Husk meg
Brukernavn
Passord

Tabelltips, 9. plass: Hødd

Hødd kom på 7. plass i fjor. Laget har fått beholde alle de beste spillerne fra fjoråret og bygger videre på det, men har ikke klart å forsterke laget utover det. Vårt tips er at Hødd faller ned et par plasser og ender som nr 9 i årets 1. divisjon.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 03. April 2003 - 17:26
http://www.fotball.no/files/{A28C035C-4527-46A4-B39D-4B6A13CE2B58}.gifHødds trener, Harald Aasland Riise, ble for et par dager siden spurt av Fredriksstad Blad om lagets målsetning etter at han hadde fått vite at samme avis hadde tippet laget hans på 11. plass. Riise kunne da fortelle følgende: \"I fjor havnet vi på 7. plass og målet er ikke å gjøre det noe dårligere denne sesongen. Vi er faktisk lenger fremme nå, enn vi var på samme tid i fjor. Klarer vi å holde førstelleeveren skadefri, så tror jeg vi kan gjøre det virkelig bra.\"

Vi betviler ikke at Hødd kan skape problemer for de fleste lagene, og kanskje kan de karre seg et par plasser høyere på tabellen enn vi tipper her også - men for at laget skal klare å få max ut av sitt potensiale så er de veldig avhengig av at deres sterke sentrallinje holder seg friske og i form. Spesielt tror vi Hødd kommer til å plukke mange poeng hjemme på Høddvoll, men vil samtidig også være i stand til å lage problemer på andre gressbaner i sør-norge og kanskje en i nord også...

Som nevnt har Hødd en meget sterk sentrallinje. Den starter bak med det store keepertalentet Lars Ivar Moldskred som allerede har nådd over 100 klubbkamper for sitt Hødd. At Moldskred er blitt lagt merke til utenfor Ulsteinsvik ble bevist med prøvespill hos Rosenborg. En viktig brikke for Hødd både i år - og forhåpentligvis årene som kommer, men hvor lenge? I midtforsvaret legger vi spesielt merke til Sindre Eid som er Hødds klippe defensivt. På midtbanen er kaptein og erfarne Andrè Nevstad en spiller Hødd må og har all grunn til å stole på. En svært viktig spiller som er sentral i spillet. Minst like viktig er kanskje Tommy Sylte som muligens vil fungere som et bindeledd mellom midtbane og angrep. Sylte hadde tilbud fra Aalesund med Tippeligaspill liggende på bordet, men valgte heller 1. divisjon og Hødd. Nevstad og Sylte sikrer både erfaring og høy 1. divisjonskvalitet på midtbanen. På spissplass finner vi kanskje lagets største profil: Geir Televik. Trener Harald Aasland Riise har hvertfall klokketro på Televik, og hevder at han faktisk er den største profilen i hele 1. divisjon. Han om det. Videre sier han til FB om Televik: \"Han er i en klasse for seg selv og er helt dødsviktig for oss. Får han en skadefri sesong, så er han blant de beste spissene i 1. divisjon.\" Unge Magnus Myklebust er også en spennende spiss, som nok også vil løpe fra forsvarere og score noen mål i år også.

Hødd er nok altså avhengig av å holde startoppstillingen sin i form og skadefri dersom de skal være med å kjempe på øvre halvdel. Noen hevder at Hødd til og med kan være med helt i toppen - kanskje kjempe om opprykk gjennom en kvalifiseringsplass - det tror ikke vi noe på. Til det er det nok for mange andre lag som er hakket bedre, har bredere stall og høyere nivå på flere posisjoner enn Hødd har.

Treningskampene har forløpt uten de store overraskelsene. Faktisk har Hødd kun møtt en divisjonskollega (to kamper mot Hønefoss som begge har endt med 0-1 tap). Ellers har man satset på treningskamper mot antatt svakere lag nedover i systemet blandet med toppklubber fra Eliteserien. Selvtillit har man altså skaffet seg gjennom storseire mot bl.a. Stryn, Stranda og Volda - mens man har fått brydd seg på hardere motstand fra et b-preget Molde (1-1) og Rosenborg (1-3) samt \"rivalen\" Aalesund.

Kontinuitet er viktig og taler i Hødds favør. Klubben har klart å beholde nøkkelspillerne fra fjoråret som sikret en 7. plass. Det er bare Erling Ytterland og Glenn Hartmann som har forsvunnet fra det laget. Særlig forsterket virker dog Hødd ikke. Av nykommere har vi fått oppgitt at Henning Nygård har kommet fra Ørsta, mens talentet Lars Roar Holstad har blitt hentet fra Hareid. Men disse vil neppe styrke laget umiddelbart. Om det vil slå positivt eller negativt ut i forhold til lagets tabellplassering i år vet ingen. Vi forbeholder oss likevel retten til å tippe - og som det tydelig kommer frem tipper vi at Hødd havner på 9. plass i år.

Nye spillere
Henning Nygård (Ørsta), Lars Roar Holstad (Hareid)

Spillere i avgang
Glenn Hartmann, Erling Ytterland

Treningskamper 2003 fram til dags dato
19.01 Aafk - Hødd 1-0
25.01 Stryn - Hødd 0-7
31.01 Sogndal - Hødd 1-0
01.02 Hødd - Hønefoss BK 0-1
08.02 Hødd - Stranda 7-0
15.02 Aafk - Hødd 2-1
20.02 Hødd - Tornado 3-3
23.02 Skarbøvik - Hødd 1-2
28.02 Volda - Hødd 0-4
07.03 RBK - Hødd 3-1
11.03 Molde - Hødd 1-1
25.03 Hødd - Hønefoss BK 0-1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3