Fredrikstad Fotballklubb - Sarpsborg 08: 1 - 0

Årets første mål og årets første seier

Årets første kamp av betydning for FFK gikk av stabelen i kveld. For selv om det 'bare' var en treningskamp var det ingen supportere som ville tape mot erkerivalen og nesten 1100 tilskuere hadde funnet veien til kunstgresset i  Østfoldhallen.

Tekst av Raymond Bråthen Foto: Andreas Diederich
Lagt ut: 10. February 2012 - 21:55

Kampen åpner i et rolig tempo hvor FFK har mest ball men uten å skape de store sjansene. På tross av det spillemessige overtaket til FFK er det Sarpsborg 08 som får den første store sjansen ved en frisk Mohamed 'Moi' Elyounoussi. Etter at Sarpsborg vender spillet fint fra side til side får Moi tatt ned ballen alene ved bakre stolpe seks meter fra mål, men dessverre for Sarpsborg bruker han for lang tid og Vidar Martinsen får kastet seg inn og blokkert skuddet. Dette var også Sarpsborgs eneste virkelige sjanse i første omgang.

Etter 15 minutter får FFK straffe. Mohammed 'Momo' Gueye jobber til seg ballen nede ved hjørneflagget, finter vekk Sarpsborgs prøvespiller Tottner på en fantastisk måte og setter fart langs dødlinjen mot mål med nevnte Tottner hengende i etter seg inn i 16 meteren. Innenfor 16 meteren faller Gueye relativt lett, men det er ingenting å si på straffen. Tottner henger på FFK-spilleren fra hjørneflagget og inn i 16 meteren. Urutinert av Sarpsborgspilleren å ikke slippe Gueye før han kommer innenfor 16 meteren. Soleklar straffe!

Straffen setter Alexander Ruud Tveter midt i mål etter å ha fintet ut keeper. 1-0 til hjemmelaget!

Resten av omgangen har FFK full kontroll og dominerer banespillet. Sarpsborg kommer sjeldent over midtbanen og de gangene de gjør det blir de effektivt stoppet. FFK kommer likevel ikke til de store sjansene selv om både Ruud Tveter og spesielt Gueye kommer til småsjanser. Det lukter ikke mål av FFK i første omgang og den ender 1-0

Mest positiv for FFK i første omgang er Mohammed Gueye. Han er et stadig uromoment og viser at han har både god teknikk og et bra rykk. Mange sjanser blir det likevel ikke ut av det. Positive er også Andreas Landgren og Amin Askar på høyresiden. Spesielt svensken har noen passninger som publikum virkelig setter pris på.

Til andre omgang gjør FFK tre forandringer på laget. Inn kommer Tarik Elyounoussi, Mads Hansen og Thomas Holm. Ut går Gueye, Valencia og Ramberg.

Det blir umiddelbart mer fart på angrepet til FFK med Hansen og Tarik på banen og de spiller seg  til flere sjanser. Blant annet kommer Tarik alene med Sarpsborgs keeper men et litt langt touch gjør at keeper rekker å komme opp i Tarik og redder ballen.

FFK har også flere gode skuddmuligheter og skulle muligens hatt enda to straffer etter at Sarpsborgs unge høyreback, Trygve Hansen, to ganger handser innenfor 16 meteren etter innlegg fra Mads Hansen. Den første gangen vinker dommer spillet videre mens den andre gangen dømmes det frispark rett utenfor 16 meter.

Utover i omgangen tar Sarpsborg mer og mer over og når Hoås og Røn kommer inn for gjestene med 30 minutter igjen har FFK mer enn nok med å forsvare seg. FFK sliter med å komme over midtbanen og mister ballen med en gang de vinner den. Bare en god Jon Knudsen og et sjansesløsende bortelag gjør at kampen ender med 1-0 seier til FFK, noe som er alt annet enn fortjent etter den siste halvtimen.

FFKs lag: Jon Kundsen - Andreas Landgren, Jørgen Horn, Vidar Martinsen, Joachim Thomassen - Amin Askar, Hans Erik Ramberg (Thomas Holm), Khalifa Jabbie, Alex Valencia (Mads Hansen) - Mohammed 'Momo' Gueye (Tarik Elyounoussi), Alexander Ruud Tveter (Simen Standerholen)

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3