Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK - Rosenborg: 2-0 (1-0)

Hjemvendt sønn senket Rosenborg

Et Rosenborg i oppløsning ble massakrert. Gårsdagens seier illustrerer hvor viktig smartness og kompetanse på overgangsfronten er.

Tekst av Marius Kjølstad, foto: Andreas Diedrich
Lagt ut: 19. April 2011 - 08:00

Les også: ffksupporter.nets børs!

Det var på forhånd knyttet spenning til spesielt fire dueller i kampen. Celso Borges var linket til RBK før sesongen, og skulle spille mot et rufsete Rosenborg-forsvar. Khalifa Jabbie og Hans Erik Ramberg skulle få bryne seg på Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred og Fredrik Winsnes. Tre år etter at de førte FFK til seriesølv, skulle Tarik Elyounoussi og Daniel Örlund nå spille mot hverandre. I tillegg viste Rade Prica scoringsform mot Lillestrøm, men skulle i går få bryne seg mot en Jørgen Horn i storform.

Med unntak av Borges, var det vel ingen tvil om at det var FFK-spillerne som soleklart gikk seirende ut av disse duellene. Morsomt er det å se at enkeltspillere leverer varene, men desto mer spennende blir årets FFK-lag fordi de spiller som et lag. Eller som Anders Grönhagen ville ha sagt det; laget er homogent.

Den muligens største mangelfaktoren under fjorårets sesong, virket å være mangelen på å ville vinne. I Adeccoligaen så det nærmest ut som om det kun var Celso Borges som var tent. I går ser vi det lyse i øynene på Jørgen Horn og Tarik Elyounoussi. Vi ser Khalifa Jabbie stråle av glede når han scorer. Vi ser Hans Erik Ramberg ta vanvittige returløp gjennom 90 minutter. Vi ser Joachim Thomassen og Cristian Gamboa som flyr opp og ned langs kantene sine. Vi ser tilogmed Raio Piiroja lede an i en kontring i 1.omgang, og, ja - vi liker det vi ser!

Fantastiske Plankehaugen

Gledelig er det også se måten Plankehaugen opptrer på. De første minuttene virket det nærmest som om boikotten var meningsløs, da noen sang og det var endel klapping. Så feil gikk det altså an å ta, det fikk vi bekreftet på overgangen fra 09.59 til 10.00. En herlig sekvens, hvor taket nærmest løftet seg når Plankehaugen dro i gang synginga!

Det kunne nesten se ut som om spillerne hadde en boikott de første ti minuttene også. Ingen av lagene fikk til noe, men Rosenborg hadde initiativet. FFK tok fort over, og med unntak av en gigantisk sjanse for Fredheim Holm, var det lite bortelaget fikk til.

Tre minutter senere var det nemlig Tarik Elyounoussi som fikk til noe. En klassescoring fra Tarik, når han på en kontring setter fart og klinker ballen i lengste hjørne via stolpen.

Full kontroll

Resten av 1.omgang styrte vi totalt, og Trond Amundsen oppsummerte det godt i pausen: Full kontroll defensivt, gode på kontringer og flinke til å vende spillet i etablert, oppsummerte assistenttreneren. Som et resultat av spillevendingene kom vi også ofte rundt på kant.

Et kvarter ut i 2.omgang fikk Jabbie sin første scoring for FFK. Herligere enn scoringen, var det å se gleden han viste etter målet. Like herlig var foranledningen til målet. Cristian Gamboa var herlig frekk, og slo en dobbel(!) tunnel på Fredrik Winsnes. Sistnevnte ble ydmyket, og svarte med å takle Gamboa og få gult kort. Frisparket endte til slutt opp hos Jabbie, som fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0!

Herfra og ut handlet alt om FFK. På slutten av kampen var det sambatakter, når spillerne lekte seg med de hvitkledde fra Trondheim. Et fantastisk publikum hyllet sine helter, og makan til stemning på Fredrikstad Stadion har det ikke vært på lenge!

Tynt mot Stabæk

Et skår i gleden er imidlertid at seieren ble ganske dyrekjøpt. Jørgen Horn tok en 30-metersspurt for å kjefte ned linjedommeren, og ble belønnet med gult kort. Det samme ble Tarik Elyounoussi etter en takling. Begge må stå over neste mandags oppgjør mot Stabæk.

Raio Piiroja måtte ut på båre etter å ha pådratt seg en strekk i låret, og Alex Valencia tok seg til lysken når han ble byttet ut. Amin Askar ble også tatt ut etter 82 minutter, og hadde fått seg en smell tidligere i omgangen. Omfanget av Piirojas skade vet man mer om i dag.

Ingen nobody

Før kampen uttalte Joacim Jonsson til Nettavisen at han ble behandlet som en nobody. Svensken har virkelig fått sin revansj, og det er deilig å se at FFK er Norges beste klubb på overgangsmarkedet. Tre av kampens aller beste spillere i går, Tarik Elyounoussi, Jørgen Horn og Khalifa Jabbie er resultater av at spesielt Jocke har jobbet knallhardt på overgangsmarkedet.

I motsatt ende finner vi Rosenborg, som har handlet dyrt og dårlig. Det hjelper ikke å ha mye penger når man sløser bort åtte millioner på Jim Larsen, og henter en 33-åring fra Stabæk.

Mads Mener

Som vanlig har vi fått Mads Hansen til å dele noen tanker med oss.

Hva syns du om kampen?
Fantastisk kamp, der vi slår landets fotballflaggskip fullt fortjent.

Hvem syns du var lagets beste spiller?
Veldig vanselig å plukke ut lagets beste, da jeg syns samtlige var gode. Skal jeg trekke frem noen må det bli midtstopperparet, Hansi og Tarik.

Hvordan var stemningen i garderoben etter kamp?
Nok en gang ble seieren feiret med søramerikanske rytmer i garderoben, og for hver trepoenger blir hoftebevegelsene bare mer og mer rytmiske. Samba-FFK!

Hva syns du om FFK-supporterne på tribunen?
Fansen var helt fantastisk, og gjorde seieren om mulig enda morsommere.

Hva kan dere bli bedre på til neste gang?
Største utfordring neste kamp blir å holde nivået oppe.

Kampfakta

Fredrikstad Stadion, 19.april 2011

FFK – Rosenborg 2 – 0 (1 – 0)

11872 tilskuere

 

Mål: Tarik Elyounoussi ('21), Khalifa Jabbie ('62)

 

Gult kort: Jørgen Horn ('28), Tarik Elyounoussi ('34), Khalifa Jabbie ('87) (FFK), Fredrik Winsnes ('62) (Rosenborg)

 

Fredrikstad (4-4-2): Staw – Gamboa, Horn, Piiroja (Martinsen '68), Thomassen – Askar (Ruud Tveter '82), Ramberg, Jabbie, Valencia (Hansen '68) – Borges, Elyounoussi

 

Rosenborg (4-4-2): Örlund – Lustig, Høiland (Lago '31), Larsen, Dorsin - Henriksen, Winsnes (Olsen '65), Skjelbred, Fredheim Holm (Jamtfall '59) - Prica, Bakenga,

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2012 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net | Tips oss!

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net