskap til disposisjon. Om Wiggen får tid til å bygge opp dette laget, det blir skikk på ledelsen og økonomien, spillere og fans er tålmodige - da kan Start faktisk ha et nytt storlag om noen år. Hvor heldig det er for klubben om man faktisk skulle rykke opp allerede i år kan også diskuteres (siden det faktisk ikke er urealistisk). Nå har vel ikke Start noen umiddelbar målsetning om opprykk allerede i år, fornuftig nok, men å være med på øvre halvdel og kjempe blant de bedre lagene bør være fult mulig. Vi tipper altså Start på 8. plass - for øvrig en plassering Start neppe vil eller bør være fornøyde med...

Det er mange spillere her som fort kan bli profiler i 1. divisjon i år, men vi tror også Start vil svinge i prestasjonene. Spillerstallen er jevn på papiret og bredden er ok, men laget manger kanskje det lille ekstra foreløpig? Den mest spennende nykommeren er nok Viking-fiaskoen Ben Wright. Briten ble en flopp i Tippeligaen, men scoret en del mål for reservelaget i 2. divisjon. Kan han slå til og finne scoringsformen i 1. divisjon? Wright har i hvertfall vist positive takter i treningskampene og vist at han vet hvor målet står. Sannsynligvis får også Wright følge av en annen nykommer på topp i år - Fredrik Henriksen er nemlig hentet fra Kjelsås for å gjøre mål. Mens Ben Wright er en sterk, relativt rask spiss som vil true bakrommet, så har Henriksen mange av de samme kvalitetene. Sterk og god i luftrommet. Kan de bli for like sammen? Kan vi vinke farvel til den velkjente makrellfotballen og ønske velkommen til lange baller frem mot Wright & Henriksen i Kristiansand i år?

På midtbanen er det nok av store talenter i Start. Eneste faren er at det kan bli for ungt og for lett. Kristoffer Hæstad er et av de virkelig største talentene i norsk fotball sies det, Fredrik Strømstad er et annet, og Marius Johnsen (broren til Espen Johnsen i RBK) blir også beskrevet som et talent utenom det vanlige. Lee Robertson og Tom Berhus sørger dog for litt aldersbalanse på midten. I forsvar er det Helge Bjønsaas og Steinar Pedersen som er nestorene, mens Lars Martin Engedal er en spennende spiller. Som sagt er det en rekke unge og meget gode spillere i Start, disse er sannsynligvis sultne og ivrige etter fremgang. Dette blandet med litt rutine kan være utgangspunkt for en flott sesong for Start. Spørsmålet er om Bård Wiggen greier å få max ut av dette. Vi tror konkurransen kan bli litt for tøff for Start i år, selv om vi innrømmer at tipset vårt kan være misvisende og beskjedent. Start bør nok sikte seg inn blant de 4-6 beste lagene i år, greier de det og samtidig beholder de beste spillerne etter sesongslutt, så tror vi Start og Kristiansand går lysere tider i møte.

Vi ønsker lykke til!


Nye spillere
Terje Leonardsen (Sandefjord), Fredrik Strømstad (Bærum), Ben Wright (Viking), Fredrik Henriksen (Kjelsås).

Spillere i avgang
Morten Knutsen (Rosenborg), Ousman Nyan, Preben Gundersen, Evans Valdo, Kimmo Tauriainen, Donatas Vencevitius, Ricardas Beniusis, Gudni Helgason, Arnold Schwellensattl, Morten Larsen, Dime Jankulovski (Norkøping), Preben Gundersen (Vindbjart)

Treningskamper 2003 fram til dags dato
11.01 Start - Jerv 2-1
25.01 Odd - Start 3-4
31.01 Sandefjord - Start 1-0
08.02 Start - Vindbjart 3-1
15.02 Start - FK Tønsberg 1-3
22.02 Start - Bryne 1-2
26.02 Fløy - Start 1-2
01.03 Søgne - Start 1-5
07.03 MK - Start 2-3
18.03 Start - Hønefoss 2-1
21.03 Raufoss - Start 3-1
30.03 Start - Vinbjart 7-0
01.04 Start - Jerv 3-0

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3