Kor ska gullet?

En tidlig scoring mot Brann var nok til å skaffe tre poeng, og i garderoben ble det søramerikansk dans etter kampslutt!

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 09. April 2011 - 23:00

Før det var gått tre minutter av dagens kamp runget "gullet ska hem" fra tribunene. To minutter senere avgjorde Celso Borges kampen. Christian Kalvenes burde kanskje konsentrert seg om å komme seg "hem" og markere den temposvake og opphaussede costaricaneren dersom bergenserne ønsker gull.

Før dette hadde Brann åpnet friskt, og spilt seg til én stor sjanse. Raio Piiroja og Jørgen Horn utfylte hverandre godt i store deler av kampen, men etter få minutters spill glapp det noe. Riktignok er Kim Ojo god, men det blir veldig tomt i midten når begge stopperne ønsker å gå i duell med ham. Resultatet var at Erik Mjelde fikk mye rom, og kun en mesterlig utrusing av en god Lasse Staw hindret ham i å score.

Flott scoring

Etter fem minutter scorer vi 1-0, på noe som er et fint angrep. Umiddelbart kan det se ut som et litt tilfeldig mål, men studerer man det nærmere, ser man at det er mange gode elementer ved scoringen.

Etter et langt utspill fra Staw, stusser Borges ballen til Tarik Elyounoussi. Han spiller ballen videre ut til Alex Valencia på venstrekanten. Mens han gjør backen svimmel med et par overstegsfinter, fyller vi opp i feltet med fire mann. Innlegget går til Askar på bakerste, som nydelig saksesparker ballen tilbake til kaptein Borges. Han kan enkelt sette ballen i mål.

Her får vi ballen fra midten og ut på kanten, backen blir utfordret én mot én og vi fyller godt opp i boksen. Løpene er gode, og selvom vi får hjelp av et tafatt Brann-forsvar, er dette absolutt en fin scoring.

Har grei kontroll

Resten av 1.omgangen dreier seg stort sett om Brann, men FFK forsvarer seg stort sett godt. Vi spiller på ingen måte noen fin fotball, men spillerne gjør arbeidsoppgavene sine på en eksemplarisk og utmerket måte.

Banen er ikke all verden, men allikevel kunne vi godt hatt flere trekk i laget. Dersom Brann hadde vært hakket vassere, ville det blitt tøft å stå i mot presset. Vi har lite kreativitet på midtbanen, og offensivt er det bare Celso Borges som får til stort med ball. Det ville nok vært gunstig med noen flere trekk i laget, for å slippe å forsvare seg hele tiden.

2.omgang er bedre fra vår side. Omtrent et kvarter ut i omgangen er det et eller annet som skjer, og vi har ballen oftere. I denne perioden og utover er det FFK som styrer kampen, og vi har noen sjanser som fort kunne blitt farlige.

Det hele ender imidlertid 1-0. Ingen stor kamp av FFK, men vi tar med oss tre meget viktige og sterke poeng fra en tøff bortebanekamp. En del Brann-supportere vil sikkert føle seg snytt, men for oss er dette en rettferdig seier tatt forrige kamp i betraktning. I dag har vi marginene på vår side, og det er deilig!

Mads mener

Det ble et noe anonymt innhopp fra Mads Hansen i dag, men her får du hans tanker om dagens kamp.

Hva syns du om kampen?
Syns vi spilte en bra bortekamp. Vi spiller klokt etter at vi tar ledelsen, og Brann skaper minimalt (spesielt i 2.omgang).

Hvem syns du var lagets beste spiller?
Vanskelig å utheve noen spesielle etter dagens kamp, da jeg syns dette var en lagseier. Når det er sagt syns jeg de fem bakre imponerer ved å slippe Brann til så få sjanser.

Hvordan var stemningen i garderoben etter kamp?
Stemningen i garderoben var upåklagelig. I minuttene etter kampslutt dro Celso og Gamboa igang salsa/samba, og alle danset med, både hvite og etniske. Herlig stemning!

Hva syns du om FFK-supporterne på tribunen?
Når det gjelder supporterne var det intet mindre enn imponerende hvor mange supportere som hadde tatt turen. Håper vi bidro til at helgen blir videre bra, enten de reiser hjem eller overnatter i Bergen. Hvis sistnevnte får dere feire for oss også. Er nemlig begrenset hvor mye vi får feiret med ni timer i buss.